Finalisten AF&BM's F&B Professional of the Year '20 bekend

15 januari 2020 | Redactie
Finalisten AF&BM's F&B Professional of the Year '20 bekend

Op woensdag 15 januari is op de Horecava duidelijk geworden welke drie F&B Professionals het in de finale tegen elkaar op gaan nemen om de felbegeerde F&B Professional of the Year award.

Gedurende een maand kon er gestemd worden op de negen genomineerde kanshebbers. Een recordaantal van 5.333 stemmen van collega’s, gasten, zakelijke relaties, vrienden en familie kwamen binnen bij de AF&BM, initiatiefnemer van de verkiezing. Daarnaast konden de professionele vakgenoten van de genomineerden, de AF&BM leden en partners, hun stem uitbrengen.

Alles uit de kast

Opvallend in deze tiende editie van de verkiezing is dat door de achterban van de genomineerden alles uit de kast is gehaald om hun professional een finaleplaats te gunnen. Van videoboodschappen waarin de hele Oostwegel Collection groep in Zuid-Limburg oproept tot het stemmen op ‘hun’ Bart van het Kruisherenhotel in Maastricht, tot banners met oproep tot stemmen op ‘hun’ Dick bij de ingang van The Roast Room in Amsterdam. Een duidelijk teken dat de professionals een belangrijke waarde hebben voor de organisaties waar zij werkzaam zijn.

De drie finalisten zijn:

 - Agnes Raggers | F&B Manager | Mooirivier Hotel & Congres | Dalfsen

 - Bart Vanderstukken | F&B Manager | Kruisherenhotel Maastricht

 - Dirk Peters | Restaurant Manager | The Roast Room | Amsterdam

De finale

Op 20 januari maakt de vakjury een flinke tour door Nederland. Zij zullen op één dag de drie finalisten bezoeken in de organisaties waar zij werkzaam zijn. De F&B professionals kunnen zich dan in hun eigen habitat presenteren aan de vakjury:

 - Maarten Wessels – Wessels Trainingen

 - Iris Kranenburg – Entree Magazine

 - Paul Sprakel – Hospitality Management

 - Demian van der Reijden – Misset Horeca

 - Maaike de Reuver – Food Inspiration

 - Lieke Weerdenburg – Van der Valk Hotel Uden-Veghel  / F&B Professional of the Year ‘19

De jury beslist na de drie bezoeken wie de titel van F&B Professional of the Year 2020 verdient en de bijbehorende award krijgt uitgereikt tijdens het AF&BM jaargala op 25 januari in Hotel Okura Amsterdam.

Foto: Pim Ras

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Hotelketens
Egeria neemt meerderheidsbelang in Fletcher Hotels, vizier op internationale groei

Vandaag hebben de aandeelhouders van Fletcher Hotels een meerderheidsbelang verkocht aan de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria. NIBC en Xead verkopen beide hun minderheidsbelang, het management van Fletcher blijft aan als aandeelhouder. Met de hands-on betrokkenheid en de ervaring met in ...

Inge van de Ven is trots op haar pas geopende hotel

Inge van de Ven, eigenaresse van het op 12 april geopende Hotel Flora Batava in Nieuwersluis, aan de rand van Breukelen, is trots op haar hotel. Alhoewel het uitdagende tijden zijn binnen onze branche, is ze optimistisch gestemd. “Zaterdag beleefden we onze eerste drukke dag, met 27 van de 45 ...

Interview Longread
Interview: moeders en dochters in familiehotels

Familiehotels. Je zou ze bijna vergeten tussen al het geweld van de aankondigingen die de grote hotelketens doen. De ene keten introduceert een nieuw merk, terwijl een andere keten zich gaat richten op ‘long stay’ of het aanbieden van werkplekken. Tegelijkertijd zijn familiehotels de dri ...

Corona
Terrassen per 28 april (beperkt) open

De terrassen gaan weer beperkt open. Na maanden van lockdown mogen horecaondernemers per 28 april weer gasten op hun terrassen ontvangen tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Dat maakte demissionair premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Naast het (beperkt) openen van de terrassen wordt d ...

Drinks Corona
Grote bierbrouwers klaar voor herstart

Mocht vanavond bekend worden gemaakt dat de horeca de terrassen vanaf 28 april mag openen, zijn de grote bierleveranciers klaar om de horeca te voorzien van bier. Heineken laat tegenover persbureau ANP weten dat de brouwer ongeveer 8000 klanten heeft met een terras. Veel horecabedrijven spelen a ...

Columns
Leiderschap in onmogelijke tijden

Het is 05.30 uur. Ik zit te werken in een stil huis. Ik kan niet slapen, in mijn brein borrelt iets en dat moet eruit. Buiten is het nog donker, al zie ik de dag wel al voorzichtig duwen. Het zwart van de nacht wordt langzaam maar zeker donkerblauw en dat blauw wordt steeds lichter. Een merel fluit ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: