Dit hotel heeft een chocolade-automaat

18 november 2016 | Jorien Slager

De Sint-Niklase chocolatier Wim Vyverman lanceerde in hotel Serwir, Beglië, zijn eerste chocolade-automaat. Die promoot Sint-Niklaas meteen als chocoladestad. Met de chocolade-automaat in de inkomhal van het hotel wil Wim Vyverman de moeilijker te bereiken doelgroep van zakenmensen op doorreis z’n producten aanreiken. “Serwir is daarvoor een ideale locatie, waar de gasten of bezoekers in de automaat nog snel chocolade als souvenir kunnen kopen”, zegt Vyverman.

“Het begon met de zoektocht naar de juiste automaat, die moet voldoen aan strenge normen. Hier gaat het immers niet om een toestel dat met pakweg een broodautomaat te vergelijken is. Het moet de optimale bewaring van de producten onder de juiste temperaturen garanderen. Ook de automatismen van de liftwerking in de automaat moeten een perfecte aflevering van de gekozen artikelen verzekeren.”

In de automaat zitten dan ook niet zomaar wat repen chocolade. Onder de blikvangers zitten onder meer de Sint-Niklase ballonpralines, maar ook chocolade die inspeelt op de actualiteit. Zo zijn er momenteel nogal wat Sinterklaasproducten, met onder andere een grote damesschoen. En ook die komt ongeschonden uit de automaat.

“Na de Sinterklaasperiode komen er eindejaarsartikelen in de automaat. Alle producten zitten in een mooie geschenkverpakking. Er zijn ook suiker- en alcoholvrije producten. De koper kan bij elk product voor aankoop de ingrediënten bekijken op het scherm.”

De drietalige automaat zal met geldbriefjes en munten werken, maar ook met betaal- en kredietkaarten. “De automaat is computergestuurd en in onze zaak in de Begijnenstraat zullen we kunnen volgen wanneer een bepaald product uitgeput is, zodat we snel kunnen bijvullen. We vragen geen meerprijs: producten in de automaat hebben dezelfde prijs als in de winkel.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Events Internationaal
International Hotel Investment Forum verplaatst vanwege coronavirus

Vanwege de wereldwijde bezorgdheid over de uitbraak van het coronavirus kondigt organisator Questex vandaag aan dat het International Hospitality Investment Forum (IHIF) zal worden verplaatst van 2-4 maart naar 4-6 mei 2020. Het IHIF is 's werelds grootste en meest invloedrijke horeca-investe...

Achtergronden Internationaal
Coronavirus: checklist en veelgestelde ondernemersvragen. Wie betaalt de rekening?

In Nederland is donderdagavond een eerste besmetting met het coronavirus vastgesteld, gevolgd door een tweede op vrijdag. Volgens experts is er nog geen reden tot paniek, maar wat heeft de internationale uitbraak van het virus voor impact op de Nederlandse logiesverstrekkers? Het RIVM en KHN hebb...

Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

Interview
Interview met Joachim de Looij, algemeen directeur BUNK hotels

Na een snelle oversteek met de pont over het IJ en wandeling door de Van der Pekbuurt, zijn we in Amsterdam-Noord. Joachim de Looij algemeen directeur van BUNK hotels, neemt ons direct mee naar het magische hart van de kerk. ‘Verwonderen en verbinden' dat is waar het over gaat bij BUNK. En...

Amsterdam Opening
BUNK Amsterdam gaat open

Na het knallende succes in Utrecht krijgt nu ook Amsterdam een BUNK Hotel. In de voormalige Sint-Rita kerk in Amsterdam Noord opent BUNK op 5 maart haar deuren. Na een grondige verbouwing heeft het monumentale gebouw plek voor 300 gasten. Is het een hotel met hostelprijzen? Of een hostel met de kwal...

Achtergronden Internationaal
Coronavirus laat diepe wonden achter bij hotels in Hongkong

Hoteliers in Hongkong voelen zich in de steek gelaten door hun overheid. De recente uitbraak van het coronavirus heeft de hotellerie in de stad diep getroffen: terwijl er vorig jaar in februari 90.000 nachtelijke bezoekers werden geregistreerd, is dat aantal nu gedaald naar 3.000. De overheid heeft ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: