Blog Gijs Hendrikx: een goede zaak…

1 augustus 2019 | redactie

Ik ben terug van weggeweest en heb vol verve het schrijven weer opgepakt. Ik deel namelijk toch wel heel erg graag onze nieuwe initiatieven en trotse ervaringen met jullie. De laatste drie jaren heeft mijn team aardig wat bewerkstelligd. Ons Theaterhotel, en bijhorende Hotelbar de Miste, is niet meer weg te denken uit het Venlose stadsbeeld. De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest in het optimaliseren van het Hotel aan de Markt en zijn we actief en intensief verder gegaan met het uitbreiden van samenwerkingen op alle vlakken en niveaus met bestaande partners maar ook nieuwe. 

Daarbij focussen wij ons nu actief op ons nieuw te bouwen driesterrenhotel aan de Keulsepoort in Venlo, aan de rand van de Venlose binnenstad, op steenworpafstand van het centraal station en tegenover de twee musea van het Museumkwartier. Het nieuw te realiseren hotel zal ingericht worden naar een driesterren classificatie. Het hotel krijgt 34 kamers die opgedeeld worden in diverse kamertypes. Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de totstandkoming van een geheel nieuw verhaal rondom dit nieuw te realiseren hotel. De gehele klantreis is bepaald en op basis hiervan is de inrichting en het te realiseren niveau bepaald. De naam van het nieuwe hotel zal snel worden gepresenteerd, dit houden wij nu nog even geheim. 

Wat ik niet meer voor mij hoef te houden is het feit dat er nog een derde uitdaging op ons team staat te wachten. Er komt namelijk ook nog een nieuw viersterrenhotel in Sevenum, ten westen van Venlo. De initiatiefnemers en grondeigenaren Ron en Marcel Traarbach hebben mijn team benaderd en we hebben afgelopen maand een overeenkomst getekend voor een nieuw te realiseren hotel met 130 kamers met vergaderaccommodaties. Daarnaast zal op de locatie aan de Midden Peelweg een casino, wellness en leisuredome door de ontwikkelaar worden gerealiseerd. Dit soort initiatieven waren tot voor kort een onmogelijke gedachte. Een stip, ver op onze horizon. Nu niet meer! En weet je wat de basis is voor al deze schitterende initiatieven? Samenwerking! 

Het project in Sevenum kent een diversiteit aan mogelijkheden voor ons, waarbij samenwerken hoog in het vaandel staat. Interessant en uitdagend is dat voor de ontwikkeling van het hotel, wellness, casino en leisuredome verschillende partijen zijn aangetrokken die samen gaan zorgen voor een totaalconcept. Deze kunnen onderling zorgen voor een perfecte samenwerking waarbij ze elkaar zullen versterken binnen dit totaalconcept. Traditioneel vallen deze afdelingen onder één management, maar door deze los te koppelen zijn er vier partijen die zich 100 procent zullen inzetten op de verkoop van hun diensten. Dit zal de toekomstige gast van deze locatie nóg meer voordeel en beleving bieden en ik sta te popelen om ook hier aan de slag te kunnen.

En hoe meer hooi ik op mijn vork neem, hoe rustiger ik word. Dit heb ik moeten leren en het klink wellicht paradoxaal, maar ik kan in alle rust zeggen dat ik mezelf de laatste jaren echt heb leren kennen. Ik heb mijn sterke punten sterker gemaakt en mijn zwakke punten minder zwak. Dat zorgt niet alleen voor zakelijk succes, maar maakt mijn eigen ontwikkeling veel krachtiger. Dat heeft enorme positieve consequenties gehad voor mijn gezinsleven en voor mijn relaties met de leden van het team. 

Het managementteam is afgelopen jaar gevormd, hier heb ik uiteraard hulp bij gehad, maar wij hebben nu allen onze eigen verantwoordelijkheden en taken. Waarbij ik wel eens roep dat ik twee rechterhanden heb die ervoor zorgen dat ik vooral 'aan de zaak' werk in plaats van in de zaak. De ene is verantwoordelijk voor operationele zaken en concepten, de ander houdt zich actief bezig met managementondersteuning en aansturing van facilitaire diensten. Het lijkt net echt en dat is het natuurlijk ook, maar toch heb ik soms het idee dat ik leef in een enorme mooie, oneindige droom. Ik heb het volste vertrouwen in mijn team en dat geeft rust. Heel veel rust. Daarnaast worden wij als MT uiteraard ondersteund door heel veel mensen, in het bijzonder het team in Hotelbar de Miste. De inzet van deze collega’s is echt top! Maar zeer zeker ook de directe partners die ervoor zorgen dat alles draait zoals het moet. 

Dit leidt tot permanente positieve ervaringen, want als iedereen vanuit de WIN-WIN situatie denkt, creëren wij alleen maar kansen voor elkaar.

Meer lezen over Gijs Hendrikx en zijn hotelprojecten? Klik hier. 

Met een abonnement op Hotelbouwplannen weet je altijd wie, wat, waar en wanneer bouwt of verbouwt binnen de hotellerie. Meer info hier. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Coronacrisis
"De reddingsboeien zijn er wel, maar te weinig"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit dertiende hoofdstuk...

Food Amsterdam
Paascreaties van Hotel Jakarta verkocht in Bakkerij Westers

Pastry chef Ramona Rütti van Hotel Jakarta Amsterdam maakt bijzondere paascreaties om te paastafel op te fleuren. Dit jaar zal de tafel voor minder mensen gedekt worden, maar daardoor is er des te meer aandacht voor wat er op tafel staat. Er zijn verschillende creaties te verkrijgen in Bakke...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? (Deel 2)

Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? Volgens Arne Sorenson, CEO van Marriott, zijn de effecten van de coronacrisis op de korte termijn al groter dan die van 9/11 en de bankencrisis tezamen. Bezettingsgraden zijn gedaald tot 90% in de sterk getroffen gebieden en tot 75% in mi...

Columns
Column: Het post-corona tijdperk

Hoe ziet de wereld eruit in een post-corona tijdperk? Dat is een vraag die mij de laatste tijd erg bezighoudt. Vliegen we nog net zoveel als twee maanden geleden? Blijven er maatregelen bij evenementen boven de 100 personen? Hoe gaan mensen om met fysiek contact? Draagt een hostess achter de recepti...

Coronacrisis
Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In een digitaal rondetafelgesprek bespreken vier hoteliers wat de coronacrisis voor gevolgen heeft op hun onderneming. Hoe kijken zij aan tegen de rol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: