Hotel Okura Amsterdam onthult Nederlandse mousserende wijn: Cuvée Okura

Auteur: redactie
Drinks Gastronomie 20 december 2023
Hotel Okura Amsterdam onthult Nederlandse mousserende wijn: Cuvée Okura

Hotel Okura Amsterdam introduceert de net gebottelde wijn Cuvée Okura. Het is een unieke mousserende blend die nergens anders ter wereld te vinden is. Puur vakmanschap, gemaakt in co-creatie met wijndomein St. Martinus in het Bergdorpje Vijlen in het zuiden van Nederland. Cuvée Okura is via Hotel Okura Amsterdam te verkrijgen en is ontwikkeld om gasten een ongeëvenaarde ervaring te bieden.

De erkende sommeliers van Hotel Okura Amsterdam, Noël Vanwittenbergh en Menno Tol, hebben samen met oenoloog Stan Beurskens met ziel en zaligheid gewerkt aan de totstandkoming van deze wijn.

Cuvée Okura heeft fijne frisse flora impressies. Citrus en witfruit voeren de boventoon. Er is gekozen voor een lichte mousse die de elegantie representeert van het hotel. De kalkrijke bodem en het gesteente van het zuiden klinken door in de wijn. Tonen van kalk en vuursteen. Cuvée Okura heeft een fijn gerijpte toets en zacht droge afdronk.

Unieke blend

Cuvée Okura heeft de voortreffelijke smaak mede te danken aan het bijzondere en ambachtelijke proces. Zo is de ‘Méthode traditionelle’ toegepast, waarbij de wijn na het reguliere productieproces een proces van tweede gisting in de fles doorloopt. Op die manier ontstaan de bubbels in de wijn. Bovendien is het speciaal dat de wijn ook een houtlagering heeft gehad in de barrique kelder van St. Martinus. Tevens is gebruik gemaakt van gecultiveerde witte en rode druiven van Nederlandse bodem. Dit bij elkaar maakt deze blend uitzonderlijk.

“Het creëren van wijn is een prachtig proces”, vertelt Honorary Gastronomy sommelier Noël Vanwittenbergh, Hotel Okura Amsterdam gepassioneerd. “Ondanks dat ik al 25 jaar mag werken in de top van de culinaire wereld, heb ik nog niet eerder de kans gehad om een wijn te maken samen met een oenoloog van dit kaliber. Het is erg mooi om de keuzes die we gaandeweg het proces gemaakt hebben, nu terug te proeven in de wijn. Bij het samenstellen van de smaakintensiteit was de samenwerking met St. Martinus onontbeerlijk. We kunnen niet wachten om de verrukte reactie van de gezichten van onze gasten af te lezen na hun eerste slok van deze elegante wijn.”

Oenoloog Stan Beurkens, St. Martinus: “Het was geweldig om onze liefde voor het wijnambacht te delen met de sommeliers van Hotel Okura Amsterdam. We hebben in elkaar een gelijke gevonden. Het is voor ons beide vanzelfsprekend om te werk te gaan met respect voor mens en natuur met aanhoudende focus op de hoogst haalbare kwaliteit. Met elkaar hebben we een unieke blend gemaakt. Het is een voorrecht om dit aan te kunnen bieden aan de gasten van het hotel en de mooie restaurants.” 

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws