De Sustainable Hospitality Challenge editie 2023 officieel van start

Events 5 april 2023
De Sustainable Hospitality Challenge editie 2023 officieel van start

Hotelschool The Hague heeft de lancering aangekondigd van de Sustainable Hospitality Challenge (SHC), editie 2023. Aan de editie van dit jaar zullen voor het eerst ook toonaangevende internationale universiteiten op het gebied van architectuur, technologie en design deelnemen. Zij zullen zich aansluiten bij de deelnemende universiteiten op het gebied van Hospitality om multidisciplinaire studententeams te vormen.

De Sustainable Hospitality Challenge (SHC) is een initiatief van Hotelschool The Hague. Met deze challenge streeft de Hotelschool ernaar de evolutie naar een duurzame gastvrijheidsbranche te bevorderen, en de door de leiders van morgen op gebied van innovatie te stimuleren. Daarnaast is de SHC een uitgelezen kans om talent op wereldwijde schaal aan te moedigen door ze in contact te brengen met organisaties die de toekomst van de Hospitality opnieuw willen vormgeven.

Aan de challenge van dit jaar doen meer dan 40 universiteiten uit de hele wereld mee, waaronder de winnaars van vorig jaar Cornell University, Ecole Hôtelière de Lausanne (EHL), Toronto Metropolitan University, Hotel Institute Montreux, CY Cergy Paris Université en Hotelschool The Hague.

Winnaar 2022

Paul Griep, oprichter van de SHC,: "Als we kijken naar het concept van Cornell University, dat in 2022 de winnaar was, zien we een perfect voorbeeld van toegevoegde waarde die het resultaat is van multidisciplinaire synergie. Door aansluiting te zoeken bij lucht- en ruimtevaartingenieurs, architecten en financiële adviseurs kon Cornell hun bekroonde project naar een hoger plan tillen. Door in SHC 2023 samenwerking met andere disciplines mogelijk te maken, is het mogelijk een goed geïntegreerd en uitvoerbaar concept te ontwikkelen. Ik kan nu al zien hoe het samenbrengen van studenten uit verschillende disciplines binnen de challenge de toekomst van onze sector en de planeet ten goede komt. Het zal hen in staat stellen innovatieve en complete concepten te creëren. Ik heet alle multidisciplinaire teams welkom bij de challenge en kan niet wachten om te zien welke geweldige concepten zij zullen presenteren."

De in 2014 als 'Genio Worldwide Innovation Summit' opgerichte challenge heeft zichzelf opnieuw op de kaart gezet en van duurzaamheid hun centrale thema gemaakt. De dringende relevantie van de klimaatcrisis voor de gastvrijheidsbranche is dan ook groot. De Sustainable Hospitality Challenge, georganiseerd door Hotelschool The Hague, zet zich samen met haar partners The Bench, The Sustainable Hospitality Alliance en haar hoofdsponsor NEOM in voor een duurzamere toekomst.

Thema

Het thema van de Sustainable Hospitality Challenge van vorig jaar was 'REMOTE'. De winnaars, het team van de Cornell University, presenteerden hiervoor hun concept "Nimbus", een eco-resort in afgelegen gebieden (zie openingsfoto). Met heteluchtballonnen moet Nimbus lokale gemeenschappen economische kansen bieden en tegelijkertijd duurzaam toerisme bevorderen. Dit jaar is het thema van de challenge 'ONE WITH NATURE'. Het is gericht op de dringende noodzaak om ecosystemen in stand te houden en te herstellen. Hoofdzakelijk geïnspireerd door de respectvolle relatie van NEOM met de natuur, raakt het thema van dit jaar aan regeneratief toerisme.

 

De kwalificatierondes worden gehouden in mei 2023, gevolgd door de halve finales in Amsterdam. De finale, in samenwerking met The Bench en The Sustainable Hospitality Alliance, wordt gehouden tijdens de Future Hospitality Summit (FHS) in Abu Dhabi.

 

Overig nieuws