Club sandwich Thijs van De keuken van Thijs, Utrecht
Ingrediënten drie biologische boterhammen rucola gerookte biologische runder-ribeye huisgemaakte truffelmayonaise ijsbergsla pittige boerenkaas tomaat
Na dertig jaar exploitatie is Nova Hotel Amsterdam voortaan volledig in handen van B.K.A. Groep. Dit familiebedrijf van Marcel en Lilly Berendsen heef...
De Nederlandse hotelbranche staat financieel onder druk. Hoe houdt u grip op uw financiën? Check de ‘financiële temperatuur’ van...
The Peninsula Hotels is al bijna een eeuw een vaste waarde in het luxesegment. Wat in 1928 begon met een iconisch hotel aan de waterkant van Kowloon,...
Met een feestelijke druk op de knop is Kasteel Steenenburg officieel geopend. Het voormalige Roze Kasteel, dat onderdeel is van leisure-onderneming Li...
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben twaalf restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen...
Digitalisering is al lang geen luxe meer – het is een randvoorwaarde om als ondernemer in de gastvrijheidssector toekomstbestendig te blijven. T...
In november opent The Hoxton zijn deuren in de Creative Quarter in Dublin en markeert daarmee de eerste vestiging van het merk in Ierland. Het geresta...
Om inzicht te krijgen in de financiële kant van een hoteloperatie, is een goede basis nodig. Hotelscholen besteden daarom veel aandacht aan finan...
Radisson Hotel Group kondigt de uitbreiding van het merk Radisson Individuals aan, dat sinds de lancering in 2020 is gegroeid naar meer dan 100 hotels...
Franchise is een populaire samenwerkingsvorm, ook voor hotels en velerlei andere diensten in de hospitalitysector. Technologie speelt een belangrijke...
De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen vijf Nederlandse hoteliers - werkzaam i...
Al op jonge leeftijd wist Dodi Koops zeker dat ze de hotellerie in wilde. Inmiddels is ze 26 en draait ze als assistant general manager volop mee in h...
Van der Valk bouwt een nieuw hotel bij Liège Airport, dat in april 2027 de deuren moet openen. Het viersterrenhotel krijgt 182 kamers, een rest...
Amrâth Hôtels maakt vandaag de aanstelling bekend van een vernieuwde directie, bestaande uit drie vertrouwde en ervaren leiders: Joris Rie...
DoubleTree by Hilton Rotterdam Centre en Haven Hotel Rotterdam, Curio Collection by Hilton hebben op donderdag 18 september officieel hun deuren geope...
De horecasector groeit door in het tweede kwartaal van 2025. De omzet stijgt, volumes nemen toe en toeristische bestedingen waren nog nooit zo hoog. T...
De keynote van HotelSummit 2025, hét jaarcongres voor hotelmanagement, wordt verzorgd door Jona van Loenen. Op 10 november in Postillion H...
Thermae 2000, gelegen op de top van de iconische Cauberg, luidt een nieuw hoofdstuk in met de opening van haar gloednieuwe Wellness Suites. Deze stijl...
Nederland vergrijst in rap tempo. Het leidt tot grote problemen in meerdere sectoren. Zo dreigt een nijpend tekort aan seniorenwoningen en is de vraag...
Op welke KPI's stuurt u als hotelier en wat is een gezonde buffer om eventuele tegenslagen op te vangen? Twee ervaren hoteliers, Rik Hüsken van H...
Raymond Remmen is benoemd tot executive chef van Van Oys Maastricht Retreat, onderdeel van The Leading Hotels of the World. Hij volgt daarmee Pascal J...
In juli heeft Horwath HTL UK samen met Allied Irish Banks een rondetafelconferentie met 20 hoteliers en kredietverstrekkers georganiseerd over de hote...
Op donderdag 11 september vond in het ARQ Paleis Hotel de eerste bijeenkomst plaats van Haagse boutiquehotels. Deze bijeenkomst markeert het begin van...
Wie aan Texel denkt, ziet brede stranden, lammetjes in de wei en een ontspannen vakantiesfeer. Ondernemen op een eiland vraagt echter om constante aan...
De discussie over het btw-tarief op logies is nog niet beslecht. Op 9 september stemde de Tweede Kamer over een motie om het huidige lage tarief op 9...
Restaurant Suus, dat sinds dit voorjaar huist in het historische pand van hotel de Plesman, introduceert een vernieuwde menukaart vol frisse smaken, c...
Lange tijd waren de Verenigde Staten een van de populairste bestemmingen voor internationale reizigers. Dat beeld verandert de laatste jaren. Beleidsw...
Sinds augustus staat chef-kok Maikel van Veen aan het roer van restaurant Ovum in Grave. Met zijn jarenlange ervaring in diverse sterrenrestaurants br...
Handwritten Collection, een zorgvuldig samengestelde selectie van onderscheidende hotels over de hele wereld, kondigt met trots de opening aan van Mae...
Na een ingrijpende renovatie heeft het Carlton Beach Hotel in Scheveningen een volledige metamorfose ondergaan. Met een vernieuwd interieur, een fonke...
Op 2 januari 2026 opent Elements by Dutchen: een intieme en stijlvolle hideaway op Terschelling. Hoog in de duinen, direct aan het strand van Formerum...
Samen met een brede coalitie van ondernemersorganisaties, vakbonden, culturele instellingen en andere maatschappelijke partners heeft Koninklijke Ho...
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) kondigt vandaag een belangrijke stap aan in haar ontwikkeling: waar de H in SVH tot nu toe uitsluitend voor Hore...
Een monumentaal pand dat we transformeerden tot Hotel De Zeevaartschool, een 4-sterrenhotel vol karakter en gastvrijheid. Trots kijken Joost van Damme...
De gemiddelde kamerprijzen van de Nederlandse hotels zijn in 2024 gedaald, ondanks hogere bezettingsgraden. Een belangrijke oorzaak voor de prijsdalin...
Joop Zoetemelk zei het 45 jaar geleden al: de Tour de France win je in bed. Dat is anno 2025 nog altijd waar, al komt er tegenwoordig wel wat meer bij...