Chris Naylor opent pop-up restaurant

3 december 2015 |
Chris Naylor opent pop-up restaurant<

Michelinchef Chris Naylor, bekend van Restaurant Vermeer in Amsterdam, opent op 17 januari een tijdelijk restaurant in de oudste kapel
van de hoofdstad: de Sint Olofskapel op de Zeedijk.

Foto: Sascha de Boer

Roomservice at Olof's
Het restaurant draagt de naam Roomservice at Olof's en het interieur wordt volledig opgebouwd uit elementen van het bijbehorende NH Barbizon Palace hotel, dat in de pop-up periode wordt omgetoverd tot een flagship hotel van het NH Collection merk. Chris Naylor en zijn brigade zetten in Roomservice at Olof's groenten in de spotlight, aangevuld met bijzondere vis- en vleesgerechten. Ook zullen er geregeld gastchefs meedraaien en krijgt Roomservice at Olof's een Fever-Tree cocktailbar en een echte vermouthbar, de eerste van Nederland.

Flexitarian
1*Michelin Chef Chris Naylor staat bekend om zijn passie voor groenten. Restaurant Vermeer, onderdeel van het aan de Prins Hendrikkade gelegen NH Barbizon Palace hotel, beschikt zelfs over een eigen daktuin met seizoensgroenten, kruiden en drie bijenkasten voor de productie van honing. Ook bij Roomservice at Olof's spelen groenten en kruiden de hoofdrol. Vlees en vis zijn te bestellen als side-dishes. De in november 2015 door GaultMillau bekroonde sommelier Simon Veldman (Beste Wijn-Spijs Specialist van het Jaar) serveert bijpassende wijnen en zorgt voor Roomservice met een verhaal. De gehele brigade van Vermeer verhuist mee naar de kapel, waaronder ook Restaurant-manager Wesley Schipper en Souschef Rudolf Brand. Chris Naylor kijkt uit naar het pop-up project: "Vier maanden lang ga ik met mijn brigade bij Roomservice at Olof's mijn gerechten presenteren aan een breed publiek. Het wordt bijzonder!"

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns Blog
Column Tanja Seegers: Ongedierte (en hoe Booking.com haar in de steek liet)

De telefoon rinkelt… Ik kijk op mijn horloge: 7.50 uur. Wie belt er in godsnaam tijdens de ontbijtservice. Ik haal snel de eitjes uit de pan en neem op. Een man begint een lang verhaal af te steken maar het enige wat ik opvang is bedwantsen. Bedwantsen??? Wat?? Omdat de ontbijtzaal nog vol...

Achtergronden Rotterdam
Roots en Rotterdam Pride organiseren uitbundige zondagbrunch

Van 22 tot en met 29 september 2019 vindt Rotterdam Pride plaats. Door middel van cultuur, kennis en entertainment wordt seksuele, sekse, culturele en genderdiversiteit op een positieve manier bespreekbaar en zichtbaar gemaakt. De stad bruist gedurende deze week van de evenementen en samen met Ro...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

OTA's Marriott
Marriott kiest voor Expedia als 'optimized distributor'

Met ingang van 15 oktober worden Marriott International’s b2b-tarieven, beschikbaarheid en content voor meerdere reisaanbieders exclusief gedistribueerd door Expedia Group, zo lezen we op zakenreisnieuws.nl. De partijen zijn in april dit jaar deze exclusieve overeenkomst overeengekomen. Fri...

Toerisme Opening
Landal Kaatsheuvel verwelkomt op 4 oktober de eerste gasten

Vanaf 4 oktober 2019 zijn de eerste gasten welkom op het gloednieuwe luxe vakantiepark Landal Kaatsheuvel, waar de eerste 24 vakantiewoningen gereed zijn. Voordat het zover is, kunnen huiseigenaren en relaties komen proefslapen in het weekend van 27 september. In datzelfde weekend vinden op 28 en 29...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: