Dit was HotelTech 2016

28 november 2016 | Thijs Jacobs

Vorige week was het een drukte van jewelste in Postillion Bunnik, waar HotelTech 2016 plaatsvond. Hoteliers uit heel Nederland wisten hun weg naar Bunnik te vinden, mede door het geslaagde sprekersprogramma. Bij iedere keynote spreker was de zaal goed gevuld en de opkomst was boven verwachting.

De dag werd geopend door dagvoorzitter Marianne Zwagerman, die tijdens haar opening de hoteliers een spiegel voorhield. 'Tijdelijk' is het buzzword van de komende tijd. Alles wordt (of is al) tijdelijk, en juist de hotellerie voorziet daarin. De hotellerie kan dus profiteren van de 'nomads' die de wereld rondtrekken en werkelijk overal kunnen leven en werken. Een interessante observatie.

Boeiende lezingen
Na de opening gingen de boardrooms open voor de eerste lezingen. Big Data bleek een onderwerp dat veel hoteliers aansprak, net als direct marketing. Wie wil er nu niet meer directe boekingen? Direct daarna sprak Bart Götte over 'Generatie Y' en wist vakkundig alle vooroordelen over deze generatie opzij te schuiven. De andere keynote sprekers, Herman Rijksen en Quintin Schevernels, wisten de volle zaal te boeien met hun lezingen over respectievelijk 'inspirerend leiderschap' en het 'hotel als startup'. 

Succesvolle dag
De dag werd afgesloten met een borrel en muziek. Het goede gevoel overheerste aan het einde van de dag; zowel bij de bezoekers, de deelnemers als de organisatie. Deze derde editie van HotelTech trok immers een recordaantal bezoekers, de hoteliers bleven langer dan ooit en het programma was nog completer en veelzijdiger dan tijdens de eerdere edities. 

2017
Op maandag 20 november 2017 vindt de vierde editie van HotelTech plaats. Wordt vervolgd!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Awards F&B
Genomineerden F&B Professional of the Year 2020 bekend

Ieder jaar gaat de AF&BM, hét netwerk voor F&B professionals, op zoek naar de F&B Professional of the Year. Dit is die professional die gastheer of -vrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij of zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor ...

Achtergronden Culinair
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L...

Hotelbouwplannen
Vernieuwd meeting center in Nijmegen; ruimtelijk en stijlvol vergaderen in Sanadome

Nijmegen is een kwalitatief hoogstaand meeting center rijker. Het 4-sterren Superior hotel Sanadome Hotel & Spa Nijmegen heeft flink geïnvesteerd in haar vergaderfaciliteiten. Voorheen bevonden zich in de linker hotelvleugel van Sanadome diverse afdelingen van het Canisius Wilhelmina Zieken...

Achtergronden
Welke beoordelingen ontvangen hotels en hoe uiten zij zich op social media?

Nog snel een vakantie boeken of dit najaar een weekendje weg in eigen land? Online ondernemersplatform Places.nl zocht voor u uit hoe hotels beoordeeld worden door klanten. En dat niet alleen: hoe presteren deze hotels eigenlijk op social media? Want wat is nou leuker dan foto’s bekijken om al...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: