Beursvloer van snel groeiende horecavakbeurs volledig uitverkocht

15 september 2016 | Thijs Jacobs

Van maandag 19 september t/m woensdag 21 september opent dé horecavakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals haar deuren in Rotterdam Ahoy. En dit jaar groter dan ooit, alle vierkante meters beursoppervlakte zijn optimaal benut door onder meer een diversiteit aan exposanten en ruim 10 themapleinen. Een unicum in de wereld van horecavakbeurzen waar Gastvrij Rotterdam uiteraard ontzettend trots op is. Met maar liefst 350 exposanten, waarvan 90 nieuwe, en 140 programma onderdelen komt de bezoeker ook dit jaar ogen en oren te kort.

Drie dagen lang kunnen de verwachte 10.000 bezoekers genieten van een hoogstaand gastronomisch platform met een compleet aanbod food en non-food producten en diensten voor de eigen bedrijfsvoering. De horecavakbeurs biedt demonstraties, masterclasses, workshops, inspirerende lezingen en wedstrijden. Nieuw dit jaar is de uitreiking van de Gouden Pollepel van het AD. Ook zal het Rotterdams Kooktalent zich presenteren tijdens de beurs. Het volledige programma is terug te vinden op de website. 

AD Gouden Pollepel
Nieuw dit jaar is de uitreiking van de Gouden Pollepel van het AD op woensdag 21 september in de Netwerk Lounge. Nieuwschef AD Rotterdams Dagblad Ronald van Geenen en Nieuwschef AD De Dordtenaar Bram Verbrugge nemen plaats in de daaropvolgende informele forum discussie waarin zij uitleg geven over de totstandkoming van de wel bekende oliebollen-, haring- en friettest van het AD. Bezoekers mogen hen het vuur aan de schenen leggen en al hun prangende vragen stellen over de spraakmakende testen die bij menig horecaondernemer de tongen losmaakt.

Een koninklijk tintje
Het 100 jaar oude Schmidt Zeevis Rotterdam, dat voortaan het predicaat ‘Koninklijk’ mag voeren is groots aanwezig op Gastvrij Rotterdam. Schmidt Zeevis opent op de beursvloer een pop-up visrestaurant waar top- en sterrenchefs gastronomische visgerechten bereiden.

Gedurende drie dagen kunnen gasten een plaats reserveren en worden zij culinair verwend door chefkoks Mario Ridder, Erik van Loo, Rolph Hensens, Remco Kuijpers of Herman den Blijker. Het pop-up visrestaurant, waar gekookt wordt met de beste kwaliteitsingrediënten van Schmidt Zeevis, bevindt zich in Hal 4. Wie deze tongstrelende gerechten wil komen proeven, kan nu nog een plek reserveren via www.gastvrij-rotterdam.nl/szr-reservering.

Echt Rotterdams
Het Dit Smaakt Naar Meer!’ Paviljoen is al vanaf het begin onderdeel van Gastvrij Rotterdam. De nieuwe Rotterdamse Keuken maakt dit jaar haar debuut op het DSNM! Paviljoen. Dit is een nieuwe generatie chefs uit Rotterdam die met hun restaurants voor een ware voedselrevolutie zorgen in de stad. In een gezamenlijke stand met de toepasselijke naam Echt Rotterdams presenteren, Hotspot Hutspot, Heilige Rotterdamse Boontjes, Wild Vleesch, RotterZwam, Rotterdamse Munt en een drietal ondernemers uit de Fenix Food Factory, te weten Booij Kaasmakers, Rechtstreex en Kaapse Brouwers zich. Ook nieuw talent uit de Havenstad zal zich hier ten tonele begeven. Zo zal maandag de winnaar van het Rotterdams Kooktalent van de Buik van Rotterdam zijn talenten vertonen onder meer op de Zegro-stand.

Nieuw is ook het door Gastvrij Rotterdam en Verwiel & Wijngaard georganiseerde VIP-Sterrendiner. Op dinsdagavond 20 september gaat een select gezelschap horecaondernemers aan tafel bij achtereenvolgens de Rotterdamse sterrenrestaurants Parkheuvel, Wereldmuseum en Joelia. Op elke locatie worden twee gangen genuttigd.

HSMAI als nieuwe branchepartner
Net als vorig jaar komt de Hospitality Sales & Marketing Association International (HSMAI) naar Rotterdam Ahoy. Dit jaar zullen zij voor het eerst een zogeheten Educational organiseren voor haar leden en de bezoekers van Gastvrij Rotterdam. Ditmaal verzorgd door topspreker Jan van Setten die op dinsdagmiddag een sessie houdt over het fenomeen ‘klant’. Overigens heeft ook HSMAI een primeur, want zij hebben zich dit jaar als branchepartner verbonden aan Gastvrij Rotterdam. 'We merken ieder jaar weer dat het samenbrengen van verschillende netwerkorganisaties op ons gastronomische platform voor alle betrokken partijen de juiste synergie oplevert. Deze samenwerking zien we als een belangrijke kwalitatieve uitbreiding van het netwerk van branchepartners rondom de beurs', aldus een enthousiaste Robert Melaard, Exhibition Manager van Gastvrij Rotterdam.

Over Gastvrij Rotterdam
De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is een coproductie van Rotterdam Ahoy en Match+, een organisatiebureau uit Den Haag dat wereldwijd internationale evenementen organiseert. Gastvrij Rotterdam is gratis toegankelijk voor professionals werkzaam in de horecabranche die in het bezit zijn van een uitnodigingskaart of uitnodigingscode. Zonder uitnodiging kost een toegangskaart € 40,00. De beurs is alleen toegankelijk voor personen boven de 18 jaar.

Tegelijkertijd met Gastvrij Rotterdam vindt in Hal 2 van Rotterdam Ahoy het prestigieuze event The World Championship of Chinese Cuisine (WCCC2016) plaats. Bezoekers van Gastvrij met een bijzonder interesse voor de Aziatische keuken kunnen tijdens Gastvrij twee vliegen in één klap slaan en ook het WCCC 2016 bezoeken. N.B: Een toegangsbewijs voor Gastvrij geeft geen toegang tot het wereldkampioenschap en vice versa.

Overige informatie over Gastvrij Rotterdam
Datum       : 19 t/m 21 september 2016
Tijd           : 11:00 – 18:00 uur
Locatie      : Rotterdam Ahoy
Website     : www.gastvrij-rotterdam.nl
Facebook  : https://www.facebook.com/gastvrijrotterdam
Twitter       : https://twitter.com/Gastvrij_Rdam
LinkedIn    : https://www.linkedin.com/groups/5013699

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Opening
Charme Hotels breidt uit met Hotel Karsten in Norg

Grand Café Hotel Karsten in Norg ligt in de kop van Drenthe, te midden van prachtige fiets- en wandelroutes. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht op de Kerkbrink en de 13e-eeuwse Romaanse kerk. In het hotel vindt u een ruime, gezellige lounge met een imposante openhaard en een sf...

Wet- en regelgeving Ondernemen
Nieuwe wetgeving voor franchise hotels en horeca op komst

De vele overnames en fusies in de hotelsector hebben de afgelopen jaren aangetoond dat het landschap binnen de hotelsector snel verandert. In Europa en Nederland worden franchiseformules in de hotelsector steeds populairder. Bekende hotelketens, zoals Holiday Inn, Best Western en Accor Hotels, hebbe...

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Events Hoteltech
LiveBlog HotelTech 2019 [gesloten]

16.00 Live-interview Rogier Braakman We zijn alweer bijna aan het einde gekomen van het sprekersprogramma. Op de agenda staat het live-interview met Rogier Braakman, de man die medeoprichter was van IHMG, maar uit zijn zetel werd geduwd door Alex Mulder van Amerborgh.  Op het hoogtepunt had I...

Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: The Godfather

"Misschien wel de bekendste hotelier van Nederland”, zo noemde de hoofdredacteur van dit blad hem in een recent interview. Laat dat ‘misschien’ maar weg, want wie Nederlandse hotellerie zegt, zegt Roberto Payer. Karakterhotelier pur sang. Altijd gesoigneerd, altijd scherp en h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: