Golden Tulip Hotel Central start renovatie

12 juni 2019 | Thijs Jacobs

Op 17 juni start het laatste gedeelte van de renovatie van Brasserie Cé bij Golden Tulip Hotel Central, namelijk de complete renovatie van de serre en entree aan de Markt. Het ontwerp is eigentijds waar subtiele klassieke elementen van de huidige, historische serre in terugkomen. Ook start hotel dan meteen met de renovatie van 15 hotelkamers. Vanaf 1 juli tot en met 6 september komt er een tweede serie van 15 hotelkamers bij. Naar verwachting duurt de verbouwing van de serre ongeveer vier weken en kunnen gasten vanaf 19 juli genieten van de fonkelnieuwe serre met prachtig uitzicht op de Markt.

Tijdens de verbouwing van de serre is de ingang van het hotel en Brasserie Cé aan de marktzijde tijdelijk niet toegankelijk. In het weekend wordt hier een speciale trap neergezet om gasten toch toegang te verlenen tot Brasserie Cé. Doordeweeks kunnen gasten het hotel en brasserie Cé bereiken via de hotelingang aan het Burgemeester Loeffplein 98.

Nieuwe serre

Met de bouw van de nieuwe serre maakt de huidige serre, uit 1987, plaats voor een fris aanzicht van Golden Tulip Hotel Central. Het ontwerp is een eigentijdse interpretatie van de klassieke smeedijzeren luifel met glazen lessenaarsdak uit 1900, passend bij de gepleisterde lijstgevel van het hotel. De plint is gemaakt van Belgisch hardsteen. Smeedijzeren spanten en hekwerken zijn speciaal ontworpen en op maat gemaakt. Daarnaast krijgt de serre een bijzondere raamconstructie bestaande uit verticale schuiframen van 3 meter breed.  De middelste ramen kunnen omhoog geschoven worden, zodat gasten over de hele breedte vanuit de serre van de zon kunnen genieten. De naastgelegen entree van Brasserie Cé kan uiteraard niet achterblijven en krijgt ook een facelift. Hier worden de luifel en het tourniquet vervangen.

Metamorfose

De vernieuwde serre is onderdeel van het grootschalige renovatieproject van Golden Tulip Hotel Central dat in 2016 startte met de vernieuwing van de 14e-eeuwse gewelvenkelder de Hoofdwacht en de realisatie van een luxe penthouse van maar liefst 150 m2. Het jaar daarop volgde de vernieuwing van de Brasserie en keuken. Vorig jaar was de Moriaen Bar aan de beurt. Nu is het dus ook tijd voor de laatste stap in de metamorfose van Brasserie Cé met de complete renovatie van de serre en entree aan de Markt én de start van de renovatie van de eerste 30 hotelkamers. Alle 125 hotelkamers zullen naar verwachting eind 2020 klaar zijn.

Over Golden Tulip Hotel Central

Golden Tulip Hotel Central in ’s-Hertogenbosch is een vier-sterren hotel met in totaal 125 kamers en een luxe penthouse. Het hotel kent een rijke geschiedenis en een markante familiehistorie. Een bron van Bourgondische gastvrijheid en bruisend middelpunt van activiteiten in een entourage op hoogwaardig, internationaal niveau. Het verhaal van een bijzondere dynastie van hoteliers in een bijzonder pand midden in het hart van ’s-Hertogenbosch.

Met een abonnement op Hotelbouwplannen weet je altijd wie, wat, waar en wanneer bouwt of verbouwt binnen de hotellerie. Meer info hier. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
“Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: