Gezocht: horeca voor Diemerbos

27 oktober 2011 |

Staatsbosbeheer wil horeca in het Diemerbos, vlak bij Amsterdam Zuid-Oost. Het bos biedt al veel voor bezoekers: een speelbos, ruiterpaden, ligweides, natuur met wandelpaden en fietspaden, maar geen
kopje koffie of thee. Dat wil de natuurbeheerder veranderen door de werving van een horecaondernemer.

Campagne
Staatsbosbeheer start deze week een campagne om een geschikte ondernemer voor de voorziening in het Diemerbos te vinden. Via advertenties in vakbladen, berichten op websites en een mailing aan circa 5000 adressen worden ondernemers opgeroepen hun plannen voor de locatie aan de Muiderstraatweg in Diemen in te dienen.

Duurzaamheid
De locatie die de landschapbeheerder op het oog heeft ligt aan de ingang van het Diemerbos. Deze plek, aan de randen van Diemen en Amsterdam Zuidoost, leent zich uitstekend voor de een horecavoorziening met buitenrecreatieactiviteiten. Een belangrijke eis is dat de ontwikkeling past in het groene landschap en dus ook dat de horeca duurzaamheid uitstraalt. Daarnaast moeten de functies en activiteiten aansluiten bij het karakter en het gebruik van het Diemerbos.

Geschikte kandidaat
Ondernemers kunnen hun plannen indienen tot uiterlijk 3 februari 2012. Naar verwachting kan komend voorjaar de geschikte kandidaat bekend worden gemaakt. Deze kan daarna de benodigde procedures met de gemeente Diemen opstarten voor realisatie van het plan. Kijk voor meer informatie op "www.staatsbosbeheer.nl/diemerboshoreca.":http://www.staatsbosbeheer.nl/diemerboshoreca

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

30 jaar Hospitality Management
11 jaar geleden in Hospitality Management: Chris Luken

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week Fletcher-oprichter Chris Luken. In 2010 sprak Hospitality Management met de 'self- ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
Hotelovernachtingen volgend jaar weer terug op niveau 2019

Na de grootste dip uit de historie van de hotelsector is herstel in zicht. In 2022 komt het aantal hotelovernachtingen in Nederland weer uit op het niveau van piekjaar 2019 met bijna 55 miljoen. In Amsterdam duurt het een jaar langer voordat de schade is ingelopen, omdat de stad erg afhankelijk is v ...

Achtergronden Ondernemen
Max Brown Hotels winnaar 'Hotel Website of the Year 2021'

Zojuist is tijdens een digitale ceremonie bekend gemaakt dat Max Brown Hotels winnaar is geworden van de Hotel Website of the Year verkiezing 2021. De hotelketen mag deze titel een jaar lang voeren en heeft een bokaal en een cheque ter waarde van € 1.000 ontvangen. Communicatieboodschap door ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Hans van Spronsen
Column Hans van Spronsen: 2020; Het jaar van personeelstekort tot gastentekort

Begin 2020 was onze zorg en grootste uitdaging voor het jaar: het personeelstekort. In maart werden we ruw geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid. Corona sneed ons de pas af. Dit met ongelofelijke gevolgen voor onze sector. Al snel moesten we leven met de verplichte sluiting en vervolgens met d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: