De nieuwste ontwikkelingen op hotelgebied tijdens de Independent Hotel Show

Auteur: Redactie
Events 10 februari 2022
De nieuwste ontwikkelingen op hotelgebied tijdens de Independent Hotel Show

Een persoonlijk hologram dat je welkom heet in de lobby, recycable badslippers, bacteriedodend designbehang of een compleet work-out station in de vorm van een interactieve spiegel voor op de hotelkamer? Tijdens de Independent Hotel Show Amsterdam op 16 & 17 maart 2022 worden de laatste ontwikkelingen voor de hotelbranche getoond.

Twee dagen lang presenteert een zorgvuldig geselecteerde groep van 200 leveranciers de nieuwste hotelproducten en -diensten. De Independent Hotel Show is erop gericht om de hotelier te inspireren en te informeren hoe hij zijn bedrijf én de gastbeleving kan optimaliseren. De ‘boetiek-beurs’ richt zich voornamelijk op de eigenaren en het management van onafhankelijke en luxehotels, maar ook de ‘independent thinking’ hotelier van grotere hotelbedrijven is van harte welkom. Onder meer in The Concept Lab krijgen zij een voorproefje van de toekomst voor de hotellerie. Van stemgestuurde gordijnen tot een slimme service-button en bio-afbreekbare koffie-cups. Ook worden er trendtours gegeven die de belangrijkste ontwikkelingen uitlichten en is er een indrukwekkend programma met 25 seminars. Tijdens de lezingen worden de uiteenlopende, actuele thema’s binnen de hotellerie behandeld.

Vooruitkijken

Mieke Berkers van de Independent Hotel Show: "Na een moeilijke periode, zien we dat hoteliers weer vooruit willen kijken en meer dan ooit de behoefte hebben om geïnspireerd te worden. Zij willen weten hoe ze hun business moeten runnen in snel veranderende wereld. We hebben afgelopen jaar goed geluisterd waar zij precies behoefte aan hebben en proberen hier zo goed mogelijk op in te spelen met een mooie lijst van bedrijven en sprekers. Er is veel aandacht voor thema’s als het werven, behouden en trainen van personeel, de mental health van werknemers en we proberen een beeld te schetsen van hoe de reiswereld er komende jaren uit gaat zien. En specialisten vertellen hoe je je kunt onderscheiden van je concurrentie, wat de gast van de toekomst verwacht en hoe je je merk online kunt beschermen."

Design

"Behalve informatie geven en inspireren is er veel ruimte voor netwerken. Na al die maanden vinden hoteliers het ook erg fijn om weer eens vakgenoten te ontmoeten. We hebben hiervoor verschillende plekken gecreëerd, waar hoteliers elkaar in alle rust en veiligheid kunnen ontmoeten." Dit kan onder meer bij de Social Business Space tot het door WeWantMore ontworpen Do Not Disturb Café en The Suite & The Lobby die zijn ontworpen door interior-designer Roelfien Vos. Mieke Berkers: "We zien dat gasten design steeds belangrijker vinden. Daarom laten we tijdens de Independent Hotel Show ook zien wat er gebeurt op design-gebied."

Independent Hotel Show

De Independent Hotel Show Amsterdam vindt voor de tweede keer plaats in RAI Amsterdam. Het evenement, dat al sinds 2012 in Londen wordt georganiseerd, richt zich op de onafhankelijke hotelier uit onder meer Nederland, België en Duitsland. Behalve in Londen en Amsterdam wordt de Independent Hotel Show dit jaar ook in Miami georganiseerd.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws