Dit doen Europese reizigers met een gratis hotelovernachting

Auteur: Jorien Slager
Toerisme 8 november 2016
Dit doen Europese reizigers met een gratis hotelovernachting

Als je gratis een dag waar ook ter wereld mag doorbrengen, waar zou je dan heen gaan? Europese reizigers antwoorden massaal Londen, Parijs en Stockholm op deze vraag, volgens accommodatie expert Hotels.com™. Het Hotels.com Rewards programma, waarmee reizigers die tien nachten hebben geboekt een gratis nacht krijgen, heeft haar 25 miljoenste lid verwelkomd, juist nu Hotels.com haar 25ste verjaardag viert! New York en Kopenhagen vullen de top 5 bestemmingen waar Europese reizigers deze gratis nacht verzilverden. Onze populaire hoofdstad Amsterdam staat maar liefst op plaats 12.

Boomhutten, kastelen en cowboy ranches

De gratis nachten zijn niet alleen in hotels verzilverd, want honderden reizigers kozen voor iets bijzonderders, zoals een kasteel, een paleis, een woonboot of een cowboy ranch. Één gelukkige reiziger verbleef zelfs in een boomhut in Lapland!

Flexibel en mobiel

Met een gratis nacht in de zak, boekte meer dan een achtste deel van de leden hun hotel op dezelfde dag. Vaak kozen zij voor een viersterrenaccommodatie. Een derde boekte de gratis nacht via hun smartphone, wat een groeiende trend is onder de hedendaagse reizigers.

Feesten met een celeb, een privéjet en superkrachten

Als je morgen voor een dag gewoon het vliegtuig kon pakken, waar ga je heen en wat ga je doen? Uit het wereldwijde onderzoek van Hotels.com blijkt dat Parijs (29%) de lievelingsbestemming is, gevolgd door New York (26%) en Tokyo (26%). Reizigers zouden met geld strooien en hebben gemiddeld €666 over om 24 uur op hun ultieme droombestemming te verblijven. Favoriet waren een strandhuisje (47%), een kasteel (46%), een woonboot (40%) en een onderwaterhotel (37%). De helft van de reizigers gaat voor een superluxe vijfsterrenhotel en neemt zijn of haar partner mee.

Met slechts 24 uur op een droombestemming, wil 58% van de reizigers de hele tijd wakker blijven en de bestemming ontdekken, 41% wil alle plaatselijke delicatessen proeven en 20% gaat feesten tot in de vroege uurtjes. Één op de tien reizigers streamt de hele reis om er later nog een keer van te genieten. Een droomovernachting ziet er volgens reizigers van over de hele wereld als volgt uit: aankomen in een privéjet (30%) op een bestemming waar je de lokale taal meteen spreekt (31%) om vervolgens te dineren aan de Chef’s table van een Michelinrestaurant (33%), waar je een celebrity ontmoet waarmee je de hele nacht feest (32%) en tegelijkertijd alles doet wat je niet laten kan met je superkrachten voor een dag (25%).

Top 25 wereldbestemmingen waar Europese reizigers hun gratis nacht verzilverden:

Londen
Parijs
Stockholm
New York
Kopenhagen
Berlijn
Barcelona
Gotenburg
Dubai
Rome
Oslo
Amsterdam
Bangkok
Hamburg
Manchester
Dublin
Las Vegas
Madrid
Edinburgh
Praag
Helsinki
Milaan
Singapore
München
Istanbul

Overig nieuws