'Douchewc is must voor luxe hotel'

1 juli 2015
'Douchewc is must voor luxe hotel'

Onlangs spraken we in Zwitserland met designer Christoph Behling, die de nieuwe douchewc van Geberit heeft ontworpen. Volgens hem
is in Azië de douchewc heel gebruikeljk en liggen in dat contintent de hygiëne-eisen ook veel hoger dan in Nederland. Om Aziaten te blijven trekken, moeten hotels hier dus in investeren, aldus Behling.

~Foto: De AquaClean Mera van Geberit~

*Ouderwetse wc*
"Als ik een paar honderd euro per nacht voor een kamer betaal, wens ik ook het beste van het beste. Veel hotelkamers hebben een luxe regendouche en boxspring en daarnaast nog een 'ouderwetse' wc. Dat kan echt niet meer. Als hotel heb je juist een voortrekkersrol op het gebied van luxe en hygiëne. Een douchewc geeft namelijk behalve een luxe ervaring ook een veel frisser gevoel dan papier. Alles maak je schoon met water, waarom zou je dan op de wc nog papier hiervoor gebruiken?"


~Ontwerper Christoph Behling~

*Hoteliers over de douchewc*
Ernst Rieser, eigenaar van het Oostenrijkste Hotel Rieser Aktiv & Spa resort vindt een douchewc in de hotelkamer onmisbaar. "Om als hotelier met de besten te kunnen concurreren, heb je tegenwoordig douchewc's nodig." Ook Thomas Bechtold, vice-directeur van het Zwitserse Grand Resort Bad Ragaz meent dat steeds meer gasten een douchewc op prijs stellen. "Douchewc's spelen een steeds belangrijkere rol bij de keuze van een hotel. Niet alleen gasten uit Aziatische landen vinden het reinigen met water belangrijk, ook steeds meer Europese bezoekers stellen dit op prijs." Klik "hier":http://www.geberit-aquaclean.nl/nl_nl/references/hotelsearch/hotel_search.html voor een overzicht van hotels met douchewc's.

*Extra's*
Behalve de douchefunctie, bevat de nieuwe AquaClean Mera van Geberit ook een discreet oriëntatielicht voor in het donker, een wc-deksel dat automatisch open en dicht gaat en een geurafzuiging. Bovendien kunnen gasten het toilet grondig en geruisloos doorspoelen.

~Christel Tuin~


Overig nieuws