Gastronomisch diner bij Locanda Margon

19 juni 2011 |
Gastronomisch diner bij Locanda Margon<

Eén Michelinster, honderd 'hongerige' deelnemers aan een trendreis, een introductie van een nieuwe wijnsoort, en een gastronomisch verzorgd Italiaans menu. Dat vat het diner dat de AF&BM wist te organiseren op de zaterdagavond bij Locanda Margon wel samen. Een verslag.

Culinair avontuur
Nadat de lunch bij Villa Margon goed was bevallen kreeg iedereen de gelegenheid om zich zaterdag aan het einde van de middag op te frissen voor een nieuw culinair avontuur. Een Italiaans menu in het met een Michelinster bekroonde Locanda Margon, onderdeel van de Gruppo Lunelli.


Het is gezellig...


...en goed toeven aan tafel.

Mooi menu
De weergoden waren de groep inmiddels iets minder goed gezind. De regen stortte zich uit over het dal en de bergen. Dat deerde niemand om in tenue de ville af te reizen naar restaurant Villa Margon. Chef Alfio Ghezzi en zijn team hadden een mooi menu in elkaar gezet.


De panzanella.

Primeur in het glas
Vooraf was er panzanella met mozarella, in olie bereide groenten, blaadjes sla en gemarineerde zalmforel. In het glas een mooie brut van Ferrari. Daarna volgde een prachtige risotto met een primeur voor de groep. De familie Lunelli schonk een Ferrari die houtlagering had gehad. In het verleden was het rijpen van de schuimwijn op houten vaten gemeengoed bij het bedrijf. Totdat roestvrijstalen vaten hun intrede deden in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Nu wordt de traditionele methode weer in ere hersteld met een prachtige mousserende Chardonnay-wijn die op Oostenrijkse vaten heeft gelagerd.


De op hout gelagerde wijn wordt geïntroduceerd door Alessandro Lunelli...


...en begeleidt een perfecte risotto.

Knapperige kappertjes
Als 'piece' had de chef een heerlijke langzaam gegaarde kalfswang met groenten en aardappelmousseline. Behalve een voortreffelijke saus troffen we knapperige kappertjes en een stukje meloen van de grill op het bord voor een mooie zoete toon. In het glas een heerlijke Sagrantino di Montefalco van het wijnhuis Tenuta Castelbuono. Als dessert was er een crème brulee met grappa en koffieschuim. De Ferrari Demi-sec bleek een prima begeleider.






De combinatie van het hoofdgerecht met de taninnerijke wijn viel erg in de smaak.

Dankwoord
Voor het nagerecht bedankte het bestuur van de AF&BM de familie Lunelli en Cantine Ferrari voor alle oprechte gastvrijheid en de goede zorgen. Voormalig bestuurslid Bernard Lensink van de AF&BM dankte het huidige bestuur en Vinites voor de organisatie van het weekeinde. Er werden borden met speciale opdruk en flessen Riserva Giulio Ferrari uitgewisseld.


Speciale borden voor de mensen van Cantine Ferrari & Gruppo Lunelli van het bestuur van de AF&BM.


Mooie flessen Giulio Ferrari voor Pieter van Opheusden (AF&BM), Federico Delvai (Cantine Ferrari) en Henrico van Lammeren (Vinites) voor de organisatie van het weekeinde.

Na het dessert kon iedereen met de pendelbussen weer terug naar de stad of het hotel. Zondag staat er nog een lunch bij de Speck Stube op het programma in Malcesine del Garda. Daarna vangt helaas de reis naar huis weer aan.

Volg deze trendreis van de AF&BM via de website van Hospitality Management of via twitter: @horecatotaal.

Lees en zie alle artikelen en fotoverslagen in het dossier.
Frank Lindner



Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Achtergronden
TheaterHotel De Oranjerie start met Dinner Theater Shows

Velen hebben het theater al te lange tijd moeten missen, maar daar komt verandering in! De Oranjerie gaat vanaf 2 oktober elk weekend een Dinner Theater Show organiseren. In een intieme setting op de bühne van de theaterzaal zorgt De Oranjerie voor een uniek en avondvullend programma. Terwij...

Interview Longread
Interview Pieter Elbers (KLM): "De fase direct na het vaccin is cruciaal"

Captain of industry Pieter Elbers (CEO KLM) en éminence grise Roberto Payer (Waldorf Astoria en Hilton Amsterdam) strijden tegen de gevolgen van de coronacrisis. Midden in die crisis ontmoeten ze elkaar in Amsterdam. De luchtvaart en de hotellerie wordt hard geraakt door de wereldwijde pandem...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis: 5 grootste hotelketens ter wereld verloren 25 miljard aan waarde

De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoewel de hotels verhoogde veiligheids- en hygiënemaatregelen hebben genomen, en voorzichtig zijn heropend voor het zomerse reisseizoen, kan het her...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: