BWH Hotel Group presenteert nieuwe CEO

Auteur: Redactie
Mensen 8 oktober 2021
BWH Hotel Group presenteert nieuwe CEO

BWH Hotel Group heeft vandaag aangekondigd dat Lawrence M. Cuculic door de Raad van Bestuur van het bedrijf is benoemd tot President en Chief Executive Officer. Cuculic heeft 12 jaar als Senior Vice President en General Counsel voor het bedrijf gediend en zal zijn nieuwe rol als President en CEO op 1 december 2021 op zich nemen. 

"Samen met mijn collega-bestuursleden heb ik veel vertrouwen in onze beslissing om Larry te benoemen tot onze nieuwe President en CEO," zegt Ishwar Naran, bestuursvoorzitter van de BWH Hotel Group. "Larry brengt een enorme ervaring met zich mee vanuit zijn eerdere functies, militaire achtergrond en langdurige positie binnen onze organisatie. Larry is een betrouwbare en daadkrachtige leider wiens collaboratieve en strategische aanpak het bedrijf ongetwijfeld naar nog sterker financieel succes zal leiden, waardoor positieve groei voor onze hoteliers wordt gestimuleerd."

Cuculic neemt het roer over van de wereldwijde gastvrijheidsonderneming op een cruciaal moment in de geschiedenis van het bedrijf. Onder leiding van scheidend President en CEO, David Kong, is de BWH Hotel Group gegroeid van één naar 18 levendige en opwindende merken in elk schaalsegment van de keten, van economy tot luxe. Het bedrijf kan bogen op opeenvolgende records van RevPAR-groei, met een hoogtepunt van 113,9 in 2021, evenals industrieleidende niveaus van gast- en hoteltevredenheidsbeoordelingen. Onder leiding van Cuculic is de BWH Hotel Group goed op weg om de industrie te blijven leiden als een krachtig wereldwijd hotelbedrijf.  

"Het is een ware eer om door onze gewaardeerde Raad van Bestuur te worden geselecteerd als de volgende President en CEO van de BWH Hotel Group", aldus Cuculic. "Tijdens mijn ambtstermijn bij de organisatie heb ik het grote voorrecht gehad om samen te werken met David Kong en getuige te zijn van de opmerkelijke impact die hij heeft gehad op ons bedrijf en de industrie in zijn geheel. Ik kan alleen maar hopen dat ik de erfenis die David achterlaat kan waarmaken en ik ben vastbesloten om het succes van onze leden en onze organisatie op lange termijn te verzekeren. Ik heb het geluk te kunnen rekenen op de steun van onze Raad van Bestuur en een van de meest succesvolle senior managementteams in de sector. Ik ben enthousiast en kijk ernaar uit om samen te werken met onze Raad van Bestuur, onze leden, mijn collega's en onze corporate partners om de BWH Hotel Group in haar volgende hoofdstuk te loodsen." 

"Ik ben verheugd dat ik de teugels van de BWH Hotel Group overdraag aan mijn langdurige collega, Larry Cuculic," zegt David Kong, President en CEO van de BWH Hotel Group. "Ik heb 12 jaar naast Larry gewerkt en ben voortdurend geïnspireerd door zijn doordachte leiderschap en strategisch denken. Gedurende zijn ambtstermijn heeft Larry waardevolle ervaring opgedaan door middel van een breed scala aan verantwoordelijkheden, waaronder onze Centrale Reserveringen en Contact Centers. Hij is vertrouwd met veel gebieden van ons bedrijf en wordt graag gezien en gerespecteerd in de hele organisatie. Larry is de ideale kandidaat voor de rol van President en CEO. Hij is de juiste persoon om onze organisatie door de herstelfase van de pandemie te leiden en munt te slaan uit de nieuwe kansen die voor ons liggen. Ik heb er alle vertrouwen in dat Larry, samen met ons sterke senior executive team, de komende jaren zal zorgen voor nog meer succes voor de BWH Hotel Group en onze hoteliers."

Voordat Cuculic bij BWH Hotel Group in dienst trad, was hij Senior Vice President General Counsel en Corporate Secretary bij Wabash National Corporation. Daarvoor was Cuculic Vice President Legal and Corporate Secretary voor American Commercial Lines, Inc. en partner in het advocatenkantoor Gambs, Mucker & Bauman. Voordat Cuculic met pensioen ging bij het Amerikaanse leger, bekleedde hij als officier van het Judge Advocate General's Corps diverse juridische functies, waaronder benoeming tot militair rechter. Cuculic behaalde zijn B.S. aan de U.S. Military Academy at West Point en zijn J.D. aan de Notre Dame Law School. Hij behaalde ook een LL.M. graad aan de U.S. Army Judge Advocate General's School en studeerde af aan het U.S. Army Command and General Staff College.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws