Hans Kennedie lanceert nieuw hotelconcept

21 september 2010
Hans Kennedie lanceert nieuw hotelconcept

Hans Kennedie is terug binnen de Nederlandse hotellerie met de lancering van een nieuw hotelmerk en hotelconcept voor het middensegment. Het hotelmerk krijgt de naam Spirit Inn & Suites en zal naast Nederland moeten gaan expanderen op het Europees continent. Het eerste hotel komt in Zaandam en zal op 1 januari 2011 de deuren officieel openen voor gasten. Er is dan vanaf maart dit jaar negen maanden gewerkt aan het omtoveren van het voormalig kantoorgebouw van telecomaanbieder KPN tot een 102 kamers tellend hotel. Uniek aan het concept is dat hotelgasten overal vrij moeten kunnen rondlopen alsof ze in het hotel 'wonen'.

*Nu echt een 'home away from home'*
Kennedie: "Van veel kanten hoorden we dat het tijd was voor een nieuw hotelconcept voor het middensegment. Een hotelproduct waar gasten zich echt thuis zullen voelen, waar ze net als bij zichzelf thuis vrij kunnen rondlopen, en overal eten en drinken kunnen bestellen. Dat is precies wat we hebben gecombineerd in Spirit Inn & Suites."
Het concept is dus geënt op gasten die in het hotel verblijven alsof ze er wonen. Van de 102 gastenverblijven zijn er 82 standaard kamers en komen er 20 appartementen voor langere overnachtingperiodes.

*Branded F&B-aanbod*
Voor het aanbod aan F&B en vergaderruimtes zijn aparte merken en concepten opgericht. Het hotelrestaurant krijgt de naam Spirit Café - Restaurant & Lounge en telt 80 couverts. Het menu zal bestaan uit gezonde salades, soepen, pizza's en pasta's en de Spirit Burger. Begeleidende wijnen kan men halen bij de Spirit Vino bar. Voor trainingen en conferenties kunnen gasten terecht bij The BOX meetings & Events. In The Shop kunnen gasten de hele dag terecht voor drankjes, snacks en sandwiches.

*Stenen in andere handen*
Het vastgoed van het gebouw, de 'stenen', zijn en blijven in handen van Trinca BV. Het vastgoedbedrijf kocht het pand in 2009 en had sindsdien al plannen om er een hotel van te maken. Ondanks de crisis komt het daar nu van, de vraag naar hotelkamers in het middensegment is in de regio Zaandam dus sterker dan de tegenvallende economie.

*Geruchten worden waarheid*
Al eerder gingen er geruchten de ronde, deze zijn nu bevestigd tegenover Hospitality Management, dat Kennedie's hoteldiensten en -managementbedrijf HEAL & Partners bezig is met het ontwikkelen met een nieuw hotelconcept. Alle toekomstige Spirit Inn & Suites hotels zullen worden geëxploiteerd door Swiss International Hotels op het gebied van marketing en reserveringen. Het bedrijf van Kennedie en Swiss International Hotels verenigden zich deze zomer in Swiss International Hospitality Commons. Kennedie is president en CEO van dit bedrijf.

*Uitbreiding al aanstaande*
Het nieuwe hotelmerk wordt geen exclusiviteit voor de Nederlandse hotellerie. Verdere expansie van Spirit Inn & Suites is voor de komende jaren gepland in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland en Zwitserland.

~Frank Lindner~

Overig nieuws