Blycolin wint de FTN Energieprijs 2016

23 november 2016 | Jorien Slager

Tijdens het Nationaal Symposium Textielbeheer (NST) op 17 november won Blycolin laundry Bunschoten de FTN Energieprijs 2016. Een schitterende bevestiging voor het team dat al jaren vooruitstrevende initiatieven neemt en, samen met partners en klanten, innovatieve stappen zet.

De FTN Energieprijs: een waardevolle onderscheiding

De FTN Energieprijs is een initiatief van de branchevereniging Federatie Textielbeheer Nederland in samenwerking met het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Als belangrijke vertegenwoordiger van vooruitstrevende wasserijen en linnenverhuurders stimuleert ze haar leden de verbeteringen in kwaliteit en duurzaamheid door te zetten. Guillaume van Enter (Operationeel directeur Laundries) nam de prijs, de wisselbeker en bijbehorende oorkonde in ontvangst uit handen van de heer Bouke Bussemaker, Beleidsmedewerking DG Energie, Telecom en Markten, ministerie van EZ.  De prijs, die wordt gegeven op basis van resultaten, een bezoek van de jury aan het bedrijf en een korte presentatie tijdens het NST, is voor de winnaar een bevestiging en een stimulans tegelijkertijd.  

Blycolin richt zich op het verbeteren van het primaire proces...

Tijdens het symposium hield iedere genomineerde een presentatie. Te midden van de andere genomineerden inspireerde Blycolin Bunschoten de aanwezigen door te vertellen over de energiebesparingen die het team doorvoerde. De drogeroptimalisatie, een nieuwe ontwateringspers en het EU Ecolabel gecertificeerde Cool Chemistry Horeca wasconcept zijn daar voorbeelden van, net als het Laundry Dashboard. Die laatste, het Laundry Dashboard, geeft medewerkers inzicht en belangrijke informatie over bijvoorbeeld energieverbruik.

…en op het energiezuiniger maken van alles daaromheen 

Maar Blycolin Bunschoten gaat verder in het energiezuiniger maken van de organisatie en de keten. Naast het primaire proces richt zij zich ook op de faciliteiten en processen in en buiten het bedrijf. Met een nieuwe vrachtwagen die een lagere CO2 uitstoot heeft en energiezuinige verlichting bijvoorbeeld. En met het optimaliseren van de isolatiewaarde van het pand. In al deze initiatieven werkt Blycolin samen. Niet alleen met partners, ook met de klant. 

Een duidelijk doel en een toegewijd team

De motivatie voor de initiatieven komt voort uit het doel dat Blycolin al bijna 45 jaar heeft: het verbeteren van kwaliteit en duurzaamheid. Guillaume van Enter, Operationeel Directeur Laundries bij Blycolin Bunschoten, is natuurlijk blij met de benoeming: “We werken al jaren aan energiebesparing, het is bij ons top of mind. We hebben een vast team dat hier elke dag aan werkt. Daar ben ik supertrots op.”

Doorgaan op dezelfde, duurzame weg

Dat duurzaamheid veel en serieuze aandacht krijgt blijkt ook uit de Energie Efficiency Plannen die Blycolin maakt. Deze geven de organisatie veel inzicht en laten de mogelijkheden zien. Op basis daarvan maakt Blycolin een lange termijn planning. Alle acties die ze neemt zijn dus altijd onderdeel van een doordachte aanpak. Als de taart straks op is, weet Blycolin dan ook precies wat haar te doen staat: doorgaan op dezelfde, goed doordachte, duurzame weg.  

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Coronacrisis
"De reddingsboeien zijn er wel, maar te weinig"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit dertiende hoofdstuk...

Food Amsterdam
Paascreaties van Hotel Jakarta verkocht in Bakkerij Westers

Pastry chef Ramona Rütti van Hotel Jakarta Amsterdam maakt bijzondere paascreaties om te paastafel op te fleuren. Dit jaar zal de tafel voor minder mensen gedekt worden, maar daardoor is er des te meer aandacht voor wat er op tafel staat. Er zijn verschillende creaties te verkrijgen in Bakke...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? (Deel 2)

Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? Volgens Arne Sorenson, CEO van Marriott, zijn de effecten van de coronacrisis op de korte termijn al groter dan die van 9/11 en de bankencrisis tezamen. Bezettingsgraden zijn gedaald tot 90% in de sterk getroffen gebieden en tot 75% in mi...

Columns
Column: Het post-corona tijdperk

Hoe ziet de wereld eruit in een post-corona tijdperk? Dat is een vraag die mij de laatste tijd erg bezighoudt. Vliegen we nog net zoveel als twee maanden geleden? Blijven er maatregelen bij evenementen boven de 100 personen? Hoe gaan mensen om met fysiek contact? Draagt een hostess achter de recepti...

Coronacrisis
Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In een digitaal rondetafelgesprek bespreken vier hoteliers wat de coronacrisis voor gevolgen heeft op hun onderneming. Hoe kijken zij aan tegen de rol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: