De mosselen zijn top dit jaar

1 juli 2015
De mosselen zijn top dit jaar

Op woensdag 8 juli wordt het mosselseizoen met de nieuwe oogst van Zeeuwse bodem officieel geopend. De proefmonsters die gisteren
van de percelen uit de Oosterschelde en de Waddenzee werden aangeleverd op de Nederlandse Mosselveiling geven een mooi resultaat. De mosselen kennen een goede kwaliteit en hebben de authentieke zilte smaak die deze lekkernij zo uniek maakt.

*Visgewicht wordt nog beter*
De bemonstering laat zien dat het visgewicht van de mosselen de afgelopen weken vooruit is gegaan. De verwachting is dat dit komende weken nog zal toenemen, aldus mosselkweker Albert Nieuwenhuize. De groei van mosselen is afhankelijk van natuurlijke omstandigheden. Ze hebben ongeveer twee jaar tijd nodig om uit te groeien tot consumptierijpe mosselen.

*Geliefde lekkernij*
Vanaf nu varen de Zeeuwse mosselkwekers uit naar hun percelen in de Oosterschelde en de Waddenzee om mondjesmaat hun met passie gekweekte mosselen aan te voeren op de Nederlandse Mosselveiling. Vanaf eind volgende week is de nieuwe oogst van Zeeuwse bodem volop verkrijgbaar. Met het zomerse weer en de vakantieperiode in het vooruitzicht zijn Zeeuwse mosselen een geliefd product.

Overig nieuws