Billy Skelli-Cohen nieuwe CEO Eden hotels

Auteur: Redactie
Personeel Mensen 19 april 2022
Billy Skelli-Cohen nieuwe CEO Eden hotels

Eden Hotels ("Eden"), de Nederlandse hotelgroep in eigendom van de familie Dijkstra en KSL Capital Partners ("KSL") kondigt vandaag aan dat Billy Skelli-Cohen (45) benoemd is tot Chief Executive Officer (CEO). Lèon Dijkstra introduceerde eerder deze week zijn opvolger bij de Eden Hotels teams, en informeerde over zijn nieuwe rol in de Raad van Commissarissen. De door KSL recent (december 2021) gedane meerderheidsinvestering in de groep moet de gecombineerde ambitie om het bedrijf te laten groeien en uit te breiden naar Europa mogelijk maken.

Eden Hotels bezit en exploiteert momenteel veertien hotels met bijna 2.000 kamers, voornamelijk in Amsterdam en andere grote Nederlandse steden. Het bedrijf is in bijna 75 jaar opgebouwd door de familie Dijkstra en omvat onder meer het 400 kamers tellende Eden Hotel Amsterdam en het Hard Rock Hotel Amsterdam American. Op dit moment werken er meer dan 500 mensen bij het bedrijf, verdeeld over de hotels en het Service Centre.

Groeiplan

De investering van KSL zal Eden in staat stellen een groeiplan in Nederland en Europa te realiseren. Skelli-Cohen is zeer ervaren in hospitality met een track record in investeringen, ontwikkeling en exploitatie. Voorheen als CEO van Lore Group, leidde Skelli-Cohen de acquisities, herpositionering en exploitatie van haar iconische hotels zoals Pulitzer Amsterdam, Sea Containers Londen en Riggs Washington DC. Recentelijk was Billy medeoprichter van het binnenkort te lanceren horecamerk Àterre. 

Helpen

Lèon Dijkstra, aandeelhouder en boardmember, zegt over de aanstelling: "Ons partnerschap met KSL in december markeerde het begin van onze groeiplannen, het aan boord hebben van Billy zal ons helpen dit te realiseren. Met de steun van KSL, ons kern-DNA en Billy's ervaring gaan wij Eden naar het volgende niveau brengen en onze Europese groei starten".

Voorrecht

Skelli-Cohen zegt: "Het is een voorrecht en een eer om toe te treden tot een familiebedrijf dat al heel lang bestaat, dat in twee generaties een aantrekkelijke collectie hotels in het centrum van de steden heeft opgebouwd en nu deel uitmaakt van de indrukwekkende portefeuille van KSL. Ik kijk ernaar uit om de krachten te bundelen met het bestaande team om de ontwikkeling en groei te stimuleren en Eden hotels in staat te stellen het volgende hoofdstuk in haar geschiedenis te schrijven."

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws