Hotel Flora Batava opent in 2021 en zoekt personeel

18 augustus 2020 | Redactie
Hotel Flora Batava opent in 2021 en zoekt personeel

In maart 2021 staat er een nieuw boutique hotel aan de Vecht in Nieuwersluis; Hotel Flora Batava. Nieuwersluis is een klein dorp gelegen tussen Amsterdam en Utrecht. Als je vanaf Amsterdam de A2 afslaat bij Loenen meandert de weg al snel langs rivier de Vecht van Loenen naar Nieuwersluis.

Een bijzonder en trots dorp met een mooie vrouwengevangenis, een fort en vele prachtige buitenplaatsen. Hotel Flora Batava komt op buitenplaats ‘de Vijverhof’ en ligt aan de rand van Breukelen. "Ik woon al 15 jaar in deze streek en geniet er intens van. Je kunt hier heerlijk fietsen, wandelen en hardlopen. Een rondje langs de Vecht is altijd verrassend", vertelt eigenaresse Inge van de Ven enthousiast.

Twee jaar geleden interviewde Hospitality Management Inge van de Ven over haar project. Je leest het hier.

Het hotel ligt ook ideaal voor een boottochtje. Tijdens deze warme zomer is het gezellig op het water met sloepjes en motorbootjes.  "Vanuit het hotel kun je via de Vecht met een kleine sluis zo de Loosdrechtse plassen op. Wie onlangs de uitzending van André van Duin “Denkend aan Holland” over de Vecht en Loosdrechtse plassen heeft gezien begrijpt de setting."

Historische buitenplaats

Charmant, uniek en bijzonder is dit 154 jaar oude rijksmonument … maar wát een bouwval was het.  "Alles waar we al bang voor waren was nog net iets erger: het dak was rot, de kelder lekte, de muren waren bedekt met minimaal vijf verflagen die er niet graag af wilden.  We hebben het hele rijksmonument gestript en zijn opnieuw begonnen.De buitenplaats heeft van zichzelf een mooie historische uitstraling en alles wat wij daaraan toevoegen moet wel passen en het geheel niet overstemmen maar verrijken. Details zijn dan enorm belangrijk. Er is veel overleg in het bouwteam om hierin de juiste keuzes te maken"

In het bouwproces is het ook continu de balans opmaken tussen wat goed is voor de exploitatie en wat past bij deze buitenplaats.  Hoe komt het linnen naar de kelder? Welke aanpassingen doe je om het hotel toegankelijk te maken voor mindervalide gasten? "Het is een fantastisch proces. Ik mag me bezighouden met wat ik leuk vind: het creëren van iets moois. Het bedenken en vormgeven van een concept dat er nog niet is. Er is geen baan zo variërend dan deze. s’ Ochtends verdiep je je in de details van een kozijn en s’ middags heb je een gesprek over de kunst in het hotel of de marketingstrategie."

Horeca

"Ik heb enorm veel geleerd in deze tijd. Met name van de vele gesprekken met mensen in de branche. Leuke, sympathieke mensen die graag hun ervaringen met me wilden delen en me op weg hielpen in deze voor mij onbekende wereld. Gelukkig klopte ook hotel adviseur Alex van Gastel aan die ons helpt bij de belangrijke keuzes in deze opstartfase", aldus Inge van de Ven.

Hotelkamers

Het hotel heeft 45 kamers verdeeld over 6 verschillende kamer types: cosy, comfort, superior, junior-suite, split level suite en suite.  De kamers zijn bijna allemaal verschillend in afmeting. In de verschillende types maken we subtiele verschillen m.b.t. de inrichting. De algehele uitstraling is in alle kamers echter modern en elegant. We werken met rustige kleuren, mooie rijke materialen en botanisch geïnspireerde kunst.  De 7 vide kamers worden erg leuk met het bed boven en een slaapbank beneden zodat er ook gezinnen kunnen logeren.  Mijn favoriet is echter de suite in de historische villa. De hoge plafonds en het mooie zicht op de Vecht maakt deze suite heel bijzonder.

Restaurant Bloei

Het restaurant is heel belangrijk voor de exploitatie van het hotel. Het zorgt voor de verbinding tussen de hotelgast en de lokale bevolking. Restaurant Bloei is straks toegankelijk voor iedereen. In de keuken staan respect voor de smaken en de veelzijdigheid van Nederlandse producten en ingrediënten centraal. De gerechten worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en mooie pure smaken. In de historische villa creëren we een gezellige, informele en eigentijdse sfeer waarin iedere gast zich comfortabel voelt. Het restaurant heeft bovendien een groot terras van 200 vierkante meter.

Naast dit restaurant is er aan de Vechtzijde ook een Theehuis “Bloei aan het water” . In de zomer zal dit het belangrijkste terras zijn gedurende de dag. In de winter is dit een ideale locatie voor een bijzondere vergadering, een lunch of een babyshower.

"Bij Flora Batava hebben we ook twee vergaderzalen.  Een vergaderzaal van 39 m2 en een van 70 m2.  We verwachten dat onze gasten de voordelen zien van de Vechtstreek. We zitten centraal tussen Amsterdam en Utrecht maar een vergadering afsluiten met een salonboottocht op de Vecht geeft toch een bijzondere sfeer aan een bijeenkomst", vertelt Van de Ven

Bruiloften en recepties kunnen ook gehouden worden op deze buitenplaats. "Ik kijk nu al uit naar het eerste bruidspaar dat met een salonbootje aankomt bij het hotel en door vrienden en familie wordt onthaald op de steiger."

Personeel

Wie Flora Batava bezoekt, maar dat geldt tegenwoordig eigenlijk voor ieder hotel, heeft online al veel gezien. "Je hebt als gast al een behoorlijk duidelijk beeld van de kamer en de omgeving. Waar we écht het verschil maken en de uiteindelijke reden creëren om terug te keren is de persoonlijke aandacht en vriendelijkheid van het team.Nu we dichter bij de opening komen zijn we eerst op zoek naar een ervaren, dynamische Hotelmanager en een goede Chef-kok."

"Wij zoeken talenten die gastvrijheid in de genen hebben met de ambitie om, samen met ons, dit bijzondere hotel succesvol op de kaart te zetten. Goed kunnen samenwerken in een klein team en een hands-on mentaliteit hebben zijn daarbij wat mij betreft cruciaal."

Alle functies staan reeds op onze website www.florabatava.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Personeel
Hotelpersoneel in trek binnen andere sectoren

Alhoewel onze branche in last is, zijn mensen met een hospitality-achtergrond in trek binnen andere sectoren. Niet alleen de zorg zit verlegen om mensen met een sterke dienstverlenende achtergrond, maar ook de uitvaartverzorging is een sector waar deze professionals welkom zijn. Tegelijkertijd zien ...

David Bakker
Column: lang leve Leeuwarden

In 2018 was Leeuwarden, samen met Valletta (Malta), de Culturele Hoofdstad van Europa. De hotels puilden uit, bedden waren niet meer te boeken en provincie Friesland profiteerde mee. Eindstand: 5,4 miljoen bezoekers voor Friesland in 2018. In het bidbook werd uitgegaan van 4 miljoen bezoeken aan ...

Internationaal
a&o breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk

Vanaf 1 juli heet a&o Hostels haar gasten ook in Edinburgh welkom. Het eerste hostel in het Verenigd Koninkrijk van Europa’s grootste budget hostelketen biedt 131 kamers en 610 bedden. Het is centraal gelegen in de oude binnenstad van de Schotse hoofdstad. Voor oprichter en CEO Oliver Wint ...

Stelling van de maand mei: De overheid loodst de hotellerie goed door de coronacrisis

In deze nieuwe rubriek 'De stelling van de maand' publiceert de redactie van Hospitality Management iedere eerste vrijdag van de maand een scherpe stelling waarop u als hotelier kunt reageren: JA of NEE. De antwoorden worden verzameld en de resultaten worden gedeeld. De stelling van de maand ...

Achtergronden Interview
12 jaar geleden in Hospitality Management: Caro van Eekelen

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Dit keer een artikel uit 2009. In de zomer van 2009 werd Caro van Eekelen aangesteld als managi ...

Interview
Mens, Bedrijf & Visie: Ricardo Eshuis (SVH)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Hospitality Management vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: