Dominique Persoone: shock-o-latier

22 juni 2013 |
Dominique Persoone: shock-o-latier

In de Spiegelzaal van het Paleis op de Meir in Antwerpen gaf Dominique Persoone een lezing over zijn grote passie: chocolade. Persoone is 100 procent een heuse shock-o-latier, zoals
hij zichzelf ook noemt. Cacao snuiven met de Rolling Stones, chocolade kikkers met crème die tandartsen gebruiken voor verdovingen (als knipoog naar de junglekikkers waarvan men zou gaan hallucineren wanneer men eraan likt), en een praline met appelsmaak eten terwijl er een verstuiver met bosgeur door de zaal wordt gesprayd. Persoone draait er de hand niet voor om en weet met zijn ervaringen de aanwezigen danig onder de indruk te brengen en te inspireren.


Iedere praline is culinaire een ontdekkingstocht langs smaken en sensaties


Met verstuivers in de hand en een scène van Sneeuwwitje op het netvlies creëert Persoone die ideale emotionele condities om een praline met appelsmaak te nuttigen


Achter iedere creatie schuilt een hoogstandje, zoals de chocktail. Een praline waar eerst het zout vanaf moet worden gelikt, daarna een pipet met tequila in de mond, en daarna de chocolade


Het snuiven van cacao? Persoone bedacht het voor een feestje van de Rolling Stones. De bandleden waren laaiend enthousiast!


In het doosje zijn ook pralines te proeven die Persoone en zijn team voor de driesterrenrestaurants Oud Sluis en het Hof van Cleve hebben gemaakt

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: