Echtpaar neemt Lion d'Or over

18 januari 2016
Echtpaar neemt Lion d'Or over

Lion d’Or is een begrip in Haarlem en ver daarbuiten. Wat begon met een tapperij in 1839 is door de jaren heen uitgegroeid tot sfeervol
viersterrenhotel in het middeleeuwse hart van de stad. De aansluiting bij Golden Tulip Hotels in 1974 zorgde voor internationale allure van wat wel bekend staat als het oudste hotel van Haarlem. Fokke Hofman, die het familiebedrijf al ruim 25 jaar runde, heeft nu een passende nieuwe uitbater gevonden in hotelier-echtpaar Berendsen. Lion d’Or blijft zo in Haarlemse handen, want de nieuwe eigenaren zijn geboren en getogen in de regio. Het hotel blijft aangesloten bij Golden Tulip en wordt onderdeel van de portefeuille van Marcel (53) en Lilly (51) Berendsen, die verder bestaat uit Nova Hotel Amsterdam en de luxueuze Nova Apartments bij het Amsterdamse Concertgebouw. Lion d’Or wordt komend jaar gerestyled tot een kleinschalig en eigentijds stadshotel met stijlvolle bar en lounge voor zowel leisure als zakelijke gasten.

*Kennis en ervaring in huis*
Voor Marcel Berendsen is deze overname een wens die uitkomt: “Omdat Lilly en ik uit deze regio komen, hebben we het al jaren over het runnen van een hotel in Haarlem. We hebben de ervaring en de kennis in huis, maar hadden het juiste hotel nog niet gevonden. Toen we hoorden dat Fokke Hofman speelde met de gedachte om met pensioen te gaan, besloten we een bod te doen en tot ons grote enthousiasme ging hij daarop in. Lion d’Or is een prachtige nieuwe aanwinst voor onze bestaande hotelportefeuille met het driesterren Nova Hotel in hartje Amsterdam en de tien luxueuze Nova Apartments waar we tevens eigenaar van zijn. We gaan een restyling doen, waarbij het hotel gewoon geopend blijft. Daarna start de volgende fase in de historie van Lion d’Or.”

*Over Lion d’Or*
De basis van Lion d’Or wordt gelegd in 1839 met de opening van een tapperij die later uitgroeit tot logement. Het hotel is vanaf 1960 in handen van de familie Hofman en wordt eerst gerund door vader Gerrit – die zich in 1974 aansloot bij Golden Tulip – en vanaf 1990 door zijn zoon Fokke. Golden Tulip Lion d’Or is een comfortabele en stijlvolle vierster in het middeleeuwse hart van Haarlem. Na de restyling beschikt Lion d’Or over 45 kamers, twee flexibele vergaderzalen, een bar en een lounge. Het hotel is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de stad, met exclusieve boetieks, interessante musea en uitstekende restaurants en cafés op loopafstand. Ook de regio heeft veel te bieden: het strand van Zandvoort en de stad Amsterdam zijn snel en eenvoudig te bereiken dankzij de ligging van Lion d’Or tegenover NS Station Haarlem. Zie ook www.hotelliondor.nl.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws