BUNK Hotels opent eerste vestiging in Utrecht

20 juni 2019 | Thijs Jacobs

Op 20 juni 2019 heeft BUNK haar deuren geopend voor publiek in de Westerkerk te Utrecht. De monumentale kerk is omgetoverd tot ontmoetingsplek voor Utregters en mensen van ver. BUNK biedt een gezellig café, restaurant en bar met zelfgebrouwen bier, maaltijden vanuit de wereldkeuken vanaf 10 euro en lange tafels om aan te eten, borrelen, werken of gewoon te hangen. Vanaf 7.00 uur staat het stadsontbijt klaar en de keuken blijft open tot 22.30 uur. Het is het een fijne plek voor afspraken, op kruipafstand van het Centraal Station en Tivoli Vredenburg. Ook biedt BUNK een kalender vol optredens en exposities van up-and-coming lokaal talent. Waar ze geen entree voor vragen, want hun kerkdeuren staan (bijna) altijd open, voor iedereen.

De eerste vestiging van de nieuwe hotelgroep BUNK Hotels heeft haar deuren in Utrecht geopend na een intensieve verbouwing van een jaar. BUNK is niet zomaar een hotel, maar een sociale plek waar reizigers en stadsbewoners samenkomen in een unieke omgeving, waar ze kunnen werken, eten, drinken, slapen en/of chillen. In Amsterdam wordt zeer binnenkort een tweede BUNK vestiging geopend in de St. Ritakerk in Amsterdam Noord.

Samenkomen in de kerk

Vroeger kwam de buurt samen in de Westerkerk. BUNK wil deze buurtfunctie terugbrengen. In een intiem interieur vol kunst en authentieke elementen uit het voormalig kerkmeubilair, wordt veel georganiseerd. Soms laten zij het oude orgel weer klinken, soms zie je er een optreden van een singer-song writer. Het is bij BUNK nooit saai. Wel toegankelijk, want alle evenementen zijn gratis. BUNK is het volkshuis 2.0.

Kamers & pods

BUNK combineert het comfort van hotels met het sociale idee van hostels. De 45 kamers zijn compact, maar ontworpen met oog voor detail. De kamers zijn zo ingericht dat iedere centimeter slim is gebruikt is.

Ze beschikken over een comfortabel bed, douche en toilet, maar stimuleren tegelijkertijd de gast om hun kamer uit te gaan om te genieten van de magistrale ruimte onder het hoge houten gewelf. Voor backpackers is er de hostelruimte met 60 pods; capsules met een bed erin die middels een geluids- en lichtwerend gordijn kunnen worden afgesloten voor privacy.

Vlees, vis, vega? Alles goed

Bij BUNK op het menu staan herkenbare gerechten vanaf 10 euro uit de wereldkeuken, geserveerd in een kom met een verrassende twist. Dagelijks vanaf 7.00 tot 22.30 uur biedt het restaurant ruime keuze uit duurzame vlees- en visgerechten, die ook heel lekker zijn als vegetarische variant. In de keuken wordt er bewust gekozen voor betaalbare en biologische streekproducten en doen ze er alles aan om voedselverspilling te voorkomen. Duurzaam, maar niet duur, is het motto van BUNK. Elke dag vanaf 7.00 tot 10.30 uur kunnen buurtgenoten en hotelgasten aanschuiven voor een stadsontbijt, met onbeperkt koffie, thee en sappen.

Koffie en bier van hier

Met de drankkaart laat BUNK haar trots voor de stad zien. Koffie komt van de brander om de hoek, fris van lokale startups. Naast het zelfgebrouwen BUNK bier, staat ook een grote selectie bieren uit de streek op tap. Verder is het menu lang en divers.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Accor Internationaal
Accor opent 3000ste hotel in Europa

Accor opent haar 3.000ste hotel in Europa met de komst van twee ‘Mondrian’ hotels in Frankrijk. Met meer dan 340.000 kamers in 39 landen is Accor Europees markleider. De komst van Mondrian naar Europa, Accor’s 26e merk, onderstreept Accor’s ambitie in het premium en lifestyle...

Interview Longread
''In mijn hotel werken alleen 50-plussers''

Op een steenworp afstand van het beroemde Maastrichtse Vrijthof vind je Hotel Botticelli, een prachtig klassiek hotel in Venetiaanse sferen. De eigenaar Charles Steffens leidt ons rond in zijn hotel dat herinneringen oproept aan een roemrijk verleden, maar tegelijkertijd toekomstbestendig is, aangez...

Hotelbouwplannen Hilton
Hilton Royal Parc Soestduinen heropend na renovatie

Na 16 maanden waarin Hilton Royal Parc Soestduinen volledig gerenoveerd is, is het hotel er nu klaar voor om als DoubleTree by Hilton haar deuren te heropenen. Samen met de eigenaren, Netjes Beheer B.V., is er bewust voor gekozen om onder een ander Hilton-brand verder te gaan. Voortaan een Double...

Awards Culinair
Booking.com lanceert nieuwe pilot-app 'CityBook'

Door het gebruik van machine learning krijgen reizigers aanbevelingen die het makkelijker maken om de steden te verkennen. Met als missie het voor iedereen makkelijker te maken om de wereld te beleven, kondigt Booking.com een nieuwe pilot aan: CityBook. Deze digitale stedengids brengt inspiratie, pl...

Wet- en regelgeving Airbnb
KHN: Snel ingrijpen op platformen zoals Airbnb noodzakelijk

De Tweede Kamer spreekt donderdag 16 januari in een schriftelijk verslag over nieuwe wetgeving voor huizenverhuurplatformen, zoals Airbnb. In aanloop naar deze kamerbehandeling pleit Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voor verplichte medewerking van deze platformen als het gaat om toezicht op verhuu...

Personalia Mensen
RAI Amsterdam benoemt Luuk Scholte tot Domain & Partnership Manager

Na zeven edities leiding te hebben gegeven aan Horecava is Luuk Scholte door RAI Amsterdam benoemd tot Domain & Partnership Manager. Carlijn Groen, huidig Exhibition Manager van Horecava, neemt het stokje van Luuk Scholte over. Luuk Scholte is in zijn nieuwe rol verantwoordelijk voor het rea...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: