Gastronomisch diner bij Locanda Margon

19 juni 2011 |
Gastronomisch diner bij Locanda Margon<

Eén Michelinster, honderd 'hongerige' deelnemers aan een trendreis, een introductie van een nieuwe wijnsoort, en een gastronomisch verzorgd Italiaans menu. Dat vat het diner dat de AF&BM wist te organiseren op de zaterdagavond bij Locanda Margon wel samen. Een verslag.

Culinair avontuur
Nadat de lunch bij Villa Margon goed was bevallen kreeg iedereen de gelegenheid om zich zaterdag aan het einde van de middag op te frissen voor een nieuw culinair avontuur. Een Italiaans menu in het met een Michelinster bekroonde Locanda Margon, onderdeel van de Gruppo Lunelli.


Het is gezellig...


...en goed toeven aan tafel.

Mooi menu
De weergoden waren de groep inmiddels iets minder goed gezind. De regen stortte zich uit over het dal en de bergen. Dat deerde niemand om in tenue de ville af te reizen naar restaurant Villa Margon. Chef Alfio Ghezzi en zijn team hadden een mooi menu in elkaar gezet.


De panzanella.

Primeur in het glas
Vooraf was er panzanella met mozarella, in olie bereide groenten, blaadjes sla en gemarineerde zalmforel. In het glas een mooie brut van Ferrari. Daarna volgde een prachtige risotto met een primeur voor de groep. De familie Lunelli schonk een Ferrari die houtlagering had gehad. In het verleden was het rijpen van de schuimwijn op houten vaten gemeengoed bij het bedrijf. Totdat roestvrijstalen vaten hun intrede deden in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Nu wordt de traditionele methode weer in ere hersteld met een prachtige mousserende Chardonnay-wijn die op Oostenrijkse vaten heeft gelagerd.


De op hout gelagerde wijn wordt geïntroduceerd door Alessandro Lunelli...


...en begeleidt een perfecte risotto.

Knapperige kappertjes
Als 'piece' had de chef een heerlijke langzaam gegaarde kalfswang met groenten en aardappelmousseline. Behalve een voortreffelijke saus troffen we knapperige kappertjes en een stukje meloen van de grill op het bord voor een mooie zoete toon. In het glas een heerlijke Sagrantino di Montefalco van het wijnhuis Tenuta Castelbuono. Als dessert was er een crème brulee met grappa en koffieschuim. De Ferrari Demi-sec bleek een prima begeleider.






De combinatie van het hoofdgerecht met de taninnerijke wijn viel erg in de smaak.

Dankwoord
Voor het nagerecht bedankte het bestuur van de AF&BM de familie Lunelli en Cantine Ferrari voor alle oprechte gastvrijheid en de goede zorgen. Voormalig bestuurslid Bernard Lensink van de AF&BM dankte het huidige bestuur en Vinites voor de organisatie van het weekeinde. Er werden borden met speciale opdruk en flessen Riserva Giulio Ferrari uitgewisseld.


Speciale borden voor de mensen van Cantine Ferrari & Gruppo Lunelli van het bestuur van de AF&BM.


Mooie flessen Giulio Ferrari voor Pieter van Opheusden (AF&BM), Federico Delvai (Cantine Ferrari) en Henrico van Lammeren (Vinites) voor de organisatie van het weekeinde.

Na het dessert kon iedereen met de pendelbussen weer terug naar de stad of het hotel. Zondag staat er nog een lunch bij de Speck Stube op het programma in Malcesine del Garda. Daarna vangt helaas de reis naar huis weer aan.

Volg deze trendreis van de AF&BM via de website van Hospitality Management of via twitter: @horecatotaal.

Lees en zie alle artikelen en fotoverslagen in het dossier.
Frank Lindner



Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Interview
Camille Oostwegel: "We gaan van beleving naar betekenis"

Jong, energiek en ambitieus, zo ontmoeten wij Camille Oostwegel onder het schip van de voormalige kerk waar sinds 2005 het Kruisherenhotel is gevestigd. Onderwerpen als herformuleren van de hotelfunctie, openstaan voor de nieuwe werkethiek van co-working, anticiperen op nieuwe verwachtingen van gast...

Achtergronden
In memoriam: Michel Geurts

Het droevige bericht van het overlijden van Michel Geurts (1944) heeft de Nederlandse hotellerie geschokt. De hotelier legde in 1982 in Zutphen de basis voor Inntel Hotels. In 1986 werd het tweede hotel geopend in Zaandam: Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. Het hotel kent sinds de verbouwing in 2010 e...

Hotelketens Internationaal
Scandic lanceert nieuw hotelmerk 

Scandic GO is een nieuw hotelmerk dat een speelser en slanker concept biedt binnen het groeiende economische hotelsegment. Met Scandic GO streeft het bedrijf naar een sterke aanwezigheid in de stad op alle Scandinavische markten. Scandic zal in eerste instantie vijf hotels lanceren onder het nieuwe ...

Interview Longread
Twee bankiers over de 'herontdekking van de hotellerie'

Op de drempel van een nieuw decennium bespreken twee bankiers de staat van de hotellerie. Lianne Zondervan, Sector directeur Leisure van de ABN AMRO en Jos Klerx, Sectorspecialist Horeca & Recreatie van de Rabobank, blikken terug en kijken vooruit in een uitgebreid dubbelinterview. Dit interv...

Achtergronden
Hoe likable is jouw hotel?

We willen allemaal leuk gevonden worden. Niets menselijks is ons vreemd. Voor ondernemingen geldt hetzelfde. Sterker nog, als consumenten jouw bedrijf leuk vinden, betaalt zich dat altijd terug. Maar hoe pak je dat aan? Hoe zet je dat in gang? En wat betekent dat voor je kernwaarden? Likability. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: