Bier-spijscombinaties zijn hot

21 juni 2013
Bier-spijscombinaties zijn hot

Bier is 'trending' als drank bij de maaltijd. Bier-spijscombinaties zijn in trek en er wordt volop gekookt met bier. In Nederland kennen we de Bier & Gastronomie Award. In Antwerpen
kijken ze hier niet van op. Daar weet men al eeuwen dat een goed bier een mooi ingrediënt in de keuken is en een perfecte begeleider aan tafel.

*Bier champagnoise*
Het is dus niet verwonderlijk dat de organisatie van het AF&BM Social Event 2013 voor de eerste avond heeft gekozen om te dineren bij De Groote Witte Arend, vlakbij de Groenplaats in het centrum van Antwerpen. De groep wordt ontvangen met een glas Deus Brut de Flandres bier. Een fris aperitiefbier dat is gemaakt volgens de methode champagnoise. Erbij komen als amuses een courgettesoepje met munt en een traditioneel krokant gefrituurd kaasballetje. Eigenaar Ronald Ferket legt de groep intussen de "historie van het pand":http://www.degrootewittearend.be/geschiedenis uit en verhaalt over bier en spijs.





~Uitleg door Ronald Ferket over De Groote Witte Arend, bier-spijs en aperitiefbier~

*32 kruiden*
Op het menu staan vandaag gebakken mosseltjes in een saus met Grimbergen Blond. In het glas komt hetzelfde abdijbier. Als hoofd is er in Westmalle Dubbel gestoofd konijn, op Vlaamse wijze, met kroketjes van aardappel. Ook hier begeleidt het bier dat als ingrediënt is gebruikt het gerecht middels een glas van het donkere trappistenbier. Als dessert is er een pannenkoekje met vanille-ijs en een glaasje van een speciale Antwerpse likeur die is gestookt met 32 kruiden.


~Mosseltjes met Grimbergen~


~Konijn op Vlaamse wijze met Trapist Westmalle~


~Een Antwerps handje bij de koffie mag uiteraard niet ontbreken~

~Frank Lindner~

Overig nieuws