Europese hotellerie in de lift

23 maart 2015
Europese hotellerie in de lift

2014 was een goed jaar voor de Europese hotellerie. In vergelijking met 2013 kwamen er in 2014 22 miljoen meer toeristen naar Europa. Voor 2015 en 2016
zijn de vooruitzichten eveneens goed. Vooral in Amsterdam werd er geprofiteerd van de toename van het aantal toeristen: de bezettingsgraad steeg daar met 2,1 procentpunt naar 77,2 procent. De bezettingsgraad zal nog verder stijgen. Vrijdag publiceerde advies- en onderzoeksbureau PwC een onderzoek naar de Europese hotelmarkt en hierin werden deze cijfers genoemd.

*Amsterdam*
In Amsterdam blijven de vooruitzichten zeer goed; een positie in de top tien Europese hotelsteden wordt geconsolideerd en de gemiddelde kamerprijs stijgt naar 127 euro in 2016. In 2014 mocht Amsterdam 6 miljoen gasten verwelkomen.

*Airbnb en het buitenland*
In het lagere segment blijft Airbnb een bedreiging voor de hotellerie in Amsterdam. In het buitenland zien we dat steden als Genève, Zürich en Moskou minder goede vooruitzichten hebben. Vooral het loskoppelen van de Zwitserse Frank van de euro heeft Zwitserland fors duurder gemaakt. Moskou ondervindt hinder van politieke onrusten.

Overig nieuws