Chefs(R)Evolution in Zwolle in beeld

4 juni 2012 |
Chefs(R)Evolution in Zwolle in beeld

Zwolle is twee dagen lang het gastronomisch epicentrum geweest tijdens de eerste editie van Chefs®Evolution. In Theater De Spiegel werd het tijd voor 'let's change the culinary world'.
Tijd voor Nederland
De organisatie van het tweedaagse evenement was in handen van Jonnie en Thérèse Boer. Jonnie Boer, chef-kok van het driesterrenrestaurant Librije in Zwolle, geeft al diverse demonstraties in het buitenland. "Ik vond het tijd dat we in Nederland ook zoiets zouden doen", licht de chef-kok toe. Thérèse Boer besteedde op het evenement aandacht aan de gastvrijheid. "Het gaat niet alleen om het bord, het is ook een stukje gastvrijheid. We hebben prikkels bedacht om iedereen wakker te schudden, voor bijvoorbeeld een goede communicatie tussen de zwarte en witte brigade." Het gastronomische festival werd in samenwerking met het team van CHEF-SACHE georganiseerd. Met dit evenement wordt duidelijk dat het culinaire niveau van Nederland de aandacht verdient van Europa.

Achttien sterren***
Dat bleek uit de sterrenkoks die aanwezig waren op de tweede dag van het evenement. Sergio Herman** van restaurant Oud Sluis, Joan Roca*** van El Celler de Can Roca uit Spanje, Elena Arzak*** van restaurant Arzak in Spanje, Christian Bau*** van Restaurant SchlossBerg uit Duitsland en Sven Elverfeld*** eigenaar van restaurant Aqua in Duitsland, gaven kookdemonstraties. Boer** gaf ook een demonstratie.

Duodemonstratie Herman en Boer
Op 4 juni gaf Sergio Herman een duokookdemonstratie met Jonnie Boer. Herman:"Ik ben trots dat wij zulke mooie producten hebben in Nederland. En ik vind dat wij hele goede chef-koks hebben." "Ik vind het dan ook een eer om hier om 4.00 ’s ochtends te arriveren om met Jonnie op het podium te staan", grapte de chef-kok. Ondanks dat de koks elkaar weinig spreken is het respect en de waardering voor elkaar groot. Boer: "We zijn wel verschillend. We hebben allebei een andere keuken en natuurlijk een andere regio waar we de producten vandaan halen. Desondanks liggen we toch dicht bij elkaar. Herman: "We volgen elkaar in elkaars sporen."

Eigen filosofie
Herman krijgt inspiratie van de kookkunsten van Boer, maar blijft terughoudend. "Ik bezoek niet vaak andere restaurants meer. Ik wil niet afgeleid worden, maar graag blijven bij mijn eigen filosofie, mijn eigen stijl. Er wordt teveel gekopieerd. De kracht van de chef is juist om je eigen ding te doen en herkenbaar te zijn. Dat hoeft niet met toeters en bellen." Typisch voor de Nederlandse keuken is dat 'we durven te flirten met de wereld'. De Nederlandse keuken experimenteert en probeert nieuwe producten uit.

Boerenmarkt
Naast de kookdemonstraties was er ook een boerenmarkt. Boeren en leveranciers uit de regio promoten hun producten. Er werden ook wijn-spijs demo's gegeven door Gilles Faëlens, eigenaar Bacchantes Wijnimport, samen met Masterchef presentator Alain Caron. Masterclasses stonden op het programma, proefwedstrijden, producten van partners werden gepresenteerd en meer. Kortom: Zwolle was het culinaire epicentrum voor culinair Nederland tijdens de eerste editie van Chefs®Evolution.

Chefs®Evolution in beeld
De redactie was op de tweede dag van het evenement aanwezig.



Myrtille Vromans



Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Column David Bakker
Column: Keizer, koning, kroonprins

Tijdens de opening van HotelTech 2019, bijna een jaar geleden, vroeg dagvoorzitter Jeroen Smit aan de zaal vol hoteliers met welk doel zij voor de hospitalitybranche hadden gekozen? Voor het geld? Of omdat gastvrijheid in je DNA zit? Uit zijn verhaal dat volgde concludeerde ik dat je alleen een gezo ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 3

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 3 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Het laatste deel volgt over enkele dagen. Je team, was dat groot? ...

Columns
Column: Inzicht in gastvrijheidspsychologie gewenst

Triest nieuws, maar we zullen nog een lange periode moeten dealen met het coronavirus. Alhoewel veel hotels in Nederland deze zomer hebben geprofiteerd van de binnenlandse vakanties gaan we een twijfelachtige herfst en winter tegemoet. Ik ben bang dat een deel van uw gasten een psychologisch ‘ ...

Hotelketens
Hotel Merici Sittard wordt toegevoegd aan Accor hotelmerk MGallery

Hotel Merici Sittard van Black Label Hotels wordt per 1 april 2021 onderdeel van Accor’s MGallery Hotel Collection. Het viersterrenhotel is gevestigd in het voormalige klooster van de zusters Ursulinen aan de Oude Markt in het centrum van Sittard. De franchise partner is de huidige operator, B ...

Toerisme Airbnb
Dit zijn de meest gastvrije plekken in Nederland

Staycations zorgen voor een nieuwe trend. Nederlanders zoeken vaker landelijke gebieden op, waarbij met name Airbnb-gasten in minder bezochte provincies gastvrij ontvangen zijn door hosts. In verband met COVID-19 zijn Nederlanders gevraagd deze herfstvakantie dichtbij huis te blijven. Airbnb spoort ...

Hotelbouwplannen Opening
Boutique hotel WSHS opent in 2021

Iets stilletjes tot leven laten komen. Iets dat er al lang was, maar ineens van zich laat horen. Het is de metamorfose van het oude Weeshuis (1599) in Gouda naar Boutique hotel WSHS; nu nog volop in de steigers, straks een stijlvol toevluchtsoord met internationale allure. Met veel liefde is het mon ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: