Blycolin neemt opnieuw wasserij over

15 april 2015
Blycolin neemt opnieuw wasserij over

Na de eerdere overname van "Peelen Neder Veluwe":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/blycolin-neemt-peelen-neder-veluwe-over-18153/ neemt Blycolin Groep per vandaag alle activiteiten van wasserij Record in
Mechelen over. Hiertoe hebben beide bedrijven vandaag de overeenkomsten getekend.

*Over de overname*
"Wij zijn blij met deze overname", zeggen Marc van Boekholt, CEO van Blycolin en Will van der Heijden, gedelegeerd bestuurder Blycolin BeLux. "In mei 2014 hadden Wasserij Record en Blycolin overeenstemming bereikt over een samenwerking met nog een aantal voorwaarden die vervuld moesten worden. Helaas kon aan die voorwaarden toen niet worden voldaan, waardoor de samenwerking niet van start is kunnen gaan. Op 23 juni 2014 werd een procedure tot gerechtelijke reorganisatie door overdracht onder gerechtelijk gezag geopend met betrekking tot Wasserij Record, in het kader waarvan Blycolin zich onmiddellijk als geïnteresseerde partij voor de overname van de handelszaak van Wasserij Record heeft gemeld. Inmiddels werd tussen partijen, met goedkeuring van de rechtbank van koophandel te Antwerpen, afdeling Mechelen, een akkoord gesloten met betrekking tot de overdracht."

*Voordeel voor klanten*
"De overname past in de uitrol van onze strategie om de komende jaren een groter aandeel eigen wascapaciteit in de groep op te bouwen. Service, betrouwbaarheid, kwaliteit en persoonlijke aandacht staan centraal in onze dienstverlening, alle nieuwe huur- en wasklanten zullen hier snel hun voordeel mee doen", aldus de directie van Blycolin.
Aandeelhouders en directies zien de overname als een logische stap in een sector die gekenmerkt wordt door consolidatie.

*Ook Wasserij Record tevreden*
"Wij zijn blij dat we in "Blycolin":http://www.hospitality-management.nl/?q=blycolin&x=zoeken een goede overnamekandidaat hebben gevonden die de service en middelen heeft om de problemen waar we in het verleden tegenaan zijn gelopen aan te pakken en op te lossen", zeggen Victor en Werner Reynaerts, gezamenlijk eigenaar van Wasserij Record. Werner Reynaerts zal actief blijven binnen de nieuwe organisatie.

~Christel Tuin~

Overig nieuws