BUNK Hotels opent eerste vestiging in Utrecht

20 juni 2019 | Thijs Jacobs

Op 20 juni 2019 heeft BUNK haar deuren geopend voor publiek in de Westerkerk te Utrecht. De monumentale kerk is omgetoverd tot ontmoetingsplek voor Utregters en mensen van ver. BUNK biedt een gezellig café, restaurant en bar met zelfgebrouwen bier, maaltijden vanuit de wereldkeuken vanaf 10 euro en lange tafels om aan te eten, borrelen, werken of gewoon te hangen. Vanaf 7.00 uur staat het stadsontbijt klaar en de keuken blijft open tot 22.30 uur. Het is het een fijne plek voor afspraken, op kruipafstand van het Centraal Station en Tivoli Vredenburg. Ook biedt BUNK een kalender vol optredens en exposities van up-and-coming lokaal talent. Waar ze geen entree voor vragen, want hun kerkdeuren staan (bijna) altijd open, voor iedereen.

De eerste vestiging van de nieuwe hotelgroep BUNK Hotels heeft haar deuren in Utrecht geopend na een intensieve verbouwing van een jaar. BUNK is niet zomaar een hotel, maar een sociale plek waar reizigers en stadsbewoners samenkomen in een unieke omgeving, waar ze kunnen werken, eten, drinken, slapen en/of chillen. In Amsterdam wordt zeer binnenkort een tweede BUNK vestiging geopend in de St. Ritakerk in Amsterdam Noord.

Samenkomen in de kerk

Vroeger kwam de buurt samen in de Westerkerk. BUNK wil deze buurtfunctie terugbrengen. In een intiem interieur vol kunst en authentieke elementen uit het voormalig kerkmeubilair, wordt veel georganiseerd. Soms laten zij het oude orgel weer klinken, soms zie je er een optreden van een singer-song writer. Het is bij BUNK nooit saai. Wel toegankelijk, want alle evenementen zijn gratis. BUNK is het volkshuis 2.0.

Kamers & pods

BUNK combineert het comfort van hotels met het sociale idee van hostels. De 45 kamers zijn compact, maar ontworpen met oog voor detail. De kamers zijn zo ingericht dat iedere centimeter slim is gebruikt is.

Ze beschikken over een comfortabel bed, douche en toilet, maar stimuleren tegelijkertijd de gast om hun kamer uit te gaan om te genieten van de magistrale ruimte onder het hoge houten gewelf. Voor backpackers is er de hostelruimte met 60 pods; capsules met een bed erin die middels een geluids- en lichtwerend gordijn kunnen worden afgesloten voor privacy.

Vlees, vis, vega? Alles goed

Bij BUNK op het menu staan herkenbare gerechten vanaf 10 euro uit de wereldkeuken, geserveerd in een kom met een verrassende twist. Dagelijks vanaf 7.00 tot 22.30 uur biedt het restaurant ruime keuze uit duurzame vlees- en visgerechten, die ook heel lekker zijn als vegetarische variant. In de keuken wordt er bewust gekozen voor betaalbare en biologische streekproducten en doen ze er alles aan om voedselverspilling te voorkomen. Duurzaam, maar niet duur, is het motto van BUNK. Elke dag vanaf 7.00 tot 10.30 uur kunnen buurtgenoten en hotelgasten aanschuiven voor een stadsontbijt, met onbeperkt koffie, thee en sappen.

Koffie en bier van hier

Met de drankkaart laat BUNK haar trots voor de stad zien. Koffie komt van de brander om de hoek, fris van lokale startups. Naast het zelfgebrouwen BUNK bier, staat ook een grote selectie bieren uit de streek op tap. Verder is het menu lang en divers.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: ''Gelukkig hebben wij long-stay appartementen''

Loppersum. De Groningse plaats staat bekend als epicentrum van de aardbevingen, veroorzaakt door de gaswinning door de NAM. Tegelijkertijd is het een oase van rust, een plek waar je ruimte vindt en veilig kunt vertoeven. Cees de Vries, eigenaar van Hotel Spoorzicht & Spa, neemt ons mee door zijn ...

Tech Branded Content
Netflix streamen kan nu ook op de hotelkamer

Het Van der Valk Hotel in Vianen heeft een primeur te pakken. In dit hotel kunnen de hotelgasten, op dit moment op 12 kamers, alle content vanaf hun eigen device streamen naar de hotel-tv. Dit is nieuw, want met name Netflix kon in hotels tot op heden niet zomaar gestreamd worden. Thuis kan vrijw ...

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

Hotelbouwplannen Achtergronden
Rijksmonument Prinshendrikhof wordt uniek Hotel Palazzo aan het water

Rijksmonument Prinshendrikhof in Haarlem krijgt zo goed als zeker een nieuwe bestemming. Het grote pand aan de Prins Hendrikstraat, met de natuurstenen gevel en risalto, voorzien van Toscaanse halfzuilen en fronton, wordt als het aan Cobraspen ligt omgetoverd tot Hotel Palazzo. Het meest bijzondere ...

Hotelketens
Palace Hotel neemt afscheid van de Radisson Hotel Group

Per 1 januari 2021 maakt het Palace Hotel uit Noordwijk aan Zee geen deel meer uit van de Radisson Hotel Group. Sinds 2014 was het hotel op basis van een franschisecontract aangesloten bij het merk Radisson Blu. Afgelopen zomer is de keuze gemaakt om als zelfstandig hotel verder te gaan. Andr&eac ...

Longread
De GM-AM-relatie in brand-managed hotels

Het afgelopen jaar werden op de Hoge Hotelschool in Breda twee scripties geschreven, vanuit verschillend perspectief, maar over hetzelfde onderwerp: wat zijn ‘best practices’ voor het creëren en in stand houden van een vruchtbare werkrelatie tussen asset managers (verder: AM’s ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: