Fattal Group - eigenaar van Leonardo Hotels - neemt Dilly Hotel over

Auteur: Redactie
Fattal Group - eigenaar van Leonardo Hotels - neemt Dilly Hotel over

Fattal Group heeft de overname aangekondigd van het historische Dilly Hotel in Londen, De groep is van plan 90 miljoen pond te investeren in het Dilly om er een toonaangevend luxehotel van te maken.

Het iconische Dilly Hotel, geopend in 1908, is centraal gelegen tussen Piccadilly en Regent Street in het hart van Londen en beschikt over meer dan 280 kamers, een binnenzwembad, fitness- en behandelingsruimten, squashbanen en zeven vergaderzalen en evenementenruimten. Het hotel heeft in de afgelopen 114 jaar een aanzienlijke reputatie opgebouwd als één van Londens beste hotels, dat ooit het koninklijk beschermheerschap had van Koning George V.

De overname maakt deel uit van een onlangs aangekondigd fonds van 400 miljoen euro, dat Fattal samen met een aantal institutionele investeerders bijeenbracht. Bank Hapoalim ondersteunde de transactie. Leonardo Hotels exploiteert 52 hotels in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Het maakt deel uit van Fattal Hotels, een ondernemende en groeiende internationale hotelgroep, die meer dan 200 hotels in meer dan 100 bestemmingen bezit en exploiteert, met plannen om zijn wereldwijde aanwezigheid snel uit te breiden.

In de Benelux is Alexander Kluit verantwoordelijke voor alle Leonardo Hotels. Begin 2022 sprak Hospitality Managent uitgebreid met de Nederlandse hotelier over de ambities van de groep. Het interview is hier te lezen.

In Europa heeft het meer dan 150 hotels in 86 steden en 14 landen. Onlangs verwierf de Fattal Groep zes historische hotels in Spanje voor meer dan €165 miljoen, met plannen om €20 miljoen extra kapitaal in de gebouwen te investeren en om de gastenervaring te verbeteren.

Ambities

Daarnaast heeft Leonardo Hotels Central Europe onlangs negen toonaangevende hotels in Oostenrijk verworven. Gelegen in Wenen, Salzburg en Linz, voegen de nieuwe hotels zich bij het bestaande Leonardo Vienna hotel van de groep in het 6e district van de stad - waarmee de in Berlijn gevestigde hotelgroep zich positioneert als één van de grootste Oostenrijkse hotelexploitanten, met 10 hotels en meer dan 1.400 kamers.

De groep heeft ambitieuze plannen om haar aanwezigheid op belangrijke locaties in Oostenrijk verder uit te breiden, waarbij zij zich vooral richt op de belangrijkste bestemmingen voor zaken- en vakantiereizen. De transactie werd begeleid door de adviseurs Baker Mckenzie, Colliers, Eastdil, KPMG en Arcadis.

Fattal

David Fattal, CEO en eigenaar van de Fattal Hotel Group, zei over de aankondiging van Dilly: "We zijn verheugd om de Dilly, dat is een prachtig, high-profile hotel met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de jaren 1900, toe te voegen aan onze groeiende groep. Wij geloven dat onze portefeuille, onze strategie en de bewezen capaciteiten van onze mensen onze groep in een unieke positie plaatsen om te profiteren van de opkomende mogelijkheden die we zien in de Britse hotelsector."

Ronen Nissenbaum, CEO van Fattal Hotels in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland, België, Spanje en Portugal, voegt daaraan toe: "Het iconische Dilly is een uitstekende overname voor de groep, en weerspiegelt het aanhoudende succes van onze hotels, en past uitstekend in onze ambitieuze groeistrategie. We kijken ernaar uit om de komende weken en maanden nauw samen te werken met het ervaren Dilly-team om de prestaties te verbeteren en uitzonderlijke ervaringen voor gasten te blijven leveren, terwijl we
voorbereidingen treffen voor de aanzienlijke investering en herpositionering van het pand in het hart van de grote stad Londen".

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws