Dominique Persoone: shock-o-latier

22 juni 2013
Dominique Persoone: shock-o-latier

In de Spiegelzaal van het Paleis op de Meir in Antwerpen gaf Dominique Persoone een lezing over zijn grote passie: chocolade. Persoone is 100 procent een heuse shock-o-latier, zoals
hij zichzelf ook noemt. Cacao snuiven met de Rolling Stones, chocolade kikkers met crème die tandartsen gebruiken voor verdovingen (als knipoog naar de junglekikkers waarvan men zou gaan hallucineren wanneer men eraan likt), en een praline met appelsmaak eten terwijl er een verstuiver met bosgeur door de zaal wordt gesprayd. Persoone draait er de hand niet voor om en weet met zijn ervaringen de aanwezigen danig onder de indruk te brengen en te inspireren.


~Iedere praline is culinaire een ontdekkingstocht langs smaken en sensaties~


~Met verstuivers in de hand en een scène van Sneeuwwitje op het netvlies creëert Persoone die ideale emotionele condities om een praline met appelsmaak te nuttigen~


~Achter iedere creatie schuilt een hoogstandje, zoals de chocktail. Een praline waar eerst het zout vanaf moet worden gelikt, daarna een pipet met tequila in de mond, en daarna de chocolade~


~Het snuiven van cacao? Persoone bedacht het voor een feestje van de Rolling Stones. De bandleden waren laaiend enthousiast!~


~In het doosje zijn ook pralines te proeven die Persoone en zijn team voor de driesterrenrestaurants Oud Sluis en het Hof van Cleve hebben gemaakt~

~Frank Lindner~

Overig nieuws