FNV Horeca: 'Fletcher Hotels overtreedt SER-Fusieregels'

18 oktober 2017 | Roy Spijker

Fletcher Hotels, EHP Holding BV en Princess Hotels hebben de Fusiegedragsregels van de SER (Sociaal Economische Raad) in ernstige mate overtreden door de fusieplannen met Princess Hotels niet vooraf te melden aan de vakbonden. Hierdoor zijn de vakbonden te laat geïnformeerd, waardoor de belangen van de medewerkers niet gewaarborgd konden worden. FNV Horeca heeft hiervan direct melding gemaakt bij de SER.

FNV Horeca vindt het onacceptabel dat zij niet vooraf is geïnformeerd over de fusieplannen van Fletcher Hotels en is direct tot actie overgegaan door van dit wangedrag melding te maken bij de SER. Naast het indienen van de klacht heeft FNV Horeca Fletcher Hotels aangeschreven om in gesprek te gaan. Fletcher Hotels heeft hierop geen enkel initiatief getoond om het overleg met FNV Horeca aan te gaan, ook niet toen FNV Horeca daar nadrukkelijk en herhaaldelijk om verzocht heeft.

Oordeel SER

De klacht van FNV Horeca is door de SER gegrond verklaard. De overtreding heeft een ernstig karakter en is ernstig verwijtbaar, zo luidt het oordeel van de Geschillencommissie Fusiegedragsregels van de SER.

Naleving Fusiegedragsregels

Fletcher Hotels is van mening dat de Fusiegedragsregels louter op basis van vrijwilligheid gevolgd hoeven te worden. Echter tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en onafhankelijken is een consensus bereikt over de Fusiegedragsregels om de belangen van medewerkers bij een fusie te beschermen met als doel een zuivere zelfregulering in de branche. Het naleven van de Fusiegedragsregels is daarom niet geheel vrijblijvend. De vakbonden moeten door de fusiepartijen tijdig geïnformeerd worden over een op handen zijnde fusie, zodat zij invloed kunnen uitoefenen op de gevolgen voor de medewerkers. De vakbonden kunnen de ondernemingsraad informeren over hun oordeel over de fusie. Met die informatie kan de ondernemingsraad een advies aan de ondernemer uitbrengen.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

NH Hotels Interview Longread
Interview: vierde nhow geopend in Marseille

nhow, het nieuwste merk van de Spaanse hotelketen NH, begint serieuze vormen aan te nemen. Na Rotterdam, Berlijn en Milaan, opende afgelopen september nhow Marseille. Hospitality Management was erbij en aanschouwde de ambitieuze toekomstplannen van een merk dat zich liever niet laat bundelen. &ldquo...

Interieur Advertorial
Interieurarchitect Arnie van Dun maakt statement met Grand Hotel Valies

Op het moment van schrijven van deze bijdrage zet interieurarchitect Arnie van Dun de laatste 'puntjes op de i' van de inrichting van Grand Hotel Valies in Roermond. De inspiratiebron voor de inrichting van dit hotel vindt hij in de Amerikaanse Art Deco stijl uit de jaren ’30. We sprek...

Advertorial
All-in-One oplossingen: een zegen voor de moderne hotelier

De moderne hotelier heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in informatietechnologie. De groeiende afhankelijkheid van OTA’s als Booking.com en Expedia, de prijsdruk van privé-verhuurders en de veeleisendheid van klanten vragen om een efficiënte en kostenbesparende operati...

Culinair
Het Roode Koper treedt toe tot Alliance Gastronomique

Landgoed – Hotel – Restaurant Het Roode Koper in Leuvenem is toegetreden tot de restaurantvereniging Alliance Gastronomique. Tijdens het Alliance eindejaarsfeest op maandagavond 10 december in Hotel Okura in Amsterdam heeft de inauguratie plaatsgevonden. Onder leiding van Onno Kokme...

Economie
Stijging aantal hotelovernachtingen in Nederland zet door

De toename van het toerisme heeft ook in 2018 doorgezet. Naar verwachting van ABN AMRO komt het aantal logies-overnachtingen dit jaar uit op 116,4 miljoen: een stijging van ruim 4% ten opzichte van het jaar ervoor. De sterkste toename is dit jaar in Groningen (+24%), Friesland (+7%) en Noord-Holland...

Tech Advertorial
Rendementsverbetering voor hotels dankzij totaaloplossing

Wie de afgelopen jaren de hotelbranche op de voet heeft gevolgd, moet constateren dat de hotel-ICT een enorme vlucht heeft genomen. Van reserveringsystemen tot cloudmanaged wifi en slimme securityoplossingen, de mogelijkheden zijn oneindig en bovendien flexibel en efficiënt. Maar hoe zit het...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: