Champagne aan Zee slaat alle records

19 november 2004 |

Het evenement Champagne aan Zee, dat plaatsvindt op zondag 21 november in het Kurhaus in Scheveningen, gaat dit jaar een culinair record breken. Nooit eerder was het aantal champagneproducenten, waaronder de vooraanstaande champagnehuizen Bollinger, Piper-Heidsieck, Taittinger, Dom Pérignon, Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Roederer en Laurent-Perrier, zo groot. De keuze - uit maar liefst 120 verschillende champagnes – was nog niet eerder zo rijk. Ook maken op deze dag tien chefs van toprestaurants uit de GaultMillaugids hun opwachting. Naast de grote proeverij zullen drie champagnehuizen in alle zalen van het Kurhaus een beperkt aantal masterclasses organiseren. Vertegenwoordigers en wijnmakers van deze huizen geven uitleg en laten bezoekers de mooiste champagnes proeven. Een tiental chefs - geselecteerd uit de GaultMillau restaurantgids - zal de champagnes ondersteunen met speciaal bereide amuses. Aanwezig zijn onder meer Robert Kranenborg (Le Cirque), Edwin van der Goor (Seinpost), Onno Koksmeijer (Okura Hotel, Ciel Bleu), Henk Savelberg (Savelberg), Harry Visbeen (Het Ganzenest), Paul Lute (Lute),Koos van Noort (Kurhaus) en Marc Smeets (Marc Smeets, Corona). Tijdens het evenement zullen 'Sabreurs' met de sabel de champagneflessen openen. Dit ritueel vindt zijn oorsprong in de tijd van Napoleon, toen de chevaliers een eenvoudige manier zochten om een 'overwinningsfles' te openen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Ondernemen Longread
Simuleer een bijna-doodervaring voor je hotel

De coronacrisis overvalt iedereen. De omvang en impact nemen dramatische proporties aan. Hadden we eerder en meer rekening moeten houden met de desastreuze effecten van corona? Misschien. Hiervoor is echter een paradigmashift nodig. Van optimisme naar paranoïde optimisme. We moeten de eindighei ...

Wet- en regelgeving Hotelketens Internationaal
Miljoenenboete Marriott voor datalek uit 2014

Marriott moet een boete van 18,4 miljoen pond (ruim 20 miljoen euro) betalen voor de datalek uit 2014. De boete wordt betaald aan de Britse privacyautoriteit. De Information Commissioner's Office (ICO) concludeert dat de hotelketen te weinig moeite heeft gedaan om de gegevens van de gasten te be ...

Columns
Column Tanja Seegers: Er zijn geen grenzen

Precies een jaar geleden zei mijn grote held Eliud Kipchoge letterlijk: “Ik wil mensen inspireren, er zijn geen grenzen!” De Keniaanse atleet liep op 12 oktober 2019 de marathon binnen 2 uur. Met maar liefst een snelheid van 21,1 km per uur behaalde hij een historisch record. Hij deed wa ...

Branded Content
Hotelmanagers welkom in de zorg: "Oprecht contact maakt voor mij het verschil"

Bart van der Ven, locatiemanager bij WoonZorgcentra Haaglanden (WZH), is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het woonzorgcentrum WZH Schoorwijck voor ouderen. Samen met zijn medewerkers zorgt hij dagelijks voor de verzorging, behandeling en begeleiding van de bewoners waarbij hij zelfstan ...

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Hotelketens Internationaal
Accor opent nieuw hotel Mercure Han-sur-Lesse

Accor, ’s werelds meest toonaangevende hotelgroep, opent vandaag het nieuwe hotel Mercure Han-sur-Lesse in de idyllische gelijknamige plaats Han-sur-Lesse, middenin de Belgische Ardennen. Deze opening is in samenwerking met Accor’s Franchise Partner Unibricks. Het viersterrenhotel telt 1 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: