BUNK Hotels opent eerste vestiging in Utrecht

20 juni 2019 | Thijs Jacobs

Op 20 juni 2019 heeft BUNK haar deuren geopend voor publiek in de Westerkerk te Utrecht. De monumentale kerk is omgetoverd tot ontmoetingsplek voor Utregters en mensen van ver. BUNK biedt een gezellig café, restaurant en bar met zelfgebrouwen bier, maaltijden vanuit de wereldkeuken vanaf 10 euro en lange tafels om aan te eten, borrelen, werken of gewoon te hangen. Vanaf 7.00 uur staat het stadsontbijt klaar en de keuken blijft open tot 22.30 uur. Het is het een fijne plek voor afspraken, op kruipafstand van het Centraal Station en Tivoli Vredenburg. Ook biedt BUNK een kalender vol optredens en exposities van up-and-coming lokaal talent. Waar ze geen entree voor vragen, want hun kerkdeuren staan (bijna) altijd open, voor iedereen.

De eerste vestiging van de nieuwe hotelgroep BUNK Hotels heeft haar deuren in Utrecht geopend na een intensieve verbouwing van een jaar. BUNK is niet zomaar een hotel, maar een sociale plek waar reizigers en stadsbewoners samenkomen in een unieke omgeving, waar ze kunnen werken, eten, drinken, slapen en/of chillen. In Amsterdam wordt zeer binnenkort een tweede BUNK vestiging geopend in de St. Ritakerk in Amsterdam Noord.

Samenkomen in de kerk

Vroeger kwam de buurt samen in de Westerkerk. BUNK wil deze buurtfunctie terugbrengen. In een intiem interieur vol kunst en authentieke elementen uit het voormalig kerkmeubilair, wordt veel georganiseerd. Soms laten zij het oude orgel weer klinken, soms zie je er een optreden van een singer-song writer. Het is bij BUNK nooit saai. Wel toegankelijk, want alle evenementen zijn gratis. BUNK is het volkshuis 2.0.

Kamers & pods

BUNK combineert het comfort van hotels met het sociale idee van hostels. De 45 kamers zijn compact, maar ontworpen met oog voor detail. De kamers zijn zo ingericht dat iedere centimeter slim is gebruikt is.

Ze beschikken over een comfortabel bed, douche en toilet, maar stimuleren tegelijkertijd de gast om hun kamer uit te gaan om te genieten van de magistrale ruimte onder het hoge houten gewelf. Voor backpackers is er de hostelruimte met 60 pods; capsules met een bed erin die middels een geluids- en lichtwerend gordijn kunnen worden afgesloten voor privacy.

Vlees, vis, vega? Alles goed

Bij BUNK op het menu staan herkenbare gerechten vanaf 10 euro uit de wereldkeuken, geserveerd in een kom met een verrassende twist. Dagelijks vanaf 7.00 tot 22.30 uur biedt het restaurant ruime keuze uit duurzame vlees- en visgerechten, die ook heel lekker zijn als vegetarische variant. In de keuken wordt er bewust gekozen voor betaalbare en biologische streekproducten en doen ze er alles aan om voedselverspilling te voorkomen. Duurzaam, maar niet duur, is het motto van BUNK. Elke dag vanaf 7.00 tot 10.30 uur kunnen buurtgenoten en hotelgasten aanschuiven voor een stadsontbijt, met onbeperkt koffie, thee en sappen.

Koffie en bier van hier

Met de drankkaart laat BUNK haar trots voor de stad zien. Koffie komt van de brander om de hoek, fris van lokale startups. Naast het zelfgebrouwen BUNK bier, staat ook een grote selectie bieren uit de streek op tap. Verder is het menu lang en divers.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelbouwplannen Opening
Kontakt der Kontinenten opent ‘KonneKt restaurant, bar en lounge’ met hybride evenement

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten opent op vrijdag 4 september het gloednieuwe ‘KonneKt restaurant, bar en lounge’. Met de realisatie van KonneKt biedt het conferentiehotel niet alleen meer zitplaatsen in het restaurant én een verbeterde logistiek, maar genieten gasten voor...

Accor
Halfjaarcijfers Accor: 1,5 miljard verlies en 1000 banen weg

Accor draaide over het eerste halfjaar van 2020 een verlies van 1,5 miljard euro. Daarnaast vreest het Franse concern afscheid te moeten nemen van 1000 banen. Bij Accor werken ongeveer 18.000 mensen. De coronapandemie hakt er flink in bij het Franse bedrijf, waar hotelketens Novotel, Mercure en Ibis...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download: corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Column David Bakker
Column: Het onzichtbare leed

Er zijn weinig hoteliers die geen mening over Booking.com hebben. Aan het begin van deze coronacrisis verweet menig hotelier dat de boekingsgigant zich niet als partner van de hotellerie opstelde. Alle boekingen konden kosteloos worden geannuleerd, de hotels bleven leeg en van enige correspondentie ...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: