Food Professional Day 2016

14 januari 2016
Food Professional Day 2016

In gesprek over aardappelen, groenten en peulvruchten. Dat vindt plaats op maandag 4 april 2016 bij Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Het
veelzijdige programma omvat zowel plenaire sessies en workshops, als een Dutch Cuisine signature lunch en een infomarkt. De inschrijving is geopend.

*Inbreng chef-koks en wetenschappers*
De jaarlijkse Food Professional Day draait om kennisontwikkeling, kennisdeling, vakmanschap en wetenschap rondom voedsel. De kennis in het onderwijs en onderzoek wordt steeds groter en ontwikkelingen in het veld kennen geen stop. Chefs moeten daarin bijblijven en voorblijven op hun koks en daar is deze inspirerende dag voor bedoeld. Het programma is dan ook samengesteld op basis van de vragen en het vakmanschap van gerenommeerde chef-koks en kent veel inbreng van wetenschappers en deskundigen.

*Interactieve sessies*
Een van de vele chefs die meewerken aan deze Food Professional Day is SVH Meesterkok Luc Kusters van restaurant Bolenius in Amsterdam. Bolenius ging in 2015 met de titel ‘Beste groenterestaurant’ aan de haal. Kusters pleit samen met prof. Vincenzo Fogliano, hoogleraar Food Quality & Design van Wageningen UR, voor een herwaardering van de bittere smaak van groente. Daarnaast kunnen chefs zich laten inspireren en informeren door chef-kok Jonathan Karpathios van restaurant Vork & Mes in Hoofddorp. Samen met bodemhoogleraar Wim van der Putten gaat hij in op de invloed van de bodem op de smaak van groenten. Bijzonder is ook de masterclass creativiteit die Jeroen van Oijen van Gastronomixs verzorgt met chef Bas van Kranen van sterrenrestaurant de Leuf. En bij alle plenaire sessies proeven de deelnemers ook gerechten.

*Workshop*
Tijdens een workshop naar keuze kunnen de handen uit de mouwen worden gestoken voor het maken van groentepasta of voor een kennismaking met verse Japanse groente. Ook aan die workshops werken creatieve chefs mee als Tijs Huijbers van Ivory en SVH Meesterkok Niels van den Berg van Rungis. Het volledige programma is te vinden op "www.foodprofessionalday.nl":http://www.foodprofessionalday.nl

*Initiatief*
De Food Professional Day is een dag speciaal voor chefs en souschefs, maar ook voor andere ambitieuze koks. Hier doen ze de nieuwste kennis op, wisselen informatie en inspiratie uit en ontmoet en gelijkgestemden.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws