Chef-kok Peter Postma over staafmixers en The Godfather

31 mei 2017 | Thijs Jacobs

We willen Peter Postma, de succesvolle chef-kok en eigenaar van Kaatje bij de Sluis, graag beter leren kennen. Daarom stelden we hem enkele persoonlijke vragen. Daarbij vertelde Peter over zijn favoriete soort staafmixer, patat oorlog, The Godfather en meer...

Favoriete boek

“Ik lees werkelijk nooit, want dan val ik in slaap. Misschien af en toe een kookboek.”

Favoriete vette hap

“Patat oorlog. Op zaterdagmiddag eten we hier vaak friet. De ouders van mijn sous-chef hebben hier in het dorp een snackbar, dus drie keer raden waar we die friet halen…”

Beste film

“The Godfather. Ik heb alle delen zeker drie keer gezien.”

Favoriete vakantiebestemming


“Curaçao. Vroeger kwam ik er vaker, maar nu is het alweer drie jaar terug dat ik er ben geweest.”

Voor welke chef-kok heb je veel respect?


“André Mol. Hij was mijn leermeester en ik ben hem veel verschuldigd.”

Beste keukengereedschap


“De staafmixer, maar dan wel één met een plaatje, niet met zo’n mesje. Ik gebruik altijd een staafmixer met een rond plaatje, waardoor ik heerlijk luchtige sauzen kan maken.”

De foodtrend van 2017?


“Weet ik niet. Ik ben niet zo’n meeloper, maar ik zie dat mijn gasten groenten leuk vinden. Zelf ben ik daarom ook altijd creatief met groenten.”

Wat is voor jou een lastige gast?


“Ach, zolang ze fatsoenlijk zijn is er niets aan de hand. Als er eens gezeur is, dan gaat het bijna altijd om geld en dan kun je het oplossen.”

Maak je vreemde dingen mee?

“Nee, hier hebben we geen sjeiks op bezoek, zoals in Amsterdam. Absurd hoge rekeningen schrijven we eigenlijk nooit uit.”

Favoriete hotel

“Ik vind het Amstel Hotel heel mooi en Okura vind ik prachtig vanwege de strakke entrée. In het Okura is echt alles superstrak, netjes en goed georganiseerd.”

Gezin

“Ik heb een vrouw en twee dochters van zeventien en vijftien, dus daar heb ik ook de handen vol aan.”

Wat eet je thuis?

“Op zondag altijd heel uitgebreid en doordeweeks simpel. In verband met voetbal van de kinderen is dat vaak een gehaktbal of stamppot. Dat soort gerechten.”

Hobby


“Gitaar spelen. Vroeger heb ik in een band gezeten, maar nu speel ik vooral alleen op mijn akoestische gitaar. Ik ben een groot fan van Tommy Emmanuel en check vaak de video’s van Martin Taylor op Youtube. Die gasten kunnen spelen, niet normaal.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Coronacrisis
"De reddingsboeien zijn er wel, maar te weinig"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit dertiende hoofdstuk...

Food Amsterdam
Paascreaties van Hotel Jakarta verkocht in Bakkerij Westers

Pastry chef Ramona Rütti van Hotel Jakarta Amsterdam maakt bijzondere paascreaties om te paastafel op te fleuren. Dit jaar zal de tafel voor minder mensen gedekt worden, maar daardoor is er des te meer aandacht voor wat er op tafel staat. Er zijn verschillende creaties te verkrijgen in Bakke...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? (Deel 2)

Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? Volgens Arne Sorenson, CEO van Marriott, zijn de effecten van de coronacrisis op de korte termijn al groter dan die van 9/11 en de bankencrisis tezamen. Bezettingsgraden zijn gedaald tot 90% in de sterk getroffen gebieden en tot 75% in mi...

Columns
Column: Het post-corona tijdperk

Hoe ziet de wereld eruit in een post-corona tijdperk? Dat is een vraag die mij de laatste tijd erg bezighoudt. Vliegen we nog net zoveel als twee maanden geleden? Blijven er maatregelen bij evenementen boven de 100 personen? Hoe gaan mensen om met fysiek contact? Draagt een hostess achter de recepti...

Coronacrisis
Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In een digitaal rondetafelgesprek bespreken vier hoteliers wat de coronacrisis voor gevolgen heeft op hun onderneming. Hoe kijken zij aan tegen de rol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: