Blycolin: de eerste die horecalinnen met gecertificeerd EU Ecolabel wast

Auteur: Jorien Slager
17 november 2016
Blycolin: de eerste die horecalinnen met gecertificeerd EU Ecolabel wast

Blycolin, al 45 jaar actief in linnenservice voor hotels en restaurants in de Benelux, Duitsland en Polen, is de eerste in de wasserijsector die gebruik maakt van het vernieuwde EU Ecolabel gecertificeerde Cool Chemistry Horeca wasconcept. Dit concept is beter voor het milieu dan bestaande oplossingen en houdt tegelijkertijd het linnen langer goed. Een nieuwe stap van Blycolin om processen te verduurzamen én tegelijkertijd te gaan voor maximaal comfort. 

Wassen met EU Ecolabel gecertificeerd Cool Chemistry: beter voor ons milieu

Christeyns, specialist op het gebied van laundry technology en Blycolins leverancier van wasmiddelen en chemicaliën, ontwikkelde een duurzaam wasconcept. Door innovatieve hulpstoffen in te zetten én het wasproces te verbeteren vonden ze een totaaloplossing die onder andere op lagere temperaturen wast en een slimmer spoelproces gebruikt. Door met het EU Ecolabel gecertificeerde Cool Chemistry wasconcept te werken kan Blycolin nu meer water en energie besparen en het proces van de linnenketen een stapje milieuvriendelijker maken.

Het geheim: innovatie van chemie én proces 

De kern van het wasconcept bestaat uit een speciaal ontwikkeld reinigingsmiddel. Het geheim van het detergent is de synergie tussen de enzymen en oppervlakte-actieve stoffen, samen zorgen die voor een sterke vlekverwijdering. De vernieuwde  Cool Chemistry Wasconcept Horeca voldoet aan alle normen die de EU Ecolabel autoriteit stelt.   

Het beste voor de wereld én het beste voor de was

Blycolin kan dus dankzij dit wasconcept aantoonbaar milieuvriendelijker te werk gaan, maar daarnaast wordt ook het resultaat verbeterd. Zo blijft het wasgoed nog mooier, omdat het product pH-neutraal en op lagere temperaturen wast. Door de betere vlekverwijdering belandt er minder linnen in de overwas en gaat het langer mee. Ook dat is dus weer duurzamer.

Blycolin: ‘Duurzaamheid en kwaliteit gaan bij ons hand in hand’

Blycolin is een bedrijf dat constant werkt aan het verbeteren van de omstandigheden in de linnenketen voor mens en milieu. Jacqueline Mommer, marketing- en communicatiemanager: “We proberen ook onze partners en leveranciers hierin te stimuleren. De verbeteringen die we samen doen gaan nooit ten koste van het resultaat. Sterker nog, wanneer je zowel duurzaamheid als kwaliteit altijd op je netvlies hebt staan, kun je deze elkaar laten versterken. Het EU Ecolabel gecertificeerde Cool Chemistry Horeca Wasconcept is het perfecte voorbeeld hiervan en is inmiddels in onze eigen wasserijen en in drie van onze partnerwasserijen geïmplementeerd.”

Genomineerd voor de Energieprijs 2016: wordt het werk beloond? 

De stappen die Blycolin neemt in het duurzamer maken van linnenservice voor de hospitality branche blijven niet onopgemerkt. Voor de vierde keer op een rij is het bedrijf genomineerd voor de Energieprijs. Dit jaar wordt deze op donderdag 17 november uitgereikt. Jacqueline Mommer: “Natuurlijk is het leuk als we de prijs winnen. Het zou een mooie bevestiging zijn van wat we al voelen, namelijk dat we de juiste stappen maken. Maar ook als we hem niet winnen blijven we zo doorgaan. De werkelijke beloning is het gevoel dat je het beste voor het milieu en voor je klanten doet.”

Overig nieuws