Coen Schelfhorst verkoopt GuestHouse Hotel en Hotel de Kroon

Auteur: Redactie
Economie Ondernemen 13 februari 2023
Coen Schelfhorst verkoopt GuestHouse Hotel en Hotel de Kroon

Coen Schelfhorst heeft de exploitatie van zijn hotels in Kaatsheuvel verkocht aan het ondernemersechtpaar Jan en Janneke den Hartog. Jan en Janneke Den Hartog zijn bekende Katsheuvelse ondernemers. Ze zijn eigenaar van een Albert Heijn, een Gall&Gall en Etos. De overname is effectief per 1 maart 2023.

Het GuestHouse Hotel heeft een en onderscheidende formule en werd in 2019 2e bij de Dutch Hotel Award. Coen heeft het concept van A-Z met zijn team vormgegeven maar vindt het nu tijd voor een nieuwe stap. “Ik ben een bouwer en bedenker en er staat nu een geweldig management team dat de komende jaren, onder een nieuw aandeelhouderschap, verder kan bouwen aan dit mooie hotel”. “De mogelijkheid om de beide exploitaties te verkopen was een kans die ik niet kon laten lopen”. Coen zal zich gaan oriënteren op de toekomst en met zijn hospitality consultancy bedrijf organisaties bijstaan in diverse vraagstukken.

Nieuw in de hotellerie

Jan en Janneke zijn ervaren retail ondernemers maar nieuw in de hotellerie, daarom blijft Coen tot juli 2023 aan als adviseur. Het managementteam onder leiding van General Manager Christianne Glazenburg behoudt de dagelijkse leiding over de beide hotels.

Jan en Janneke den Hartog zijn al langere tijd op zoek naar mogelijkheden om hun bedrijf uit te breiden. Ze hebben de afgelopen 5 jaar gebouwd aan een jong en gedreven managementteam in hun winkels en dat team is uitstekend in staat de dagelijkse bedrijfsvoering aan te sturen. Een extra supermarkt is in deze tijd lastig te vinden. Deze kans kwam precies op het goede moment, want dit is voor hen een uitstekende mogelijkheid om een onderneming toe te voegen aan hun bestaande bedrijven en daarmee  binnen het pand waar alle bedrijven zitten, de synergie optimaal te benutten.

Uitbouwen

“Wij hebben veel vertrouwen in de toekomst voor beide hotels. De manier waarop het team inhoud geeft aan de unieke gastvrijheid, de uitstekende locatie vlakbij de Efteling en het jonge en enthousiaste team maken deze hotels tot een parel in de Nederlandse hotellerie”; aldus Jan en Janneke den Hartog. “Coen heeft met zijn team iets moois neergezet en we zijn ervan overtuigd dat het team dit succes verder kan uitbouwen in de toekomst. Wij hebben daar veel zin in”.

Van 2017 tot en met 2019 schreef Coen exclusief voor Hospitality Management een blog. Dit is de link naar zijn blogs.

Overig nieuws