Chris Naylor opent pop-up restaurant

3 december 2015
Chris Naylor opent pop-up restaurant

Michelinchef Chris Naylor, bekend van Restaurant Vermeer in Amsterdam, opent op 17 januari een tijdelijk restaurant in de oudste kapel
van de hoofdstad: de Sint Olofskapel op de Zeedijk.

~Foto: Sascha de Boer~

*Roomservice at Olof's*
Het restaurant draagt de naam Roomservice at Olof's en het interieur wordt volledig opgebouwd uit elementen van het bijbehorende NH Barbizon Palace hotel, dat in de pop-up periode wordt omgetoverd tot een flagship hotel van het NH Collection merk. Chris Naylor en zijn brigade zetten in Roomservice at Olof's groenten in de spotlight, aangevuld met bijzondere vis- en vleesgerechten. Ook zullen er geregeld gastchefs meedraaien en krijgt Roomservice at Olof's een Fever-Tree cocktailbar en een echte vermouthbar, de eerste van Nederland.

*Flexitarian*
1*Michelin Chef Chris Naylor staat bekend om zijn passie voor groenten. Restaurant Vermeer, onderdeel van het aan de Prins Hendrikkade gelegen NH Barbizon Palace hotel, beschikt zelfs over een eigen daktuin met seizoensgroenten, kruiden en drie bijenkasten voor de productie van honing. Ook bij Roomservice at Olof's spelen groenten en kruiden de hoofdrol. Vlees en vis zijn te bestellen als side-dishes. De in november 2015 door GaultMillau bekroonde sommelier Simon Veldman (Beste Wijn-Spijs Specialist van het Jaar) serveert bijpassende wijnen en zorgt voor Roomservice met een verhaal. De gehele brigade van Vermeer verhuist mee naar de kapel, waaronder ook Restaurant-manager Wesley Schipper en Souschef Rudolf Brand. Chris Naylor kijkt uit naar het pop-up project: "Vier maanden lang ga ik met mijn brigade bij Roomservice at Olof's mijn gerechten presenteren aan een breed publiek. Het wordt bijzonder!"

~Christel Tuin~

Overig nieuws