Eclairs

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten (20 stuks)

500 gram soezendeeg
60 gram hele gebrande koffiebonen
2, 7 dl melk
2 eieren
50 gram fijne kristalsuiker
30 gram custardpoeder
39 gram boter
95 gram espresso
250 gram wit suikerglazuur
45 gram suiker en 40 ml water (voor de siroop)

Bereiding

Verwarm de melk tot lauwwarm. Klop intussen in een andere pan de eieren met de suiker en het custardpoeder. Schenk de lauwwarme melk over dit mengsel, roer en breng het aan de kook. Laat de room al roerend 2 minuten pruttelen en voeg vervolgens de boter en 90 gram espresso toe. Schenk de banketbakkersroom op een groot vel plasticfolie. Wikkel de room erin en bewaar 2 uur in de koelkast voor gebruik. Verwarm het witte glazuur op laag vuur en schenk de 5 gram espresso erbij. Als het glazuur te kleverig is, maak dan een siroop. Laat de siroop afkoelen en roer het door het glazuur tot het goed aan te brengen is. Maak het soezendeeg en spuit en bak de eclairs. Maak gaatjes in de onderkant van de eclairs en vul ze met de banketbakkersroom. Verwarm het glazuur tot 30 graden en doop de bovenkant van de eclairs erin. Versier met hele koffiebonen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Coronacrisis
"De reddingsboeien zijn er wel, maar te weinig"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit dertiende hoofdstuk...

Food Amsterdam
Paascreaties van Hotel Jakarta verkocht in Bakkerij Westers

Pastry chef Ramona Rütti van Hotel Jakarta Amsterdam maakt bijzondere paascreaties om te paastafel op te fleuren. Dit jaar zal de tafel voor minder mensen gedekt worden, maar daardoor is er des te meer aandacht voor wat er op tafel staat. Er zijn verschillende creaties te verkrijgen in Bakke...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? (Deel 2)

Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? Volgens Arne Sorenson, CEO van Marriott, zijn de effecten van de coronacrisis op de korte termijn al groter dan die van 9/11 en de bankencrisis tezamen. Bezettingsgraden zijn gedaald tot 90% in de sterk getroffen gebieden en tot 75% in mi...

Columns
Column: Het post-corona tijdperk

Hoe ziet de wereld eruit in een post-corona tijdperk? Dat is een vraag die mij de laatste tijd erg bezighoudt. Vliegen we nog net zoveel als twee maanden geleden? Blijven er maatregelen bij evenementen boven de 100 personen? Hoe gaan mensen om met fysiek contact? Draagt een hostess achter de recepti...

Coronacrisis
Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In een digitaal rondetafelgesprek bespreken vier hoteliers wat de coronacrisis voor gevolgen heeft op hun onderneming. Hoe kijken zij aan tegen de rol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: