De Wyllandrie verwelkomt 230 vluchtelingen

2 februari 2015
De Wyllandrie verwelkomt 230 vluchtelingen

Na het vertrek van de vluchtelingen uit Hotel De Wyllandrie in Ootmarsum, zal er een recreatieve/verblijfsfunctie blijven rusten op het
pand. De huidige 40 hotelkamers zullen dan omgebouwd worden naar 16 'recreatieve hotelappartementen'. Deze worden vervolgens verhuurd voor de periode van minimaal een jaar. De komende twee jaar wordt De Wyllandrie gebruikt als opvang voor vluchtelingen.

*Doelgroepen*
Je kunt bij de doelgroepen denken aan het onderbrengen van gedetacheerde werknemers of verhuur van vakantiewoningen. Er komt tevens een laagdrempelig restaurant en verschillende (wellness)voorzieningen. Naast Hotel De Wyllandrie zijn negen appartementen gebouwd. Deze waren voor het faillissement opgeleverd en nooit bewoond, aangezien ze als gevolg van het faillissement niet verhuurd mochten worden. De nieuwe eigenaar van De Wyllandrie wil deze appartementen huren of kopen.

*Vluchtelingen*
Vorige week werd bekendgemaakt dat er zo'n (maximaal) 230 vluchtelingen worden ondergebracjt in De Wyllandrie. In mei komen naar verwachting de eerste vluchtelingen aan.

Overig nieuws