Broodje zalmburger

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten (4 personen)

400 gram verse zalmfilet, direct uit de koelkast
2 sneetjes oud wit brood
25 gram gepelde pistachenootjes
2 eiwitten
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
(citroen)peper (versgemalen)
2 eetlepels verse dille, gehakt
3 eetlepels boter of vloeibare margarine
4 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels mayonaise
4 volkoren piramidebroodjes
½ komkommer, in plakjes

Bereiding

Verkruimel het brood. Voeg pistachenootjes toe en maal tot broodkruim. Voeg zout en peper toe. Doe dit mengsel op een bord. Klop één eiwit los. Snijd de zalm in stukjes. Meng het andere eiwit met één volle theelepel zout, gemalen koriander en citroenpeper. Schep er één eetlepel dille door. Vorm het zalmmengsel tot vier burgers. Haal ze door het losgeklopte eiwit en daarna door het broodkruim. Bak de zalmburgers  gaar. Meng de yoghurt met mayonaise, 1 eetlepel dille en zout en peper.  Bestrijk de snijvlakken van de broodjes met dit sausje. Verdeel komkommer over de onderkanten en leg de burgers erop.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Personalia
Hotelier Martin Lindelauf gaat met pensioen

Na ruim vierendertig jaar gaat Martin Lindelauf met pensioen. Een pensioen dat welverdiend is, maar velen vinden het toch jammer om hem te zien gaan. Collega, zakenpartner, leermeester of hoe je hem ook zou willen noemen, de man met het jaloersmakende cv gaat er definitief mee stoppen. Martin&rs...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Internationaal Coronacrisis
a&o Hostels benoemt social distancing experts

Europa’s grootste budget hostelketen, a&o Hostels, heeft een initiatief gelanceerd waarbij in alle Europese vestigingen 'social distancing experts' zijn aangesteld. Deze specialisten zorgen ervoor dat de gasten veilig en met een gerust gevoel de omgeving kunnen verkennen. Bovendien...

Economie Hotelbouwplannen
Hotel-restaurant Waanders in Staphorst is verkocht en wordt gesloopt

Hotel-restaurant Waanders in Staphorst is verkocht. De nieuwe eigenaar is Jan Mulder van Jan Mulder Vastgoed uit Punthorst, zo lezen we in De Stentor. Op deze plek wil hij 96 appartementen realiseren, maar ook een grand café. Het welbekende pand van Waanders moet tegen de vlakte om plaats te ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: