Bier-spijscombinaties zijn hot

21 juni 2013 |
Bier-spijscombinaties zijn hot<

Bier is 'trending' als drank bij de maaltijd. Bier-spijscombinaties zijn in trek en er wordt volop gekookt met bier. In Nederland kennen we de Bier & Gastronomie Award. In Antwerpen
kijken ze hier niet van op. Daar weet men al eeuwen dat een goed bier een mooi ingrediënt in de keuken is en een perfecte begeleider aan tafel.

Bier champagnoise
Het is dus niet verwonderlijk dat de organisatie van het AF&BM Social Event 2013 voor de eerste avond heeft gekozen om te dineren bij De Groote Witte Arend, vlakbij de Groenplaats in het centrum van Antwerpen. De groep wordt ontvangen met een glas Deus Brut de Flandres bier. Een fris aperitiefbier dat is gemaakt volgens de methode champagnoise. Erbij komen als amuses een courgettesoepje met munt en een traditioneel krokant gefrituurd kaasballetje. Eigenaar Ronald Ferket legt de groep intussen de historie van het pand uit en verhaalt over bier en spijs.




Uitleg door Ronald Ferket over De Groote Witte Arend, bier-spijs en aperitiefbier

32 kruiden
Op het menu staan vandaag gebakken mosseltjes in een saus met Grimbergen Blond. In het glas komt hetzelfde abdijbier. Als hoofd is er in Westmalle Dubbel gestoofd konijn, op Vlaamse wijze, met kroketjes van aardappel. Ook hier begeleidt het bier dat als ingrediënt is gebruikt het gerecht middels een glas van het donkere trappistenbier. Als dessert is er een pannenkoekje met vanille-ijs en een glaasje van een speciale Antwerpse likeur die is gestookt met 32 kruiden.


Mosseltjes met Grimbergen


Konijn op Vlaamse wijze met Trapist Westmalle


Een Antwerps handje bij de koffie mag uiteraard niet ontbreken

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Alles over legionella en dode leidingen

Legionella… Veteranen onder de hoteliers zullen zich herinneren hoe deze ziekteverwekker naam en ‘faam’ kreeg dankzij een congres van het American Legion (Philadelphia, 1976). Dat was nog ver weg, maar in 1999 sloeg de bacterie hard toe in Nederland: 32 mensen overleden door de zi...

Ewout Hoogendoorn spreekt zich uit

Op het Van Hessen relatie event van 6 juni komen een aantal interessante sprekers. Onder wie Ronnie Hinrichs (directeur Van Hessen), Ronald Huiskamp (eigenaar van H-Hospitality en restaurant Arles) en Ewout Hoogendoorn. Ewout is managing eigenaar en managing director van Horwarth HTL Benelux en ...

Interview Utrecht Longread
Interview: BUNK Hotels geeft het Nederlandse hotellandschap extra glans

Robin Hagedoorn (links op de openingsfoto) en Joachim de Looij stralen van oor tot oor. Hun BUNK Hotel in Utrecht opent op 20 juni de deuren voor de allereerste gasten en wij mochten alvast een kijkje nemen in de Westerkerk die omgetoverd wordt tot hotel. Eenmaal binnen, blijken de bouwvakkers nog d...

Achtergronden
Op deze manier houd je je aan de privacyregels in je hotel

Ben jij bang om ongastvrij te zijn als je je aan privacyregels houdt? Denk jij dat het een enorme rompslomp is om de privacy in je hotel op orde te krijgen? Heb je geen idee waar en hoe je moet beginnen? Lees dan vooral even verder, want we hebben een aantal bruikbare tips voor je. Het zorgvuldi...

Hotel
Park Plaza Victoria Amsterdam en art'otel amsterdam lanceren We are Amsterdam

Gelegen aan de Prins Hendrikkade, direct tegenover het Centraal Station, is een uniek aanbod van twee fantastische hotels: Park Plaza Victoria Amsterdam en art'otel amsterdam, die samen alle voordelen van een complete ervaring bieden. Een schat aan verbonden faciliteiten op één loc...

Advertorial
Walk-In met accessoires: een design met veel toegevoegde waarde

De veelzijdige accessoires van HÜPPE Select+ vullen nu elke moderne Walk-In douche perfect aan. Één design met veel toegevoegde waarde, esthetisch, tijdloos mooi en functioneel. De veelzijdige accessoires zijn niet alleen nuttig voor uw gasten, ze zorgen ook voor veel extra comfor...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: