Foto's: Boutiquehotel De Salon van Fagel breidt uit met nieuwe hotelkamers

Auteur: Redactie
Hotelbouwplannen 15 juni 2022
Foto's: Boutiquehotel De Salon van Fagel breidt uit met nieuwe hotelkamers

De Salon van Fagel is een boutiquehotel gelegen in het hart van Den Haag, op loopafstand van het Binnenhof en op maar tien minuten van het strand. Het charmante hotel is gevestigd in een gebouw met koninklijke historie wat nog goed zichtbaar is door het behoud van de prachtige originele details. Wanneer je voor de ingang staat zul je het misschien niet verwachten, maar achter de deuren van de salon schuilt een bijzondere wereld met een geheime binnentuin, mysterieuze gangen en kleurrijke kamers. De Salon van Fagel breidt uit van zes naar achttien unieke hotelkamers.

Wonderlijke Alice in Wonderland wereld

Bij De Salon van Fagel stap je naar eigen zeggen een ware Alice in Wonderland beleving in. Wanneer je op het Noordeinde voor de ingang staat zie je alleen nog een niets verhullend etalageraam en een deur, maar daarachter schuilt een ‘bijzondere fantasie wereld’. Vanuit de ontbijtruimte betreed je een donkere, mysterieuze gang waar een zwerm van kleurige vlinders uit de kelder je tegemoet fladdert. Deze vlinders leiden je vanuit het donkere doolhof naar de verschillende hotelkamers, die juist licht en kleurrijk zijn ingericht ‘als een sprookjeswereld’. Deze hebben namen als Secret Wonderland, Royal Rabbits Den en Princess Ruby of Hearts welke zijn geïnspireerd op personages uit de fantasiefilm. De hotelkamers met buitenruimte grenzen aan ‘Fagels Wonderland’, een grote tuin, waar hotelgasten in alle rust kunnen genieten van de zon, het groen en elkaar. In het hart van het hotel bevindt zich een ‘wonderlijke’ binnenplaats, waar het ontbijt wordt geserveerd en het volgens het hotel voelt alsof je in een geheime oase zit.  Op de eerste etage heeft het hotel een ‘Queens Quarters’ gerealiseerd, met zes kamers waarvan drie met een privé buitenruimte, die uitermate geschikt zijn voor families, bruiloftsgasten of andere grotere gezelschappen.

Van zes naar achttien unieke hotelkamers

Sinds 2016 is De Salon van Fagel een kleinschalig boutiquehotel met zes kamers, maar breidt nu uit tot wel achttien hotelkamers en suites. Deze zijn gerealiseerd door het samentrekken met een aangrenzend pand, welke nu bereikbaar is via een nieuwe doorgang in het hotel. Elk van de kamers is uniek qua sfeer en uitstraling door de mooie kunst en een persoonlijke touch in elk detail. Wat alle kamers gemeen hebben is dat ze naar eigen zeggen zeer comfortabel en elegant zijn, onder andere door de Swiss Sense bedden, marmeren tegels, koperen kranen en van alle gemakken voorzien. Elke badkamer heeft zelfs eigen warmwater voorziening wat bijdraagt aan het echte spa gevoel. De Salon van Fagel heeft ook geïnvesteerd in de duurzaamheid van het hotel, door volledig van het gas af te gaan en digitaal regelbare verwarming te installeren.

Over De Salon van Fagel

In 2016 werd De Salon van Fagel geboren. Eigenaresse Sandra had een droom voor dit prachtige monumentale pand: een plek waar mensen vanuit alle landen een aangename kennismaking met Den Haag kunnen beleven, in een gebouw met koninklijke historie en prachtige originele details. Het hotel bevindt zich in het hart van Den Haag, op loopafstand van het Binnenhof en op maar tien minuten van het strand. Met de nieuwe extra suites verwelkomt De Salon van Fagel nog meer gasten in het prachtige boutique hotel.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws