Blog Coen Schelfhorst, GuestHouse Hotel Kaatsheuvel: Blurring en het streven naar synergie

10 november 2017 | Coen Schelfhorst

Practice what you preach! Één van de gedachtes achter ons nieuwe hotel avontuur. Het avontuur wat nu al serieuze vormen krijgt. De eerste bakstenen zijn gelegd en de verdiepingsvloer zit er in. Deze maand neem ik je graag mee in de formule van het project. 

Synergie is beter

Ik geloof sterk in synergie waarbij het samengaan van delen meer oplevert dan de som der delen. Samen met Oscar van Tol van Evolution Logique heb ik het boek Hospitality Leiderschap geschreven. Hij gaf mij altijd mee dat 'het beste van jou en het beste van mij moet leiden naar een nieuwe weg, iets nog beters'. Dat is alleen mogelijk als mensen elkaar vertrouwen en elkaar niet als bedreiging zien, maar durven te delen omdat ze geloven in veelvoud. Bij GuestHouse Hotel Kaatsheuvel durven we te geloven dat twee mensen meer weten dan één en dat uit twee gedachten een derde, nog krachtigere kan ontstaan. 

Samenwerking brengt ons verder

Hoe gaaf is het dat we straks met ons GuestHouse Hotel en restaurant GuestHouse Kitchen in één pand gevestigd zijn met een Albert Heijn supermarkt, een Gall&Gall slijterij, een bloemenspeciaalzaak en een visspecialist. Mijn enthousiasme kan niet op als ik me bedenk welke kansen er liggen om deze samenwerking invulling te geven. Verse bloemen in onze Living (lobby), de hulp van de bloemist bij het ontwerp van onze te gekke daktuin, onze rooms afdeling die het facilitair beheer voor het hele pand en alle huurders verzorgt en de koks van GuestHouse Kitchen die in de supermarkt ook kookdemonstraties verzorgen. 

Daarnaast hechten we ook veel waarden aan de partners buiten de Gasthuisstraat. Zo zijn we heel blij dat we met de Efteling mogen samenwerken en hotelpartner worden, maar willen we ook de andere lokale parels onder de aandacht brengen. Hoe beter wij de regio verkopen, hoe groter de kans is dat de bezoeker terugkeert en een binding krijgt met het ‘Hart van Brabant’. Van de kleine restaurants in de omgeving, tot de Beekse Bergen, musea, steden, leisure attracties en evenementen, ons personeel moet ze kennen en krijgt de ruimte ze te ontdekken. Middels een interactief touch screen in de Living kunnen onze gasten kennis maken met de mooie provincie Noord Brabant en nodigen we ze uit te gaan avonturieren. De VR-bril maakt het verhaal natuurlijk compleet. Als je namelijk een korte VR-tour hebt gedaan door de Loonse en Drunense Duinen of de spoorzone van Tilburg, dan wil je er echt zeker heen!

Op zakelijk vlak ben ik enorm blij met de aanstaande samenwerking met het multifunctionele dorpshuis het Klavier met zaalmogelijkheden en het nabijgelegen Experience Island. Met samen optrekken kun je een geweldige propositie neerleggen (grootschalig evenement, food&beverage, overnachten). Het bundelen van diensten en producten loont dan de moeite en ontzorgt de opdrachtgever.

Blurring

De belangrijkste en meest unieke samenwerkingspijler is ons “reduce foodwaste programma”. De koks gaan met de scanner door de supermarkt en zoeken de producten bij elkaar om diezelfde dag mee te koken. Producten die tegen de datum aan gaan of net een schoonheidsfoutje hebben zijn nog hartstikke goed eetbaar en op die manier helpen we de supermarkt enorm om minder weg te gooien. In een latere blog vertel ik graag meer over ons foodwaste concept.

Ik vind het heel mooi dat de grenzen vervagen tussen sectoren. Een supermarkt waar een jonge talentvolle kok een gerecht staat te maken, een restaurant waar je in de app het recept krijgt van je gekozen maaltijd met alle ingrediënten en een maaltijd die ook in de supermarkt kan worden gekocht voor thuisconsumptie, het food- en retail concept loopt heerlijk door elkaar heen. Helemaal van nu want een gast wil zelf beslissen wanneer hij wil eten, met wie en hoe. Wij geloven niet meer in een lunchkaart waar je gerechten kan bestellen tussen 12 en 15 uur en dat je om 18 uur geen tosti meer mag bestellen. All day dining zogezegd. Via de app kan je zelfs in de hotellobby (de Living weet je nog?) of op de daktuin een pizza bestellen die vanuit het restaurant met de interne bezorgdienst wordt geleverd. Een kwestie van tijd voordat we ook in het dorp gaan bezorgen.  

Samen staan we sterk, sterk staan we samen!

Coen Schelfhorst

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Events Hoteltech
LiveBlog HotelTech 2019 [gesloten]

16.00 Live-interview Rogier Braakman We zijn alweer bijna aan het einde gekomen van het sprekersprogramma. Op de agenda staat het live-interview met Rogier Braakman, de man die medeoprichter was van IHMG, maar uit zijn zetel werd geduwd door Alex Mulder van Amerborgh.  Op het hoogtepunt had I...

Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: The Godfather

"Misschien wel de bekendste hotelier van Nederland”, zo noemde de hoofdredacteur van dit blad hem in een recent interview. Laat dat ‘misschien’ maar weg, want wie Nederlandse hotellerie zegt, zegt Roberto Payer. Karakterhotelier pur sang. Altijd gesoigneerd, altijd scherp en h...

Hotelbouwplannen Hotelketens
Louvre Hotels Group lanceert wereldwijd nieuwe kamer voor Golden Tulip in Nederlandse stijl

De Franse hotelorganisatie Louvre Hotels Group zet de schijnwerpers op Nederland bij de vernieuwing van Golden Tulip hotels. In 2016 lanceerde de hotelketen een geheel nieuwe merkstrategie en -uitstraling voor het hotelmerk en recent is besloten om de Nederlandse roots wereldwijd te benadrukken in d...

Amsterdam Opening
Groot feest voor toekomstige werknemers nhow Amsterdam RAI

In het eerste kwartaal van 2020 opent nhow Amsterdam RAI haar deuren. Dit spraakmakende hotel gelegen naast RAI Amsterdam beschikt over 650 kamers en is daarmee het grootste nieuwbouwhotel in de Benelux. Dit vraagt om hospitality toptalenten die een essentiële bijdrage leveren aan het verb...

Advertorial
Te veel spatwater of te koud in de inloopdouche?

Te veel spatwater of te koud in de inloopdouche? Daar heeft HÜPPE een aantal praktische oplossingen voor. Zodat de warmte beter in de doucheruimte blijft hangen en er minder water op de vloer komt. Tevens zijn de oplossingen ook toepasbaar op andere merken. Vast of beweegbaar segment voor in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: