Chef-kok Peter Postma over staafmixers en The Godfather

31 mei 2017 | Thijs Jacobs

We willen Peter Postma, de succesvolle chef-kok en eigenaar van Kaatje bij de Sluis, graag beter leren kennen. Daarom stelden we hem enkele persoonlijke vragen. Daarbij vertelde Peter over zijn favoriete soort staafmixer, patat oorlog, The Godfather en meer...

Favoriete boek

“Ik lees werkelijk nooit, want dan val ik in slaap. Misschien af en toe een kookboek.”

Favoriete vette hap

“Patat oorlog. Op zaterdagmiddag eten we hier vaak friet. De ouders van mijn sous-chef hebben hier in het dorp een snackbar, dus drie keer raden waar we die friet halen…”

Beste film

“The Godfather. Ik heb alle delen zeker drie keer gezien.”

Favoriete vakantiebestemming


“Curaçao. Vroeger kwam ik er vaker, maar nu is het alweer drie jaar terug dat ik er ben geweest.”

Voor welke chef-kok heb je veel respect?


“André Mol. Hij was mijn leermeester en ik ben hem veel verschuldigd.”

Beste keukengereedschap


“De staafmixer, maar dan wel één met een plaatje, niet met zo’n mesje. Ik gebruik altijd een staafmixer met een rond plaatje, waardoor ik heerlijk luchtige sauzen kan maken.”

De foodtrend van 2017?


“Weet ik niet. Ik ben niet zo’n meeloper, maar ik zie dat mijn gasten groenten leuk vinden. Zelf ben ik daarom ook altijd creatief met groenten.”

Wat is voor jou een lastige gast?


“Ach, zolang ze fatsoenlijk zijn is er niets aan de hand. Als er eens gezeur is, dan gaat het bijna altijd om geld en dan kun je het oplossen.”

Maak je vreemde dingen mee?

“Nee, hier hebben we geen sjeiks op bezoek, zoals in Amsterdam. Absurd hoge rekeningen schrijven we eigenlijk nooit uit.”

Favoriete hotel

“Ik vind het Amstel Hotel heel mooi en Okura vind ik prachtig vanwege de strakke entrée. In het Okura is echt alles superstrak, netjes en goed georganiseerd.”

Gezin

“Ik heb een vrouw en twee dochters van zeventien en vijftien, dus daar heb ik ook de handen vol aan.”

Wat eet je thuis?

“Op zondag altijd heel uitgebreid en doordeweeks simpel. In verband met voetbal van de kinderen is dat vaak een gehaktbal of stamppot. Dat soort gerechten.”

Hobby


“Gitaar spelen. Vroeger heb ik in een band gezeten, maar nu speel ik vooral alleen op mijn akoestische gitaar. Ik ben een groot fan van Tommy Emmanuel en check vaak de video’s van Martin Taylor op Youtube. Die gasten kunnen spelen, niet normaal.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: hotel in voormalig klooster Utrecht

Utrecht kent een behoorlijke hotelontwikkeling en dat is niet verwonderlijk, gezien het aantal kamers in de Domstad. Dat aantal blijft immers behoorlijk achter bij de (verwachte) vraag. In de bruisende wijk Lombok opende onlangs het parochiehuis van het nieuwe hotel The Anthony. In het kloostergedee...

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Personalia
Niels Hoek nieuwe sales manager U Parkhotel

Niels Hoek is per 1 december 2018 begonnen als Sales Manager bij het nieuw te openen U Parkhotel in Enschede. Na bijna twee jaar keert Niels weer terug naar de hotel- en congresbranche. Met meer dan acht jaar ervaring brengt Niels veel kennis mee naar het nieuwe U Parkhotel op de campus van de Unive...

NH Hotels Interview Longread
Interview: vierde nhow geopend in Marseille

nhow, het nieuwste merk van de Spaanse hotelketen NH, begint serieuze vormen aan te nemen. Na Rotterdam, Berlijn en Milaan, opende afgelopen september nhow Marseille. Hospitality Management was erbij en aanschouwde de ambitieuze toekomstplannen van een merk dat zich liever niet laat bundelen. &ldquo...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: