Ciel Bleu slaat vleugels uit in Bangkok

14 april 2010
Ciel Bleu slaat vleugels uit in Bangkok

In het in 2012 nieuw te openen Okura Hotel in de Thaise hoofdstad Bangkok komt een dependance van tweesterren-restaurant Ciel Bleu. Ook restaurant Yamazato verhuist volgens een woordvoerder van het Okura Hotel in Amsterdam mee naar Azië. De twee andere zaken uit het Amsterdamse Okura, Sazanka en Le Camelia Brasserie, gaan niet mee naar Bangkok. Ook het eind vorig jaar geopende Taste of Okura krijgt er tot nader order geen kopie bij in de Thaise vestiging van Okura.

*De stad inzwemmen*
"In het nieuwe Okura hotel in Bangkok komt het Ciel Bleu-restaurant op de 22ste verdieping. Daar komen ook koks die hier hebben gewerkt", zo liet hoteldirecteur Marcel van Aelst optekenen in de Telegraaf. Het Okura in Bangkok krijgt bovendien een opvallende faciliteit. Van Aelst: "Op de 23e verdieping komt een zwembad. Dat wordt zo aangelegd, dat gasten het gevoel krijgen alsof ze de stad inzwemmen."

*Van Aelst Hotelier of the World?*
Van Aelst is bovendien genomineerd voor de internationale vakprijs 'Hotelier of the World'. In november wordt bekend gemaakt wie de uiteindelijke winnaar is. Het zou de eerste keer zijn dat een Nederlander met deze titel aan de haal gaat.


~Frank Lindner~

Overig nieuws