Chef-kok Peter Postma over staafmixers en The Godfather

31 mei 2017 | Thijs Jacobs

We willen Peter Postma, de succesvolle chef-kok en eigenaar van Kaatje bij de Sluis, graag beter leren kennen. Daarom stelden we hem enkele persoonlijke vragen. Daarbij vertelde Peter over zijn favoriete soort staafmixer, patat oorlog, The Godfather en meer...

Favoriete boek

“Ik lees werkelijk nooit, want dan val ik in slaap. Misschien af en toe een kookboek.”

Favoriete vette hap

“Patat oorlog. Op zaterdagmiddag eten we hier vaak friet. De ouders van mijn sous-chef hebben hier in het dorp een snackbar, dus drie keer raden waar we die friet halen…”

Beste film

“The Godfather. Ik heb alle delen zeker drie keer gezien.”

Favoriete vakantiebestemming


“Curaçao. Vroeger kwam ik er vaker, maar nu is het alweer drie jaar terug dat ik er ben geweest.”

Voor welke chef-kok heb je veel respect?


“André Mol. Hij was mijn leermeester en ik ben hem veel verschuldigd.”

Beste keukengereedschap


“De staafmixer, maar dan wel één met een plaatje, niet met zo’n mesje. Ik gebruik altijd een staafmixer met een rond plaatje, waardoor ik heerlijk luchtige sauzen kan maken.”

De foodtrend van 2017?


“Weet ik niet. Ik ben niet zo’n meeloper, maar ik zie dat mijn gasten groenten leuk vinden. Zelf ben ik daarom ook altijd creatief met groenten.”

Wat is voor jou een lastige gast?


“Ach, zolang ze fatsoenlijk zijn is er niets aan de hand. Als er eens gezeur is, dan gaat het bijna altijd om geld en dan kun je het oplossen.”

Maak je vreemde dingen mee?

“Nee, hier hebben we geen sjeiks op bezoek, zoals in Amsterdam. Absurd hoge rekeningen schrijven we eigenlijk nooit uit.”

Favoriete hotel

“Ik vind het Amstel Hotel heel mooi en Okura vind ik prachtig vanwege de strakke entrée. In het Okura is echt alles superstrak, netjes en goed georganiseerd.”

Gezin

“Ik heb een vrouw en twee dochters van zeventien en vijftien, dus daar heb ik ook de handen vol aan.”

Wat eet je thuis?

“Op zondag altijd heel uitgebreid en doordeweeks simpel. In verband met voetbal van de kinderen is dat vaak een gehaktbal of stamppot. Dat soort gerechten.”

Hobby


“Gitaar spelen. Vroeger heb ik in een band gezeten, maar nu speel ik vooral alleen op mijn akoestische gitaar. Ik ben een groot fan van Tommy Emmanuel en check vaak de video’s van Martin Taylor op Youtube. Die gasten kunnen spelen, niet normaal.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: Hoezo teveel?

Ongeveer 15.000 kamers waren er in Amsterdam en Schiphol bij elkaar in 1996. Ook toen al werd er geroepen ‘teveel!’ Nu, 22 jaar later, zijn er bijna 3 keer zoveel kamers in dit gebied, zijn er plannen voor nog duizenden kamers, en roepen we nog steeds ‘teveel!’ En dat terwijl...

Opening Internationaal Marriott
Mariott International opent 7000ste hotel in Hong Kong

Marriott International vierde onlangs de opening van zijn zevenduizendste hotel – het St. Regis Hong Kong. Dit schitterende, 27 verdiepingen tellende luxe hotel met butlerservice en meerdere restaurants staat symbool voor Marriotts wereldwijde expansiestrategie met een buitensporige focus op h...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Hotel Opening
Eerste Leonardo Royal Hotel opent in Nederland

Op maandag 15 april, de geboortedag van Leonardo da Vinci, heeft het Leonardo Royal Hotel Amsterdam, met als afkorting LRHA, haar deuren geopend. Het allereerste Leonardo Royal Hotel in Nederland is gevestigd in een nieuw gebouw van 18 verdiepingen in het Amstelkwartier met maar liefst 490 kamers. ...

Interview Longread
Zo ga je om met bedrijfskleding in je hotel

Binnen de hotellerie is het dragen van bedrijfskleding zeer gebruikelijk. Het verhoogt de herkenbaarheid van de medewerkers en straalt professionalisme uit. Maar dan moeten de kleding en de uiterlijke verzorging wel helemaal in balans zijn. Anne-Marie van Leggelo is etiquette-expert en legt uit waar...

Achtergronden
Download de nieuwe uitgave van Hospitality Management

De aprileditie van Hospitality Management is weer uit. Dit keer aandacht voor de hotelkamer en interieur, waarbij Carlo Slag, eigenaar van Preston Palace hotel, en Debbie Zeeuw van der Laan, designer bij Valk Design, ons bijpraten over recente verbouwingen, hotelkamertrends en investeringen. Tapijt ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: