Golden Tulip Hotel Central start renovatie

12 juni 2019 | Thijs Jacobs

Op 17 juni start het laatste gedeelte van de renovatie van Brasserie Cé bij Golden Tulip Hotel Central, namelijk de complete renovatie van de serre en entree aan de Markt. Het ontwerp is eigentijds waar subtiele klassieke elementen van de huidige, historische serre in terugkomen. Ook start hotel dan meteen met de renovatie van 15 hotelkamers. Vanaf 1 juli tot en met 6 september komt er een tweede serie van 15 hotelkamers bij. Naar verwachting duurt de verbouwing van de serre ongeveer vier weken en kunnen gasten vanaf 19 juli genieten van de fonkelnieuwe serre met prachtig uitzicht op de Markt.

Tijdens de verbouwing van de serre is de ingang van het hotel en Brasserie Cé aan de marktzijde tijdelijk niet toegankelijk. In het weekend wordt hier een speciale trap neergezet om gasten toch toegang te verlenen tot Brasserie Cé. Doordeweeks kunnen gasten het hotel en brasserie Cé bereiken via de hotelingang aan het Burgemeester Loeffplein 98.

Nieuwe serre

Met de bouw van de nieuwe serre maakt de huidige serre, uit 1987, plaats voor een fris aanzicht van Golden Tulip Hotel Central. Het ontwerp is een eigentijdse interpretatie van de klassieke smeedijzeren luifel met glazen lessenaarsdak uit 1900, passend bij de gepleisterde lijstgevel van het hotel. De plint is gemaakt van Belgisch hardsteen. Smeedijzeren spanten en hekwerken zijn speciaal ontworpen en op maat gemaakt. Daarnaast krijgt de serre een bijzondere raamconstructie bestaande uit verticale schuiframen van 3 meter breed.  De middelste ramen kunnen omhoog geschoven worden, zodat gasten over de hele breedte vanuit de serre van de zon kunnen genieten. De naastgelegen entree van Brasserie Cé kan uiteraard niet achterblijven en krijgt ook een facelift. Hier worden de luifel en het tourniquet vervangen.

Metamorfose

De vernieuwde serre is onderdeel van het grootschalige renovatieproject van Golden Tulip Hotel Central dat in 2016 startte met de vernieuwing van de 14e-eeuwse gewelvenkelder de Hoofdwacht en de realisatie van een luxe penthouse van maar liefst 150 m2. Het jaar daarop volgde de vernieuwing van de Brasserie en keuken. Vorig jaar was de Moriaen Bar aan de beurt. Nu is het dus ook tijd voor de laatste stap in de metamorfose van Brasserie Cé met de complete renovatie van de serre en entree aan de Markt én de start van de renovatie van de eerste 30 hotelkamers. Alle 125 hotelkamers zullen naar verwachting eind 2020 klaar zijn.

Over Golden Tulip Hotel Central

Golden Tulip Hotel Central in ’s-Hertogenbosch is een vier-sterren hotel met in totaal 125 kamers en een luxe penthouse. Het hotel kent een rijke geschiedenis en een markante familiehistorie. Een bron van Bourgondische gastvrijheid en bruisend middelpunt van activiteiten in een entourage op hoogwaardig, internationaal niveau. Het verhaal van een bijzondere dynastie van hoteliers in een bijzonder pand midden in het hart van ’s-Hertogenbosch.

Met een abonnement op Hotelbouwplannen weet je altijd wie, wat, waar en wanneer bouwt of verbouwt binnen de hotellerie. Meer info hier. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Accor Internationaal
Accor opent 3000ste hotel in Europa

Accor opent haar 3.000ste hotel in Europa met de komst van twee ‘Mondrian’ hotels in Frankrijk. Met meer dan 340.000 kamers in 39 landen is Accor Europees markleider. De komst van Mondrian naar Europa, Accor’s 26e merk, onderstreept Accor’s ambitie in het premium en lifestyle...

Interview Longread
''In mijn hotel werken alleen 50-plussers''

Op een steenworp afstand van het beroemde Maastrichtse Vrijthof vind je Hotel Botticelli, een prachtig klassiek hotel in Venetiaanse sferen. De eigenaar Charles Steffens leidt ons rond in zijn hotel dat herinneringen oproept aan een roemrijk verleden, maar tegelijkertijd toekomstbestendig is, aangez...

Hotelbouwplannen Hilton
Hilton Royal Parc Soestduinen heropend na renovatie

Na 16 maanden waarin Hilton Royal Parc Soestduinen volledig gerenoveerd is, is het hotel er nu klaar voor om als DoubleTree by Hilton haar deuren te heropenen. Samen met de eigenaren, Netjes Beheer B.V., is er bewust voor gekozen om onder een ander Hilton-brand verder te gaan. Voortaan een Double...

Awards Culinair
Booking.com lanceert nieuwe pilot-app 'CityBook'

Door het gebruik van machine learning krijgen reizigers aanbevelingen die het makkelijker maken om de steden te verkennen. Met als missie het voor iedereen makkelijker te maken om de wereld te beleven, kondigt Booking.com een nieuwe pilot aan: CityBook. Deze digitale stedengids brengt inspiratie, pl...

Wet- en regelgeving Airbnb
KHN: Snel ingrijpen op platformen zoals Airbnb noodzakelijk

De Tweede Kamer spreekt donderdag 16 januari in een schriftelijk verslag over nieuwe wetgeving voor huizenverhuurplatformen, zoals Airbnb. In aanloop naar deze kamerbehandeling pleit Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voor verplichte medewerking van deze platformen als het gaat om toezicht op verhuu...

Personalia Mensen
RAI Amsterdam benoemt Luuk Scholte tot Domain & Partnership Manager

Na zeven edities leiding te hebben gegeven aan Horecava is Luuk Scholte door RAI Amsterdam benoemd tot Domain & Partnership Manager. Carlijn Groen, huidig Exhibition Manager van Horecava, neemt het stokje van Luuk Scholte over. Luuk Scholte is in zijn nieuwe rol verantwoordelijk voor het rea...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: