Cappucino Cups

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten (4 personen)

360 gram chocolate chips, puur
60 ml zeer sterke koffie
60 ml koffielikeur
2 grote eierdooiers
3,75 dl slagroom
2 eetlepels suiker
250 gram crème fraîche
60 ml kookroom
geraspte chocolade ter decoratie
4 koffieboontjes, eventueel ter decoratie

Bereiding

Laat in een steelpan op laag vuur de chocolate chips smelten. Voeg de koffie en de koffielikeur toe en roer alles met een houten lepel door elkaar. Voeg de dooiers toe en roer tot alles gemengd is. Verwarm het geheel tot zeer heet en zet de pan aan de kant. Klop de slagroom lobbig en voeg de suiker toe. Roer een kwart van de slagroom door het chocolademengsel en spatel rustig de rest erdoor. Schenk de koffiemousse in vier glazen en zet 3 uur in de koelkast. Klop de crème fraîche en de kookroom in een middelgrote kom door elkaar. Schep een flinke lepel room op elk glas mousse en strijk glad. Strooi de geraspte chocolade erover en eventueel per glas een koffieboontje.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelbouwplannen Van der Valk
Van der Valk Nuland krijgt grootste casino van regio Den Bosch

Maar liefst 1.450m2 beslaat de gloednieuwe vestiging van Gran Casino. De bouw van het casino is begonnen. Afgelopen woensdag is de uitsparing voor de toekomstige entree gemaakt. Het casino vestigt zich in hotel Van der Valk Nuland – ’s Hertogenbosch. Sinds 2013 beschikt het hotel reeds o...

Personeel
FNV: Al 2.000 personen zeggen 'nee' tegen cao-resultaat

Drie jaar lang is er geen cao in de horeca. Nu ligt er een onderhandelingsresultaat tussen KHN en CNV Vakmensen. Leden van CNV krijgen slechts zes dagen de tijd om aan te geven of zij akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat. Het lijkt erop dat alles op stel en sprong geregeld moet worden. Lede...

Economie
'Winstwaarschuwing' voor MKB ondernemers

Bij de huidige groei van het midden- en kleinbedrijf in Nederland is een “winstwaarschuwing” op zijn plaats. Dat staat in het jaarbericht 2017, de ‘Staat van het MKB’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Door toenemende krapte op de arbeidsma...

Economie cijfers
Hotelbeleggingen in Nederland door magische grens van 1 miljard euro

Een groeiend aantal hotelovernachtingen, een stijgende bezettingsgraad en een hoge gemiddelde kamerprijs, leiden tot een gunstig investeringsklimaat voor hotelvastgoed in Nederland. Met een recordbedrag van 1 miljard euro aan verkochte hotels in de eerste tien maanden van het jaar, is de interesse i...

Interview Duurzaamheid
Interview: 'Hotelgasten willen duurzame hotels'

Frans Melissen is lector Sustainable Business Models aan de NHTV in Breda. Dit houdt in dat hij zich dagelijks bezighoudt met het implementeren en onderzoeken van duurzaamheidsaspecten in organisaties en met name in hotels. Juist de hotellerie kampt met vooroordelen en hinderlijke barrières, ...

Accor
Accor viert vijftigste verjaardag

Op zondag 19 november 2017 eert AccorHotels de helden van elke dag. Vrouwen en mannen die dagelijks klaar staan voor iedereen in hun omgeving; brandweerlui, verpleegsters, leerkrachten, nooddiensten, middenstand, vrijwilligers... Meer dan 1.900 AccorHotels-vestigingen over de hele wereld, waaronder ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: