Blog Pim van het Reve: start van een nieuw project

12 februari 2018 | Pim van het Reve

31 januari 2018: om iets voor vijf in de middag landt het vliegtuig waar ik in zit op vliegveld Eindhoven. Na mijn 6 maanden durende 'study abroad' periode in Boedapest zet ik weer voet op Nederlandse bodem. Bij terugkomst in Nederland schieten nog de dingen die ik in Hongarije heb mogen leren en heb mogen meemaken door mijn hoofd. Een prachtige tijd, maar de focus moet vanaf nu op het volgende traject van mijn studieloopbaan. Dat is namelijk mijn afstudeerproject.

Wie ben ik?

Wacht, ik vergeet me in al mijn enthousiasme helemaal voor te stellen. Mijn naam is Pim van het Reve, 21 jaar en op dit moment vierdejaars student Hotel Management aan de Saxion Hospitality Business School. Jullie zouden mij kunnen kennen van de oproep die eind vorig jaar geplaatst werd op hospitality-management.nl: afstudeeropdracht gezocht Pim van het Reve. Nou, dat is gelukt!

Gekozen voor Enschede

Na bedolven te zijn onder een heleboel reacties heb ik uiteindelijk gekozen om mijn afstudeeropdracht te doen binnen het nog te openen U Parkhotel in Enschede. Hier ga ik onderzoek doen naar het verkrijgen van een Green Key certificaat. Hospitality Management heeft mij gevraagd om tijdens dit traject een blog bij te houden over mijn bevindingen en ontdekkingen binnen mijn onderzoekstraject en daarnaast ook de vorderingen van de bouw en de inrichting van het hotel te bespreken. De komende periode neem ik jullie mee en laat ik jullie lezen hoe het is om als vierdejaars student Hotel Management betrokken te mogen zijn bij de activiteiten die gedaan moeten worden voordat een hotel geopend kan worden.

Eerste indruk

Voordat ik mijn eerste indruk deel is het van belang om extra informatie te geven over het project waar ik de komende maanden mee bezig ga. Het U Parkhotel, dat op dit moment gebouwd wordt, is gelegen op de campus van de Universiteit van Twente. Op deze campus is op dit moment al een hotel, dat is namelijk Conferentiehotel Drienerburght. Dit hotel is echter langzaamaan aan vervanging toe. Vandaar dat de Universiteit Twente heeft besloten een nieuw hotel te bouwen op de campus: U Parkhotel. Hotel Drienerburght ligt nabij de plek waar de bouw van het nieuwe U Parkhotel in volle gang is. Na de opening van het nieuwe U Parkhotel, die gepland staat voor het najaar van 2018, wordt het hotel Drienerbrught gesloten en gaan de medewerkers mee naar het nieuwe U Parkhotel. 

6 februari 2018: ik ben onderweg naar Hotel Drienerburght , door mijn hoofd schiet steeds de tekst die ik vanochtend via app binnen kreeg: 'Eerste indruk is niet allesbepalend, maar voor jezelf wel belangrijk'. Ik hoor een stemmetje in men hoofd zeggen: 'Ja, maar wat als die eerste indruk nou hartstikke tegenvalt?'

In de afgelopen jaren heb ik veel verschillende mensen uit de hotellerie mogen ontmoeten en eigenlijk was bij bijna iedereen mijn eerste indruk goed. Over het algemeen zijn mensen die in de hotellerie werkzaam zijn mensen die van nature iets van gastvrijheid in zich hebben. Ik denk bij mezelf: 'het zal allemaal wel goedkomen, ik ben bovendien in Twente en heb mij ooit laten vertelen dat veel mensen hier leven onder het motto: 'doe maar normaal dan doe je al gek genoeg'.'

Gastvrije mensen

Op het moment dat ik deze blog schrijf zit ik op mijn eigen kantoortje in hotel Drienerburght van waaruit ik de bouwplaats van het nieuwe U Parkhotel kan overzien. Ik heb mijn eerste week van mijn traject erop zitten, mijn eerste indruk was uitermate prettig. Alle credits hiervoor naar alle medewerkers van Hotel Drienerburght. Het was een week waarin ik kennis heb gemaakt met alle (toekomstige) medewerkers van het hotel en waarin ik een hoop informatie heb gekregen. De eerste indruk tot nu toe is super, een goede organisatie met veel gastvrije maar vooral gedreven mensen. Ook was het een week waarin ik kort de bouwplaats van het nieuwe U Parkhotel heb mogen bezoeken. Het is een mooi moment om als vierdejaars Hotel Management student met je helmpje op door het hotel in aanbouw te lopen.

Na kennis te hebben gemaakt met de organisatie en de werkstructuren is het nu tijd om mij te gaan focussen op waar ik hier voor ben... Dat is namelijk onderzoek doen naar hoe het nieuwe U Parkhotel zo ingericht en organisatorisch gemanaged kan worden zodat deze klaar is voor een Green Key certificaat. Over de vorderingen binnen dit onderzoek en over de vorderingen van de bouw van U Parkhotel meer in mijn volgende blog.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotel Achtergronden
Opening theaterseizoen en vernieuwde filmtheaterfoyer Figi

Afgelopen vrijdag stond Figi wederom in het teken van feestelijke vernieuwing! Met de uitverkochte voorstelling Driving Miss Daisy, met in de hoofdrol Anne Wil Blankers, werd het nieuwe theaterseizoen 2018-2019 geopend. Voorafgaande aan de voorstelling werd de nieuwe sfeervolle culturele filmtheate...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo for Business biedt roomservice in hotels

Deliveroo breidt het bedrijfsaanbod van 'Deliveroo for Business' uit met drie nieuwe opties. Van dit onderdeel van Deliveroo, gericht op de zakelijke markt, maken wereldwijd meer dan 7.000 bedrijven gebruik, waaronder bedrijven in Nederland. Nederlandse bedrijven bestellen via een zakelijk a...

Tech BUAS
Hoe wordt AR op dit moment toegepast in hotels en waar gaat het naartoe?

In mijn laatste column deelde ik een aantal gedachten over de kansen en de uitdagingen van augmented en virtual reality-technologie in onze branche. Ik probeeerde daarmee wat veelbelovende routes maar ook een kritische reflectie te bieden op het nut van deze technologie in de gastvrijheidscontext. A...

Hotelbouwplannen Utrecht
Overeenkomst bouw Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel

De Lelie Vastgoed B.V. en Ballast Nedam hebben een aannemingsovereenkomst gesloten voor de bouw van de Galaxy Tower in het hartje van Utrecht. De Lelie Vastgoed B.V. en Ballast Nedam sloten eerder een bouwteamovereenkomst waarin zij samen de engineering van de Galaxy Tower verder uitwerkten. De bouw...

Interview Longread
Horecaondernemer Bas Hoebink: ''De horeca moet een betere werkgever worden''

Bas Hoebink startte zo’n zes jaar geleden met zijn restaurant – De Firma – in Nijmegen. Inmiddels vallen er drie Nijmeegse horecazaken onder zijn onderneming ‘Het Hoofdkwartier Horeca' en heeft hij in Wijchen, samen met zijn compagnon, een vierde horecazaak: Italiaans res...

Hoteltech Advertorial BUAS
Stan Josephi over revenue management

In de loop van de jaren is de focus van revenue management flink aan verandering onderhevig. Waarbij er in de beginjaren met name gekeken werd naar het aantal kamers dat voor een bepaalde prijs moest worden verkocht, oftewel capacity management, houden revenue managers zich vandaag de dag zich in de...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: