Gaat Rotterdam Amsterdam voorbij?

6 februari 2014
Gaat Rotterdam Amsterdam voorbij?

Het aantal buitenlandse reizigers dat op zoek ging naar een hotelkamer in Amsterdam of Rotterdam is aanzienlijk gestegen in het afgelopen jaar. Dit blijkt uit cijfers van Hotels.com. Amsterdam bleef
de meest bezochte hotelstad door buitenlandse reizigers. Rotterdam zit sterk in de lift.

*Top blijft gelijk*
In de top van de lijst van Hotels.com met de twintig Nederlandse bestemmingen waar buitenlandse reizigers het afgelopen jaar de meeste hotelovernachtingen boekten, vonden geen grote verschuivingen plaats. Amsterdam, Rotterdam en Den Haag gaan aan kop. Utrecht en Eindhoven volgen op plaats vier en vijf, voor Maastricht.

*Bezettingsgraad*
De boekingssite zag het aantal zoekopdrachten naar overnachtingen in Amsterdam, verricht door reizigers van over de hele wereld, vorig jaar met 9 procent toenemen. De bezettingsgraad van de hotelkamers in de stad was hoog (77,5 procent). Amsterdam stond internationaal in de belangstelling, met onder meer de heropening van het Rijksmuseum, de troonswisseling en de viering van het vierhonderdjarig bestaan van de grachtengordel.

*Rotterdam blijft populair*
Onder buitenlandse reizigers lijkt de populariteit van Rotterdam eveneens sterk te groeien. Hotels.com zag het aantal zoekopdrachten naar hotelovernachtingen in de Maasstad wereldwijd met 17 procent stijgen in 2013. Reisgids Rough Guides plaatste Rotterdam onlangs in de top tien must-see steden voor het komende jaar.

~Foto Marketing Rotterdam - Claire Droppert~

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws