Blog Gijs Hendrikx, Theaterhotel Venlo: Inspiratie door samenwerking

6 februari 2017 | Thijs Jacobs

Mijn Theaterhotel, een gloednieuw hotel in Hartje Venlo, is bijna een feit. Ik ben nu een klein jaar bezig en vanaf dag één ben ik ervan overtuigd dat de potentie van innovatie en de langdurige samenwerking met diverse partijen een groot onderdeel van de kracht van mijn hotel zullen zijn. Mijn gasten zullen vanaf midden april niet weten wat hun overkomt en de basis hiervan ligt bij originele en vergaande samenwerking met onder andere De Maaspoort Theater en Events. Een inspirerende partner.

Het is natuurlijk ook geen alledaagse gang van zaken om een hotel te combineren met de geneugten en de luxe van een van de beste theaters van ons land. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit dé manier is om je te onderscheiden. Anders en uniek zijn, daar draait het immers allemaal om. Synergie met De Maaspoort leidt tot permanente motivatie en inspiratie en dat zullen mijn gasten gaan merken. Door innig samen te werken met aanbieders in de directe omgeving van mijn hotel, kan ik volledig leunen en positief profiteren van hun producten en diensten die uiteraard perfect zijn. Ik kan me ondertussen volledig focussen op datgene waar ik echt goed in ben en dat is gastvrijheid en luxe gunnen aan mijn gasten. Zo haal ik het beste uit mijn eigen hotel en uit de kwaliteiten van mijn omgeving.

Uniek en onderscheidend

Zo heb ik het vandaag de eerste dag gewild en zo doe ik het dus ook: krachtenbundeling om uniek en onderscheidend te zijn. Op zoek naar samenwerking en wederzijdse versterking. Dat was mijn drive en dat is het nog steeds. Mijn gevoel werd vanuit diverse inspiratiebronnen gevoed. Uiteraard lees ik veel vakliteratuur, volg ik trends en ontwikkelingen in de wereld van de hotellerie en zie ik met grote regelmaat originele, gewaagde, maar vooral schitterende ideeën voorbijkomen. Hoe bezielend en activerend is mijn branche toch!

Zo ben ik bijvoorbeeld zeer geïnspireerd geraakt door de filosofie van de La Bergère Group welke innovatieve hospitality concepten ontwikkeld en exploiteert. Bijvoorbeeld het Kaboom hotel, dat specifiek alleen hotelovernachtingen aanbiedt en de 'operationele' zaken zoals ontbijt, lunch en diner organiseert via partners. Deze partijen zijn al operationeel, waarbij het hotel dus een soort van aanvulling is op de huidige omzet en productie. Een win-winsituatie dus. Belangrijk aspect hierin is dat je elkaar versterkt en blijft versterken. Uiteraard zijn er in de hotelwereld wel meer dergelijke concepten en is het allemaal echt niet nieuw, maar belangrijk is wel dat alle partijen de neus dezelfde kant op hebben staan. Dan kun je aan iets bouwen en dan kun je de klant ook echt wat unieks bieden. In Venlo is dit hotelconcept trouwens wel uniek en dat heeft mij écht geïnspireerd om door te zetten. Ik geloof er heilig in!

Niet altijd feest

Een van mijn persoonlijke inspiratiebronnen is toch wel de ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn stages in Nederland en London. En ook mijn werkverleden bij mijn zus en zwager heeft mij een enorme push in de goede richting gegeven. Ik heb ze zien groeien van één bescheiden horecazaak naar momenteel twee cafés en twee restaurants. Wat ik hier dus écht inspirerend aan vind, is dat ze nu nog steeds veel nieuwe ideeën op de planken hebben liggen en deze zeer zeker ooit gaan uitvoeren. Dat is dus echt een drive voor mij ondanks dat ik ook heb gezien en meegemaakt dat het niet altijd feest is in de horeca. Ik zag dit als klein broertje met negen jaar leeftijdsverschil. Dit maak je van dichtbij mee en vergeet je nooit meer. Het heeft echter niet meegewerkt bij mijn definitieve besluitvorming. Groei, enthousiasme, gastvrijheid en inspiratie wel!   

Op 16 januari van dit jaar heb ik een samenwerkingscontract getekend met theaterdirecteur Leon Thomassen van De Maaspoort Theater & Events. De samenwerking zal zich manifesteren op diverse vlakken van het hotel én de schouwburg en zal elkaar stevig versterken. En geloof me, de neuzen staan dezelfde richting op. Samenwerking en elkaar versterken. Dat is mijn visie op de bedrijfsvoering. Mijn gasten kunnen het theater bezoeken en zo kan ik ze een unieke beleving garanderen waarin puur genieten op topniveau de hoofdrol speelt. Prima kansen ook voor het theater om theaterbezoekers uit verder gelegen postcodegebieden een totaalpakket aan te bieden. Dit geldt natuurlijk ook voor theater- of muziekgezelschappen van buiten de regio die hun optreden kunnen combineren met een overnachting onder hetzelfde dak.

Fantastische perspectieven dus voor De Maaspoort en voor het Theaterhotel waarbij nog gezegd dient te worden dat laatstgenoemde inspringt op de toenemende behoefte van zowel zakelijke als toeristische gasten om te kunnen overnachten middenin het centrum van Venlo. Dat is ook nog eens goed nieuws voor mijn stad Venlo, want ik mag ook nog eens bijdragen aan een stukje totaalbeleving van mijn mooie en gezellige stad. Goed nieuws dus voor De Maaspoort, Theaterhotel Venlo en voor de gasten. Goed nieuws ook voor Venlo! Alleen maar winnaars dus bij deze samenwerking! Zo kunnen alle functies met elkaar vervloeien en elkaar versterken. Zo heb ik het altijd voor ogen gehad en zo zal ik het doen! Samenwerking leidt tot inspiratie.

Gijs Hendrikx
Directeur Theaterhotel Venlo

(Hieronder zie je overigens foto's van voor en na de verbouwing van de kamers)

 

 

 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Achtergronden
De weekendselectie: vooruitblik Michelinsterren, versierde kersthotels en meest gelezen artikelen

Het is weer weekend! Dagelijks plaatsen wij op Hospitality Management nieuws, achtergronden, interviews en blogs. Omdat wij ons kunnen voorstellen dat je de afgelopen week iets hebt gemist, vind je in de weekendselectie drie artikelen die gedurende de afgelopen week zijn geplaatst op onze website. ...

Achtergronden
Top 10 best gelezen artikelen op hospitality-management.nl

Het jaar is bijna voorbij, tijd om terug te blikken. Het was een roerig jaar, met veel hoogte- en dieptepunten. Voor wie nog geen afscheid kan nemen van 2017, hebben we een overzicht gemaakt van de tien meest gelezen artikelen op hospitality-management.nl. 1. Twee Van der Valk hotels openen op...

Awards
Golden Tulip Weert en Tulip Inn Eindhoven Airport winnen titel Hotel of the Year 2017

Golden Tulip maakte vandaag de winnaars van de jaarlijkse Hotel of the Year verkiezing bekend. Golden Tulip Weert en Tulip Inn Eindhoven Airport mogen een jaar lang de felbegeerde titel Hotel of the Year 2017 dragen. De prestigieuze awards werden persoonlijk overhandigd aan de General Managers van d...

Achtergronden
Wie heeft het mooist versierde 'kersthotel' in Nederland

Kerst. 'It's he most wonderful time of the year', als we zanger Andy Williams mogen geloven, en dat doen we. Daarom plaatsen we deze speciale oproep, bedoeld voor hoteliers. We zijn immers op zoek naar foto's van mooi versierde hotels, hotels in kerstsfeer of hotelmedewerkers in kers...

Michelin Interview
Michelinsterren: Topchef Margo Reuten wrijft over haar glazen bol

Op maandag 11 december worden de Michelinsterren weer uitgedeeld in Nederland, maar ongetwijfeld zullen er ook enkele chefs met een beteuterd gezicht de hoofdstad verlaten na de bekendmaking. Topchef Margo Reuten van tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft al veel uitreikingen meegemaakt ...

Hotelketens
Hein van Beek: “We richten ons niet op een snelle uitbreiding"

QL Hotels & Restaurants is een club voor kwaliteitshotels met uitstekende keukens. Inmiddels staat de teller op ruim 130 hotels in acht Europese landen. Ieder hotel wordt persoonlijk bezocht door oprichter Hein van Beek. Met recht zijn alle QL Hotels & Restaurants daardoor ‘handpicked&...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: