Expansie van de Chinese luxe hotelmarkt

20 juli 2015
Expansie van de Chinese luxe hotelmarkt

Het begon in 1985 toen the Great Wall Sheraton net buiten het centrum van Peking geopend werd. Heden bevindt het hotel zich inmiddels binnen het
centrum. De expansiedrang van de Chinezen is enorm.

*Wereldhoofdstad van hotelinnovatie*
Het hotel profiteerde direct van een van 's werelds meest aantrekkelijke bezienswaardigheden en de bezoekersaantallen van Peking's Verboden Stad zijn zelfs hoger dan die van het Louvre. Hiermee is het de nummer één 'must-see' in de wereld. Het aantal bezoekers wordt gelimiteerd op 80.000 per dag. Sheraton startte een hotelrevolutie in China en Shanghai is tegenwoordig de wereldhoofdstad van hotelinnovatie.

*Groei en bouw van hotels*
Naar verluidt zal China in 2023 een groei van het toerisme van 8,7 procent laten zien. Nieuwe hotels blijven aan de lopende band openen. Langham opende bijvoorbeeld eerder deze maand zijn zevende Chinese hotel, het 263 kamers tellende Langham Place, Haining. Het is het eerste hotel in de stad met een etage die gereserveerd is voor vrouwen.

*Bouwen, bouwen, bouwen*
Het 297 kamers tellende Ritz-Carlton Nanjing opent binnenkort. Het hotel heeft vier restaurants en bars. Eerder dit jaar opende ook het 473 kamers tellende Shangri-La Hotel, Nanchang. U ziet het: China ontwikkelt er stevig op los.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws