Finalisten AF&BM's F&B Professional of the Year '20 bekend

15 januari 2020 | Redactie

Op woensdag 15 januari is op de Horecava duidelijk geworden welke drie F&B Professionals het in de finale tegen elkaar op gaan nemen om de felbegeerde F&B Professional of the Year award.

Gedurende een maand kon er gestemd worden op de negen genomineerde kanshebbers. Een recordaantal van 5.333 stemmen van collega’s, gasten, zakelijke relaties, vrienden en familie kwamen binnen bij de AF&BM, initiatiefnemer van de verkiezing. Daarnaast konden de professionele vakgenoten van de genomineerden, de AF&BM leden en partners, hun stem uitbrengen.

Alles uit de kast

Opvallend in deze tiende editie van de verkiezing is dat door de achterban van de genomineerden alles uit de kast is gehaald om hun professional een finaleplaats te gunnen. Van videoboodschappen waarin de hele Oostwegel Collection groep in Zuid-Limburg oproept tot het stemmen op ‘hun’ Bart van het Kruisherenhotel in Maastricht, tot banners met oproep tot stemmen op ‘hun’ Dick bij de ingang van The Roast Room in Amsterdam. Een duidelijk teken dat de professionals een belangrijke waarde hebben voor de organisaties waar zij werkzaam zijn.

De drie finalisten zijn:

 - Agnes Raggers | F&B Manager | Mooirivier Hotel & Congres | Dalfsen

 - Bart Vanderstukken | F&B Manager | Kruisherenhotel Maastricht

 - Dirk Peters | Restaurant Manager | The Roast Room | Amsterdam

De finale

Op 20 januari maakt de vakjury een flinke tour door Nederland. Zij zullen op één dag de drie finalisten bezoeken in de organisaties waar zij werkzaam zijn. De F&B professionals kunnen zich dan in hun eigen habitat presenteren aan de vakjury:

 - Maarten Wessels – Wessels Trainingen

 - Iris Kranenburg – Entree Magazine

 - Paul Sprakel – Hospitality Management

 - Demian van der Reijden – Misset Horeca

 - Maaike de Reuver – Food Inspiration

 - Lieke Weerdenburg – Van der Valk Hotel Uden-Veghel  / F&B Professional of the Year ‘19

De jury beslist na de drie bezoeken wie de titel van F&B Professional of the Year 2020 verdient en de bijbehorende award krijgt uitgereikt tijdens het AF&BM jaargala op 25 januari in Hotel Okura Amsterdam.

Foto: Pim Ras

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Toerisme Coronacrisis
Boekingen in Nederland overtreffen het wereldgemiddelde

Nu overheden over de hele wereld hun beperkingen verder versoepelen, blijkt uit gegevens van SiteMinder, een platform voor het verwerven van gasten in de wereldwijde hotelindustrie, dat hoteliers niet langer hoeven te voorspellen hoe snel consumenten zullen handelen om te reizen na de COVID-19-pande...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Branded Content
Vind de route naar jouw gasten

Eindelijk, de restaurants gaan binnenkort weer open. Dat geldt ook voor veel hotels. Langzaam komt de Nederlandse gastvrijheidsindustrie weer tot leven. Wij zien ook weer een stijgende lijn in reserveringen, met name voor hotels buiten de grote steden. Voor alle hotels geldt dat slimme marketing een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: