Gouden Green Key voor Hotel Mitland

11 juni 2012
Gouden Green Key voor Hotel Mitland

Hotel Mitland in Utrecht heeft de gouden Green Key behaald. Dit is het hoogst mogelijke keurmerk voor bedrijven in het toerisme die meetbaar werk maken van verantwoord ondernemen.

*Enorm trots*
De gebroeders Plijnaar, directie Hotel Mitland, zijn enorm trots op het certificaat. "Al bij de bouw van ons hotel in 1986 werd er door Mitland aan het milieu gedacht en bij elke renovatie werden er meer milieuvriendelijke maatregelen getroffen", aldus Bert Plijnaar.

*Zorg om milieu*
Toen de gebroeders aan de slag gingen met de nieuwbouwplannen voor het hotel in 2006, stond één ding als een paal boven water: energieverbruik en de zorg om het milieu namen een belangrijke plaats in. Hotel Mitland heeft in het verleden al eens een prijs gekregen voor bewust en
zuinig energieverbruik.

*Inzichtelijk maken*
Gerrit van Dijk, Green Key coördinator bij het hotel, geeft aan dat je het keurmerk niet zomaar krijgt. "Als organisatie moet er aan een groot aantal eisen worden voldaan. Zo moet er beschreven worden hoe en welke maatregelen je als onderneming gaat nemen om de CO²-uitstoot
terug te dringen, het verbruik van gas, elektra en water moet geregistreerd worden en daarnaast moet er worden aangegeven welke maatregelen het bedrijf in de toekomst gaat nemen om het gebruik hiervan terug te dringen", aldus Van Dijk.

~Frank Lindner~

Overig nieuws