Blog Pim van het Reve: start van een nieuw project

12 februari 2018 | Pim van het Reve

31 januari 2018: om iets voor vijf in de middag landt het vliegtuig waar ik in zit op vliegveld Eindhoven. Na mijn 6 maanden durende 'study abroad' periode in Boedapest zet ik weer voet op Nederlandse bodem. Bij terugkomst in Nederland schieten nog de dingen die ik in Hongarije heb mogen leren en heb mogen meemaken door mijn hoofd. Een prachtige tijd, maar de focus moet vanaf nu op het volgende traject van mijn studieloopbaan. Dat is namelijk mijn afstudeerproject.

Wie ben ik?

Wacht, ik vergeet me in al mijn enthousiasme helemaal voor te stellen. Mijn naam is Pim van het Reve, 21 jaar en op dit moment vierdejaars student Hotel Management aan de Saxion Hospitality Business School. Jullie zouden mij kunnen kennen van de oproep die eind vorig jaar geplaatst werd op hospitality-management.nl: afstudeeropdracht gezocht Pim van het Reve. Nou, dat is gelukt!

Gekozen voor Enschede

Na bedolven te zijn onder een heleboel reacties heb ik uiteindelijk gekozen om mijn afstudeeropdracht te doen binnen het nog te openen U Parkhotel in Enschede. Hier ga ik onderzoek doen naar het verkrijgen van een Green Key certificaat. Hospitality Management heeft mij gevraagd om tijdens dit traject een blog bij te houden over mijn bevindingen en ontdekkingen binnen mijn onderzoekstraject en daarnaast ook de vorderingen van de bouw en de inrichting van het hotel te bespreken. De komende periode neem ik jullie mee en laat ik jullie lezen hoe het is om als vierdejaars student Hotel Management betrokken te mogen zijn bij de activiteiten die gedaan moeten worden voordat een hotel geopend kan worden.

Eerste indruk

Voordat ik mijn eerste indruk deel is het van belang om extra informatie te geven over het project waar ik de komende maanden mee bezig ga. Het U Parkhotel, dat op dit moment gebouwd wordt, is gelegen op de campus van de Universiteit van Twente. Op deze campus is op dit moment al een hotel, dat is namelijk Conferentiehotel Drienerburght. Dit hotel is echter langzaamaan aan vervanging toe. Vandaar dat de Universiteit Twente heeft besloten een nieuw hotel te bouwen op de campus: U Parkhotel. Hotel Drienerburght ligt nabij de plek waar de bouw van het nieuwe U Parkhotel in volle gang is. Na de opening van het nieuwe U Parkhotel, die gepland staat voor het najaar van 2018, wordt het hotel Drienerbrught gesloten en gaan de medewerkers mee naar het nieuwe U Parkhotel. 

6 februari 2018: ik ben onderweg naar Hotel Drienerburght , door mijn hoofd schiet steeds de tekst die ik vanochtend via app binnen kreeg: 'Eerste indruk is niet allesbepalend, maar voor jezelf wel belangrijk'. Ik hoor een stemmetje in men hoofd zeggen: 'Ja, maar wat als die eerste indruk nou hartstikke tegenvalt?'

In de afgelopen jaren heb ik veel verschillende mensen uit de hotellerie mogen ontmoeten en eigenlijk was bij bijna iedereen mijn eerste indruk goed. Over het algemeen zijn mensen die in de hotellerie werkzaam zijn mensen die van nature iets van gastvrijheid in zich hebben. Ik denk bij mezelf: 'het zal allemaal wel goedkomen, ik ben bovendien in Twente en heb mij ooit laten vertelen dat veel mensen hier leven onder het motto: 'doe maar normaal dan doe je al gek genoeg'.'

Gastvrije mensen

Op het moment dat ik deze blog schrijf zit ik op mijn eigen kantoortje in hotel Drienerburght van waaruit ik de bouwplaats van het nieuwe U Parkhotel kan overzien. Ik heb mijn eerste week van mijn traject erop zitten, mijn eerste indruk was uitermate prettig. Alle credits hiervoor naar alle medewerkers van Hotel Drienerburght. Het was een week waarin ik kennis heb gemaakt met alle (toekomstige) medewerkers van het hotel en waarin ik een hoop informatie heb gekregen. De eerste indruk tot nu toe is super, een goede organisatie met veel gastvrije maar vooral gedreven mensen. Ook was het een week waarin ik kort de bouwplaats van het nieuwe U Parkhotel heb mogen bezoeken. Het is een mooi moment om als vierdejaars Hotel Management student met je helmpje op door het hotel in aanbouw te lopen.

Na kennis te hebben gemaakt met de organisatie en de werkstructuren is het nu tijd om mij te gaan focussen op waar ik hier voor ben... Dat is namelijk onderzoek doen naar hoe het nieuwe U Parkhotel zo ingericht en organisatorisch gemanaged kan worden zodat deze klaar is voor een Green Key certificaat. Over de vorderingen binnen dit onderzoek en over de vorderingen van de bouw van U Parkhotel meer in mijn volgende blog.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

Video NHTV
Blog: Let’s talk sustainability…again??

Duurzaamheid, een containerbegrip, een begrip dat we al beu zijn, sceptisch over zijn of waar we mee aan de slag willen? Wie in de laatste jaren trends en ontwikkelingen in de horeca heeft gevolgd zal in elk geval hebben gemerkt dat duurzaamheid bewust of onbewust invloed heeft gehad. Ook op deze...

Amsterdam Interview Longread
Interview Arjen van den Hof, eigenaar Vondel Hotels

Arjen van den Hof, eigenaar van Vondel Hotels, is een trots man, bevlogen ook. Dit komt niet alleen tot uiting in de prachtige hotels die hij ontwikkelt, maar ook in de omgang en binding met zijn personeel. De komende twee, drie maanden staan er twee openingen van nieuwe hotels in Amsterdam gepland....

Hotelketens
Rotterdam Marriot Hotel opent restaurant The Millèn

Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent op 24 juli de deuren van zijn eigen high-end restaurant The Millèn. Op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel kookt de chef-kok met zijn bekende signatuur: pure gerechten van het seizoen met eerlijke ingredi&eu...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Controles Inspectie SZW bij fastfoodketens en hotels

De grote fastfoodketens hebben hun schoonmaak het afgelopen jaar veel beter georganiseerd. De intensieve controles van de Inspectie SZW en de Belastingdienst de afgelopen jaren en intensieve gesprekken met de fastfoodsector hebben een duidelijk effect gehad. Bij een groot deel van de fastfoodvestigi...

Booking.com OTA's
Booking.com stapt in taxibranche

Booking Holdings, het moederbedrijf van Booking.com, investeert ongeveer 430 miljoen dollar in de Chinese taxidienst Didi, zo lezen we op taxipro.nl. De bedrijven gaan intensief samenwerken, zodat de diensten goed op elkaar aansluiten. Een geboekte reis kan gecompleteerd worden met een aanvullende t...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: