Gratis waterkaraffen voor Haagse horeca

5 september 2017 | Thijs Jacobs

Gisteren vond de lancering plaats van de Dunea ‘Kraanwaterkaraffen Estafette’. Met deze estafette wil Dunea horecaondernemers stimuleren om kraanwater aan klanten te schenken. De eerste 12 kraanwaterkaraffen werden door de Haagse burgemeester Pauline Krikke en Wim Drossaert, directeur van Dunea, aangeboden aan Maarten Hinloopen, eigenaar van onder andere de Boterwaag op de Grote Markt in Den Haag. Op zijn beurt heeft Maarten Hinloopen de tweede serie van 12 gratis karaffen aangeboden aan collega-horecaondernemer Achou Zhang van Court Garden Hotel. Ook deze ondernemer zal weer een moment kiezen om het stokje door te geven aan de volgende collega. Aanstaande woensdag worden de volgende 12 Dunea karaffen aangeboden aan de directeur van Hortus Botanicus in Leiden Prof. Dr. Paul Kessler en cateraar Robin van der Schuyt, partner bij van der Linde Catering bij de Hortus in Leiden. www.dunea.nl/duinwateroptafel.

Dunea ‘Kraanwaterkaraffen Estafette’

Met de estafette stimuleert Dunea het schenken van kraanwater in een horecagelegenheid. Wim Drossaert (directeur Dunea):“Mooi om te zien dat ons initiatief op zoveel steun en enthousiasme kan rekenen. Steeds meer mensen beseffen dat het groot goed is dat we in Nederland het kraanwater zo vers uit de kraan kunnen drinken. Het is lekker en duurzaam: er komt geen transport of plastic fles aan te pas. Dat drinkt lekker weg, zowel thuis als uit. Een karafje kraanwater bestellen in de horeca is steeds normaler. En gelukkig geven steeds meer ondernemers daar gehoor aan. Dat is pas gastvrij. Om dat nog meer te stimuleren stellen we gratis karaffen beschikbaar voor de horeca in ons leveringsgebied. Zo wordt het serveren van een karaf kraanwater nog leuker!” aldus Wim Drossaert.

Gratis of tegen vergoeding

Het is aan de ondernemer om te bepalen of het water gratis of tegen een kleine vergoeding wordt aangeboden. Ter ondersteuning van dit duurzame initiatief wordt er bij de karaffen ook een deursticker geleverd waarmee de horecaondernemer kenbaar maakt ook kraanwater te schenken. Horecaondernemingen kunnen de waterkaraffen bestellen via: www.dunea.nl/duinwateroptafel.

Over Dunea

Het water van Dunea wordt gezuiverd in Nationaal Park Hollandse Duinen. Dagelijks kunnen 1,3 miljoen klanten in het westelijk deel van Zuid-Holland rekenen op goed en betrouwbaar drinkwater. Wij ontvangen jaarlijks 1 miljoen recreanten in de duinen tussen Monster en Katwijk. We beheren deze prachtige natuur en beschermen de drinkwaterwinning. Dat doen we al ruim 140 jaar. www.dunea.nl.

Op de foto: Overhandiging eerste 12 Dunea waterkaraffen met v.l.n.r. Achou Zhang van Court Garden Hotel, Maarten Hinloopen (eigenaar van o.a. de Boterwaag), burgemeester Pauline Krikke en Wim Drossaert (directeur Dunea). Fotograaf: Esther van der Wallen

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Coronacrisis
Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verlengd als gevolg van de corona-crisis. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen nu nog tot en met 30 juni 2020 inschrijven. De uitreiking van de National...

Independent Hotel Show afgelast en verplaatst naar 2021

De Independent Hotel Show is vanwege de aanhoudende coronapandemie afgelast, zo laat de organisatie weten. Ruim drie weken geleden werd het hotelevent in de Amsterdamse RAI al verplaatst van halverwege maart naar eind juni. Nu heeft de organisatie ook besloten om de uitegestelde Independent Hotel Sh...

Interview Coronacrisis
"De reddingsboeien zijn er wel, maar te weinig"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit dertiende hoofdstuk...

Food Amsterdam
Paascreaties van Hotel Jakarta verkocht in Bakkerij Westers

Pastry chef Ramona Rütti van Hotel Jakarta Amsterdam maakt bijzondere paascreaties om te paastafel op te fleuren. Dit jaar zal de tafel voor minder mensen gedekt worden, maar daardoor is er des te meer aandacht voor wat er op tafel staat. Er zijn verschillende creaties te verkrijgen in Bakke...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? (Deel 2)

Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? Volgens Arne Sorenson, CEO van Marriott, zijn de effecten van de coronacrisis op de korte termijn al groter dan die van 9/11 en de bankencrisis tezamen. Bezettingsgraden zijn gedaald tot 90% in de sterk getroffen gebieden en tot 75% in mi...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: