Courgettesoep met plakjes varkensfilet

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Courgettesoep met plakjes varkensfilet

Ingrediënten (4 personen)

8 dunne varkensfiletlappen 
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes geperste knoflook 
snufje versgemalen peper 
1 theelepel Provençaalse kruiden
1 ui (fijngehakt)
1 courgette (in blokjes)
2 eetlepels groene pesto
1 liter kippenbouillon 
snufje zout
4 takjes verse platte peterselie 

Bereiding

Roer in een kom 2 eetlepels olie, de knoflook, peper en Provençaalse kruiden door elkaar en bestrijk hiermee de filetlapjes. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de courgette en pesto toe en bak deze 4 minuten mee. Voeg de warme kippenbouillon, zout en peper toe en laat het gerecht met het deksel op de pan 8 minuten koken. Pureer de soep, voeg zout en peper toe en houd de soep warm. Verhit een grillpan en bak hierin de filetlapjes in 4 minuten gaar. Verdeel de soep over 4 borden en garneer elk bord met plakjes gegrilde filetlapjes en de fijngehakte peterselie.

Overig nieuws