Heineken verhoogt bierprijs met bijna elf procent

Auteur: Redactie
Economie 30 november 2022
Heineken verhoogt bierprijs met bijna elf procent

Heineken heeft horecaondernemers via een brief laten weten dat het bedrijf de prijzen van bier en cider per 1 januari opnieuw gaat verhogen, met gemiddeld 10,7 procent. De prijsverhoging komt bovenop de eerdere prijsstijgingen van 3,4 procent in januari en 5,8 procent in augustus.

Heineken geeft aan dat de prijzen van grondstoffen, transportkosten, verpakkingskosten en energiekosten dusdanig gestegen zijn dat het zich genoodzaakt voelt de prijs te verhogen. Tegelijkertijd geeft de brouwer aan niet alle kosten door te berekenen. "Heineken absorbeert een deel van die enorme kostenstijgingen. Tegelijkertijd kunnen we niet alle kosten op onze schouders nemen en ontkomen we er niet aan om een deel van die stijgingen door te berekenen in onze prijzen", valt in de brief te lezen.

Grolsch

Het is nog niet bekend hoeveel duurder de prijzen van de bieren van Heineken in de supermarkten worden. Daar heeft de brouwer nog geen cijfers over naar buiten gebracht. Grolsch, concurrent van Heineken, gaf eerder al aan de prijzen van hun bier per 1 januari 2023 te verhogen met 6,8 procent. De Twentse bierbrouwer verhoogde in juli dit jaar de prijzen al met 5,9 procent en aan het begin van 2022 met 2 procent. 

Overig nieuws